Griffeltavla

Viktoria I . 2011-07-31 10:02:45 . Inredning/Hemma hos oss


I förrådet hade vi en gammal vacker ram som kändes synd att den skulle stå där. Jag har länge varit sugen på att tillverka en griffeltavla, vilket jag tyckte att ramen kunde passa perfekt till. Jag blev mer en nöjd med min griffeltavla. Nedan följer före och efter bilder samt en steg för steg guide.


                            

Det som behövs är följande: Ram, masonitskiva, målartvätt och griffeltavelfärg.

                           

Steg 1: Tvätta skivan med målartvätt, låt torka. Steg 2: Måla den med griffeltavlefärgen, låt torka. Steg 3: Sätt  skivan i ramen. Steg 4: Häng upp griffeltavlan på väggen.  

                           

Klart! Som ni ser gick det alldeles utmärkt att skriva på vår nya griffeltavla. Vi har hängt upp den på en vägg i köket. Perfekt att skriva "kom i håg" på, tillexempel handlingslistor och så vidare.  

                           

"Ramkanten" är perfekt till att lägga tavelkritan på.


11 kommentarer

Färgglada köksredskap/kökstillbehör

Viktoria I . 2011-07-31 05:11:00 . Allmänt


Som jag skrev häromdagen så var jag och besökte en av mina bästa barndomsvänner, och tittade på hennes nya lägenhet. Förutom burken med biscotti (http://pinkpastry.blogg.se/2011/july/karamell-biscotti.html), fick hon även dessa färgglada tillbehör till köket i inflyttningspresent. 

                           

Vilket innehåll de färgglada kökstillbehören på bilden nedan.

                            

Både jag och min kompis uppskattar färg i köket. Köksredskapen/tillbehören ovan har jag köpt på lite olika butiker bland annat: TGR, Bolagret, RUSTA, Hammarplast med flera.


4 kommentarer

Sommartårta

Viktoria I . 2011-07-30 18:16:01 . Bakning


Idag fyller farmor år och bjöd på kalas. Jag och storasyster skulle göra tårtan. Farmor älskar sommaren och blått, därför fick det bli temat på tårtan. Bär, fjärilar och blått band fick det bli. Farmor var mycket nöjd! 


                           

Tårtan består av en sockerkaksbotten. Det första mellanlagret är fyllt med en klassisk vaniljkräm. Nästa lager är fyllt med wienernougat fluff. Storasyster som är duktig på att hålla reda på saker, kom ihåg att farmor älskar wienernougat och skapade därför ett recept på wienernougat fluff vilket följer nedan.

Wienernougat fluff

1 ask wienernougat a 210 g
3,5 dl vispgrädde

Gör så här
Tag fram en kastrull, häll i grädden och wienernougaten. Låt smälta på svag värme (koka ej). Ställ in i kyl över natten. Vispa med elvisp till fluffig konsistens.

Den är täckt med vispad grädde och garnerad med chokladkex runt om, bär (hallon, jordgubbar, blåbär, körsbär) och fjärilar som jag har stansat ut i sockerpasta med hjälp av en utstickare (för att läsa mer om utstickare/plungers läs här): http://pinkpastry.blogg.se/2011/january/plungers-utstickare.html.


10 kommentarer

Ätbara gåvor från Italien

Viktoria I . 2011-07-30 14:21:27 . Allmänt


Idag har maken äntligen kommit hem från sin tjänsteresa från Italien. Han hade med sig dessa ätbara gåvor till mig. Kolla vilken vacker pasta på bilden nedan, den till vänster är min favorit! Dessa ska sparas till något speciellt tillfälle. Ni söta läsare kanske har något fantastiskt recept som passar till denna vackra pasta?  


                            

Jag fick även en flaska olivolja, (se bilden nedan). 

                           

Förutom dessa fina presenter så är det givetvis underbart att ha honom hemma igen, tycker både jag och Ozzy. Förmiddagen idag har gått åt till att baka tårta till dagens kalas, resultatet får ni se efter kalaset ikväll.


4 kommentarer

Italienska desserter

Viktoria I . 2011-07-29 21:34:11 . Bakning


Hela veckan har gått i ett oplanerat Italientema, med inspiration från makens tjänsteresa till Italien.

                          

Igår kväll när jag tog en titt i mitt "kokboksskåp" fann jag denna bok...

                          

Italienska desserter med Maxine Clark. Den visste jag faktiskt inte om att jag hade, men ett litet tips till alla som vill fördjupa sig i italienska godsaker. Om jag ska välja en favorit från mitt Italientema under veckan, blir det den italienska glassen som var smaksatt med mjölkchoklad: http://pinkpastry.blogg.se/2011/july/italiensk-glass-smaksatt-med-mjolkchoklad.html. I morgon kommer maken hem så detta inlägg får avsluta mitt lilla Italientema.  


2 kommentarer

Karamell biscotti

Viktoria I . 2011-07-28 16:29:59 . Bakning


I morgon ska jag hälsa på en av mina bästa barndomskamrater och få se hennes nya lägenhet. Jag har köpt en färgglad inflyttningspresent till hennes kök, men den visar jag er efter besöket. I inflyttningspresent kommer hon även att få burken med kakor nedan. Då maken fortfarande är på tjänsteresa i Italien så ville jag fortsätta med min fördjupning i italienska godsaker. Jag blev sugen på att experimentera med detta utmärkta recept:
http://boulangeriet.blogspot.com/2010/02/experiment.html.
Vilket jag bakade i söndags: http://pinkpastry.blogg.se/2011/july/lakrits-biscotti.html.
Men som nämnt tidigare så gillar jag inte lakrits. Därför ersatte jag den med samma mängd karamell fudge istället, och bytte ut det mörka muscovadosockeret mot ljust muscovadosocker.
 

                          

De som inte fick plats i burken eftermiddagsfikade jag på. De var mycket goda, lagom söta med en underbar karamellsmak. Dessa kommer jag att göra fler gånger.  

                          

Karamell biscotti

100 g rumsvarmt margarin
1 dl råsocker
1 dl ljust muscovadosocker
3 ägg
7 dl mjöl
2 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
100 g fudge hackad i små bitar

Gör så här

Sätt ugnen på 175 grader. Vispa smör och socker pösigt, tillsätt äggen (ett i taget). Blanda ner de torra ingredienserna, avsluta med fudgen. Dela degen i tre delar, rulla ut, platta något och lägg på plåt. Grädda i cirka 20 minuter. Sänk värmen till 100 grader. Skär upp längderna diagonalt i bitar som blir cirka 2 centimeter breda. Lägg tillbaka på plåten igen (med snittytan uppåt) och in i ugnen. Låt dem vara i ugnen tills de känns genomtorra, cirka 1 timme.

Tidigare tillfällen då jag har bakat biscotti i bloggen:
http://pinkpastry.blogg.se/2011/march/polkagrisbiscotti.html.
http://pinkpastry.blogg.se/2011/july/lakrits-biscotti.html.


3 kommentarer

Italiensk glass smaksatt med mjölkchoklad

Viktoria I . 2011-07-27 21:16:31 . Glass


Även idag så har lillasyster, Ozzy och jag haft en solig dag med storasyster och familj. Vi blev bortskämda med mat och hemmagjord glass. Lillasystern sa att glassen var godare än den godaste glass hon någonsin ätit, och ja jag håller med den var himmelskt god. Makens tjänsteresa till Italien inspirerade även storasyster med familj, så hennes make hade gjort italiensk glass som han smaksatte med mjölkchoklad. Visst låter det himmelskt gott?! (Recept följer nedan). 


                         

Även i kväll så kunde vi avnjuta desserten i deras härliga trädgård.

Italiensk glass smaksatt med mjölkchoklad

4 äggulor
100 g socker
1 tsk vaniljpulver
2 dl standard mjölk
1 dl grädde
2 dl grädde (till smaksättningen)
100 g smält mjölkchoklad

Gör så här
Vispa äggulor, socker och vaniljsocker till en luftig smet i en rostfri kastrull. Värm det försiktigt till strax över fingervarmt under ständig vispning. Blanda mjölken med 1 dl grädde och tillsätt den lite i taget under ständig vispning. Låt smeten svalna helt, kyl den avslutningsvis i kylskåpet. Blanda den smälta mjölkchokladen med 2 dl vispad grädde som sedan vänds ner i blandningen. Kör sedan i glassmaskin till glassen är färdig, sätt in i frysen.

Grundreceptet kommer från sidan nedan.
Källa: http://www.glassrecept.se/recept/glassrecept/73-italiensk-glass-grundrecept.   


7 kommentarer

Italiensk cheesecake

Viktoria I . 2011-07-26 18:07:50 . Bakning


Idag har det varit fint väder, och lillasyster, Ozzy och jag har varit ute med storasyster och familj hela dagen. De bjöd oss även på middag och då stod jag för efterrätten. Även idag så inspirerades jag av Italien, då jag saknar maken som är där på tjänsteresa. Jag har alltid älskat cheesecake och ville dessutom ha något kallt i värmen. Denna cheesecake var mycket god! Då den var fryst så kändes det lite som en glasstårta, som smakade cheesecake, vilket passade perfekt i det varma vädret. Cheesecaken blir stor så den passar perfekt till sommarkalaset med många gäster. Den var dessutom lätt att göra och går utmärkt att göra i förväg.


                           

Den goda cheesecaken avnjöt vi i storasysters och familjs fina trädgård. Den lilla rosen som vi dekorerade cheesecaken med kommer även därifrån. (Recept på cheesecaken följer nedan).

                           

Receptet fann jag via google.

Italiensk cheesecake

4 ägg
1,5 dl strösocker
1 citron (skalet)
200 g mascarponeost
4 dl vispgrädde
400 g krossade digestivekex

Gör så här

Separera äggulorna från vitorna. Vispa äggulor, strösocker och rivet citronskal poröst. Rör ner mascarponeosten. Vispa grädden fluffig och vänd ner den i smeten. Vispa äggvitorna till ett hårt skum, vänd försiktigt ner i smeten. Ta fram en springform, i den varvar du smulor och smet. (Börja och avsluta med digestivesmulor). Frys i 3 - 4 timmar. (Jag gjorde den igår, så den går utmärkt att göra kvällen innan).

Källa: http://mariaochhenrik.blogg.se/2011/february/italiensk-cheesecake.html.


4 kommentarer

Pannacotta, efterrätt till picknickkorgen

Viktoria I . 2011-07-25 14:24:13 . Festligheter, festtillbehör/dekorationer & hemmagjorda presenter


Farmor, lillasystern och jag ska på utflykt. Jag har ansvaret för att ta med mig fika. Jag ville göra något som är mycket gott, lätt att äta ute och vackert. Jag kom fram till att det var praktiskt att använda glasburkar, och kom på ett enkelt sätt att göra dem extra fina och praktiska (beskrivning följer nedan). Jag var fortfarande inspirerad av Italien, då maken är där på tjänsteresa och bestämde mig för att göra något italienskt. Det fick bli panacotta då det stämde överens med ovan nämnda kriterier. (Recept följer nedan).  


                          

För att göra små söta och mycket praktiska efterrätts "burkar" till picknicken, behövs följande. Glasburkar, servetter (jag använde små 24x24 cm, då burkarna var små), snöre och små engångsskedar. 

                         

Sedan går du tillväga precis som du gör när du sätter ett syltlock på en burk med sylt, och sen sticker du ner en plastsked i rosetten. Klart! 

                         

Perfekt! Allt som behövs för att äta ute i det fria, servett och sked. Dessutom ser det vackert ut.

                         

Här piggar de små sötnosarna upp i picknickkorgen.

                         

Pannacotta

2 st gelatinblad
3 dl vispgrädde
3 msk honung
1,5 tsk krossat snabbkaffepulver

Gör så här
Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten i fem minuter. Koka upp grädden i en kastrull och blanda i honungen. Ta upp gelatinbladen och krama ur dem och låt dem rinna av på hushållspapper. Lägg i gelatinet i kastrullen, tillsätt kaffet och rör om noga tills allt har löst sig. Häll upp i portionsformar, låt stelna i kyl minst tre timmar.

Receptet till pannacottan kommer från Paolo Robertos bok: Mina fastrars mat, vilken den supersöta mellansystern har ordnat så jag har fått ett signerat exemplar.  

Källa: Roberto, Paolo (2007): Mina fastrars mat menyer från Maddaloni. Stockholm: Albert Bonniers Förlag AB.


11 kommentarer

Lakrits biscotti

Viktoria I . 2011-07-24 13:15:33 . Bakning


Maken har åkt iväg till Italien på tjänsteresa. Jag ville baka något litet som han kunde ha med sig. Jag var sugen på att baka något italienskt, jag bestämde mig för att göra biscotti då det är en av hans favoriter. Då han är mycket förtjust i lakritsfudge så bestämde jag mig för att testa att baka lakrits biscotti. (Recept följer nedan).    


                           

Vi fikade även på några biscottis hemma innan han åkte, resten fick han med sig. Detta är något för den som gillar lakrits, vilket jag inte gör men maken. Han tyckte att de var mycket goda. Jag tycker att det var ett lättbakat och bra recept. Jag fann det via google på bloggen: http://boulangeriet.blogspot.com/.

                           

Lakrits biscotti

100 g rumsvarmt margarin
1 dl råsocker
1 dl mörkt muscovadosocker
3 ägg
7 dl mjöl
2 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
100 g lakritsfudge hackad i små bitar

Gör så här

Sätt ugnen på 175 grader. Vispa smör och socker pösigt, tillsätt äggen (ett i taget). Blanda ner de torra ingredienserna, avsluta med laktritsfudgen. Dela degen i tre delar, rulla ut, platta något och lägg på plåt. Grädda i cirka 20 minuter. Sänk värmen till 100 grader. Skär upp längderna diagonalt i bitar som blir cirka 2 centimeter breda. Lägg tillbaka på plåten igen (med snittytan uppåt) och in i ugnen. Låt dem vara i ugnen tills de känns genomtorra, cirka 1 timme.

Källa: http://boulangeriet.blogspot.com/2010/02/experiment.html.

Tidigare tillfällen då jag har bakat biscotti i bloggen:
http://pinkpastry.blogg.se/2011/march/polkagrisbiscotti.html


2 kommentarer

Varma chips med tryffeldip

Viktoria I . 2011-07-23 19:55:50 . Festligheter, festtillbehör/dekorationer & hemmagjorda presenter


Jag har länge varit sugen på att pröva tryffeldip och använda mitt tryffelsalt. Det har varit mycket studier i vår, därför har det inte blivit några varma chips med tryffeldip. Men ikväll har vi äntligen dukat upp på denna lyx på soffbordet, ja det var riktigt gott! Perfekt till fredagsmyset eller till fest och mingel. (Recept följer nedan).  
 

                            


Varma chips med tryffeldip

Blanda 2 dl crème fraiche med 2 tsk hackad tryffel och salt, eller tryffelsalt (jag tog 2 tsk tryffelsalt). Låt stå och dra i minst 30 minuter. Servera med potatischips som du värmer i ugnen på 250 grader i cirka 5 minuter, de ska endast bli varma inte få färg.

Källa: Johansson, Linnea (2010): I: ELLE mat och vin nummer 5, 2010.


2 kommentarer

Hemkokt ketchup gå bort present till grillfesten/grillmiddagen

Viktoria I . 2011-07-22 17:39:47 . Sylta, safta & konservera


Ikväll är vi bjudna på grillat hos storasyster och familj. Alltid lika lyxigt då vi inte själva har någon grill längre. Jag ville ha med mig en liten "gå bort present". Som ni vet så gillar jag att tänka i tema, därför bestämda jag mig för att koka ketchup. Jag har inte gjort det tidigare, men har varit sugen sen jag fyndade världens sötaste små ketchupbehållare på Lagerhaus, de kostade 1,50 kr. Att koka ketchup var mycket enkelt. (Recept följer nedan). Mycket gott var det också, så nu duger väl bara hemkokt ketchup här hemma i fortsättningen.


                          

Här ser ni den lilla "tomaten" fylld med ketchup...

                           

och här är den redo att ges bort. 

Hemkokt Ketchup (Receptet räckte precis till en liten "tomat", ca 4 dl)

0,5 hackad gul lök
1 kartong krossade tomater a 500 g
0,5 dl tomatpuré
1 dl farinsocker
1 dl rödvinsvinäger
0,5 tsk salt

Gör så här

Blanda samman allt i en stor kastrull. Låt koka upp, sänk värmen och sjud i ca 20 minuter under lock. Lyft av locket och låt koka ytterligare 5 minuter. Mixa såsen helt slät. Häll upp i burk.

Förvara i kyl, hållbarhet cirka 2 veckor.

Källa: Nilsson, Tove (2011): Grill de luxe. I: Nya gourmet. nummer: 07/08


2 kommentarer

Vardagsrumsfönstret

Viktoria I . 2011-07-21 21:46:03 . Inredning/Hemma hos oss


Som jag har visat er tidigare så har vi haft en urna i vardagsrumsfönstret. Vilket jag tycker har varit fint och har velat ha fler. I Mariefred så fann vi fler urnor, så vi utökade samlingen med två stycken. Fint med lite färgklickar då det annars är ganska så "vitt" hemma hos oss. Vad tycker ni är det fint med urnor i fönstret?
 





0 kommentarer

La Mortacienne

Viktoria I . 2011-07-21 15:21:05 . Allmänt


Jag måste tipsa om denna underbart goda läsk, La Mortacienne Mandarine. Annars är jag inte vidare förtjust i läsk, men denna var supergod, fräsch inte så söt. Sen är flaskan mycket roligare än PET - flaskor, perfekt till när jag ska koka mer saft. La Mortacienne finner du i delikatessbutiker. (Som ni ser har jag solrosor hemma idag igen, jag tycker det är så fint med solrosor på sommaren). 


                           


5 kommentarer

Oreo tryffel

Viktoria I . 2011-07-20 15:58:24 . Cake balls


Idag lunchade jag ihop med mina samhällstjejer (tjejerna jag gick samhällsinriktningen ihop med på universitet). Det har gått ett helt år sedan vi träffades sist, så jag längtade efter mina tjejer. Jag ville ha med mig något litet till dem, därför bestämde jag mig igår för att göra Oreo tryfflar. Det har jag varit sugen på att pröva länge. 
  

                          

Jag gjorde "misstaget" att smaka på smeten. Vilket resulterade i att jag bakade ytterligare en sats, till mig och maken. Eller det var ju givetvis inget misstag, de var himmelskt goda! (Recept följer nedan).  

                          

Oreo tryfflar 
1 paket Oreos a 154 gram
1 paket philadelphia ost a 200 gram
150 g valfri choklad

Gör så här
Mixa kexen till fina smulor. Vispa noga samman med philadelphian. Rulla små kulor (OBS! Kletigt). Precis som tryffel i skogen ska tryfflar vara lite oregelbundna i formen, så slit inte med att göra perfekta kulor detta är kletigt. Ställ i frysen. Smält chokladen över vattenbad. Ta bort chokladen från värmen och doppa kulorna. Låt stelna. Förvara i kyl. 

Källa: http://www.baka.se/recept/oreos-tryfflar.

Då Oreo tryfflen skulle bli en gåva så slog jag in dem i silkespapper och la i burkar, fyndade på Gekås.   


                          
                          

Dessa tryfflar måste ni pröva, de var himmelskt goda! De var lätta och göra, och det behövdes få ingredienser. De går att göra tryfflen "vackrare" tillexempel drippla vit choklad över, strössel eller andra dekorationer. Dessa kommer jag definitivt att göra fler gånger.  

Tidigare bakverk med den nästintill mytopoetiska små kakan Oreo:  
http://pinkpastry.blogg.se/2011/may/oreo-cheesecake.html
http://pinkpastry.blogg.se/2011/may/oreo-cookies.html
http://pinkpastry.blogg.se/2011/january/oreo-cookie-fudge.html
http://pinkpastry.blogg.se/2011/may/oreo-bars.html


10 kommentarer

Peanut butter chocolate chip cookies

Viktoria I . 2011-07-19 15:55:17 . Bakning


Idag var jag sugen på att baka, det fick bli Peanut butter chocolate chip cookies (Recept följer nedan). Ett favorit recept cookiesarna är mycket goda, lätta att baka, behövs lite ingredienser och det blir lite disk! Dessa cookies varar aldrig länge här hemma då både jag och speciellt maken tycker om dem. Jag bakade även något annat som ska bli en present så det får ni se imorgon, jag kan dock säga att det var himmelskt gott.  


                           
                           

Peanut butter Cookies

1 cup socker
1 cup creamy peanut butter
1 stort ägg
1 tsk vaniljextrakt
1,5 dl choklad knappar/grovt hackad choklad

Sätt ugnen på 160 grader. Vispa samman ingredienserna. Rulla till golfbollsstorabollar som du lägger på plåt med bakplåtspapper, tryck lite lätt på vadera. Grädda i mitten av ugnen i cirka 15 minuter.

Källa: Southern Living (2010): Classic Sothern Desserts, All- Time Favourite Recepies for Cakes, Cookies, Pies, Puddings, Cobblers, Ice Cream & More. OXMOORE HOUSE.

Jag har bakat dessa cookies tidigare:
http://pinkpastry.blogg.se/2011/april/penut-butter-cookies-varldens-enklaste-och-s.html, men idag ville jag exprimentera lite och tillsatte choklad. Även då var cookiesarna mycket goda, dock älskar jag jordnötssmör så jag föredrar dem utan chokladen, men jag kan tänka mig att det är en smaksak.  


2 kommentarer

HIMLA Outlet

Viktoria I . 2011-07-19 09:58:06 . Resor


Det sista utflyktsmålet som maken hade planerat in på vår Mariefred resa, var HIMLA Outlet i Uppsala (vilken ligger cirka 2 timmars bilväg från Mariefred). Dit har jag drömt om att åka länge och fynda deras vackra varor. Detta var min bröllopspresent att få shoppa loss i HIMLA butiken! Vilket följdes av en mysig middag vid vattnet inne i Uppsala och en sightsning tur av deras kyrka. (Ingen av oss har tidigare varit i Uppsala).


                           

HIMLAs outlet butik var mycket stor och hade mycket fint! Om ni har vägarna förbi Uppsala och är sugna på att handla keramik, handdukar och lakan billigt och till bra kvalitet så kör hit. Nedan följer ett litet smakprov. 

                            
                           
                           

Som ni säkert kan gissa så hittade jag en hel del...

                           

Här har jag dock redan lämnat av en påse till hundvakten, vilken innehöll dessa handdukar (bilden nedan). Jag tyckte att de var söta och passade till mamma, då hennes pappa var biodlare och hon själv har haft bin.  

                           

Till mig blev det: tre kak/tårtfat, två uppläggningsfat, en skål, diskhanddukar och tygservetter (bilden nedan). Jag ser fram emot att använda dessa söta saker.  

                           


Som ni säkert förstår så var det en perfekt resa! Förutom allt roligt som vi har besökt och sett, så har vi myst med varandra. Då vi aldrig har firat någon bröllopsdag tidigare så kan jag lätt säga att detta har varit den bästa. (Alla tidigare år har vi flyttat, i år flyttade vi i mars och hoppas att vi har flyttat färdigt). 

  


9 kommentarer

Taxinge slotts kakbuffé

Viktoria I . 2011-07-18 17:20:30 . Resor


Ett av utflyktsmålen som maken hade planerat in på vår resa var Taxinge slott...

                           

och deras berömda kakbuffé. (Vilket låg cirka 2 mil utanför Mariefred).

                           
                           
                           

Där fanns flera olika sorters tårtor....

                           
                           
                           
                           
                           

bullar....

                           

och små kakor.

                                                  
                             
                            

Till sist hade vi bestämt oss för dessa sorter. Det var inte som en traditionell buffé där du betalar ett pris och tar hur mycket du vill, utan istället betalade man för varje kaka.  

                           

Som ni kanske ser på bilderna ovan så var några av faten halvtomma. Personalen fyllde på med kakor hela tiden, det var otroligt mycket gäster. Jag tycker definitivt att Taxinge slott och deras kakbuffé är värt ett besök om ni är i närheten. Det var massor av goda bakverk (givetvis), inspirerande för den bakintresserade, annorlunda, supermysigt att fika i deras vackra slottsträdgård och sedan gå en tur runt slottet.  

Där fanns även två presentaffärer, varav den ena var lite mer inriktad emot bakning. Där kompletterade jag min form/utstickare samling med dessa, som ni ser nedan.

                           


5 kommentarer

In my garden Bed & Breakfast

Viktoria I . 2011-07-17 20:26:13 . Resor


Maken och jag har varit iväg och firat vår tredje bröllopsdag. Vi spenderade ett par mysiga och avkopplande dagar på In my garden Bed & Breakfast i Mariefred. Ett ställe som jag har drömt om att besöka länge, då jag älskar vackra miljöer och gillar Leila bakar (flera av avsnitten är inspelade på In my garden). Vi hade båda höga förväntningar innan vi kom dit, och vi blev inte besvikna! Det var hur fint som helst, vi har bott på flera fem stjärniga hotell både i Sverige och utomlands och inget har varit så fint och genomtänkt.
 

                          
                          
                          
                          
                          

Snyggaste trädgårdsskjulet vi har sett!

                          

Vi välkomnades i denna vackra veranda...

                         
                         
                         

In my garden har fyra olika rum, vi bodde i the "Rose room".

                         
                         
                         

Vilket låg högst upp..

                           

Den söta lilla dörren in till vårt rum.

                          
                         
                         
                         

Smart och vackert!

                         
                          

Detta söta lilla handfatet var ena sidan sängen.

                          
                         
                         
                         

På rummet fanns det hur mycket tidningar som helst, LYX!

                         

Till och med rosor på mattan.

                         
                         

Vackra detaljer överallt!

                         

Dörren in till badrummet...

                          

med dubbeldusch.

                              

Vackra Paris i badrummet.
          
                         

Underbart att vakna och se denna fantastiska tapet varje morgon, och sedan...

                          

gå ner till denna fantastiska frukost, på en rosa köksö.

                          

Som serverades i detta vackra kök.

                          
                          
                          

Precis som i resten av huset så fanns det även här vackra saker överallt!

                          
                          

Frukosten avnjöts i denna vackra matsal. Maken och jag blev mycket sugna på deras fina golv.

                          

In my garden var helt otroligt, här nedan följer lite blandade bilder.

                          
                          
                          
                          

Köket på mittenvåningen, visst är det fint?!

                          
                          

Matsalen ovanför verandan.

Alla ni som vill ha avkoppling, bli bortskämda, älskar vackra miljöer och blir glada av vackra saker åk hit! Det är även ett ställe som ger så mycket inspiration, det är vackra saker och smarta lösningar överallt. Den inredningsintresserade får bara inte missa detta.  Jag vet knappt var jag ska börja nu när jag har kommit hem. Jag och maken hoppas att vi kommer att återvända och pröva deras andra rum. Även Mariefred är sockersött, kändes som att vara i en Astrid Lindgren film. Det hade även ett bra läge för olika utflykter. Maken hade planerat in två ställen i närheten som jag även hade drömt om att besöka länge, vilka jag kommer att visa er snart. 

   


4 kommentarer

Passar väskan

Viktoria I . 2011-07-17 11:42:38 . Ozzy


Jag packar upp och sorterar tvätt, Ozzy passar resväskan. Jag tror att han vill försäkra sig om att han får följa med, om jag emot förmodan skulle packa om. Dock vet jag att han har haft det mycket bra på landet, men helst vill han nog att vi är här alla tre. Jag laddar även kameran så jag kan visa er vad vi har varit.


                          


5 kommentarer

Bröllopsdag

Viktoria I . 2011-07-17 06:02:00 . Allmänt


Ber om ursäkt för min frånvaro på bloggen. Idag är det vår bröllopsdag, därför har vi varit iväg och firat. Det är tre år sedan vi hade vår magiska dag i New York. Fotot är taget av Michael Skoglund, på denna bilden fångar han precis hur häftigt det kändes att komma ut nygifta på Fifth Avenue och påväg mot bröllopsmiddag på The Central Park Boathouse.

                            

Fotograf: http://www.mskoglund.com/.

Jag har svarat på alla kommentarer som jag har fått när vi var i väg, tack för att ni tar er tid och besöka och kommentera min blogg. Jag återkommer under dagen med inägg om vad vi har hittat på. Vi har besökt flera platser som jag har velat besöka länge, en toppen resa har det varit!


5 kommentarer

Citruspress

Viktoria I . 2011-07-11 16:08:54 . Inredning/Hemma hos oss


När jag såg första avsnittet av Leila bakar i Frankrike, såg jag att hon hade en fantastiskt fin citruspress. Jag tog för givet att hon hade köpt den utomlands..


                            

Så jag sprang in till datorn, sökte på www.ebay.com och budade hem en.

                           


Idag kom den! Jag tycker att den är så fin och stor (om ni jämför med durkslaget som den hänger bredvid) Nu hänger den fina citruspressen på min IKEA grundtal. Som jag har nämnt tidigare, tycker jag att det är fint att ha vackra köksföremål framme.  


7 kommentarer

Glittriga skor

Viktoria I . 2011-07-10 20:42:13 . Skor


Som ni kanske vet sen tidigare är jag svag för vackra skor. På mitt examenskalas med "Rosa Paris" tema(http://pinkpastry.blogg.se/2011/june/examenskalas-med-temat-rosa-paris.htm), fick jag en massa fina presenter bland annat dessa glittriga skönheter. De fick jag i present av maken, han känner mig ganska väl. De är så snygga! Jag blir glad av att titta på dem, de ska bli ännu roligare när jag inviger dem. Jag tycker även att de passade till temat på mitt kalas, rosa och härligt. Här ligger skorna på mitt rosa golv i min lilla rosa "walk in closet" (http://pinkpastry.blogg.se/2011/june/skoforvaring.html). 


                           


9 kommentarer

Vinbärsgelé

Viktoria I . 2011-07-09 09:54:53 . Sylta, safta & konservera


Vi är åter på landet! Här njuter vi inte bara av sällskapet och de fria ytorna, utan även av alla godsaker som naturen bjuder på. Förutom att njuta av dem för stunden som de är eller i bakverk, passar vi på att safta och sylta inför den kommande hösten och vintern. När vi var på landet sist kokade vi en himmelskt god hallon & rabarbersaft (http://pinkpastry.blogg.se/2011/july/hallon-rabarbersaft.html), och denna gången  har vi kokat vinbärsgelé. Recept följer nedan. 


                          


Vinbärsgelé grundrecept

1 kg röda vinbär
2 dl vatten

Rensa och skölj bären, stjälarna på vinbärsklasarna ska vara kvar då de innehåller geléämne . Låt dem rinna av väl. Koka upp bär och vatten, låt koka tills bären går sönder. Sila bärmassan och mät upp hur mycket saft du får. För varje 1 L sur saft tillsätts 750 g socker. Koka upp socker och saften. Koka gelémassan sakta utan att röra i den 5-10 minuter. Geléprov tas med sked. Det är färdigt då dropparna faller tungt från skeden. Ta bort grytan från värme, låt stå i några minuter. Ta bort eventuellt skum. Häll upp i varma burkar, låt svalna. Förvara svalt.

Källa: Lundellska fondstiftelsen (1971): Hemmets kokbok. Upplaga: 45. Stockholm: P.A. Nordstedt & Söner.


3 kommentarer

Solroscupcakes steg för steg guide och recept

Viktoria I . 2011-07-08 08:35:00 . Bakning


Morotscupcakesen (http://pinkpastry.blogg.se/2011/july/morotscupcakes.html) var slut redan igår, så i går kväll fick jag baka nya cupcakes. Jag ville fortsätta på mitt somriga färgglada tema, vilket passar bra nu när vi har semester. Något som jag länge har velat pröva och baka är solroscupcakes, efter att ha sett dem på flertalet amerikanska bakbloggar. Recept och en steg för steg guide följer nedan.    


                          

Steg 1: Du behöver cupcakes, gul frosting och oreos. 

Jag bakade Leila Lindholms chokladcupcakes. 

Choklad cupcakes

3 ägg
2,5 dl socker
1 tsk vaniljsocker
50 g smör
1 dl gräddfil
2 msk kallt kaffe
3,5 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
4 msk kakao
1 nypa salt

Sätt ugnen på 175 grader. Vispa ägg, socker och vaniljsocker vitt och pösigt. Smält smöret och blanda det med gräddfilen och kaffet, blanda i det i äggsmeten. Ta fram en bunke och blanda i den de torra ingredienserna, rör sedan i dem i smeten. Skeda smeten i muffinsformar som du fyller till 2/3 delar. Grädda i mitten av ugnen i cirka 15 minuter. Låt cupcakesen kallna helt innan du brer på frostingen.

Källa: http://www.recept.nu/1.145952/leila_lindholm/tillbehor/mjol/chocolate_cupcakes

Jag gjorde även Leila Lindholms crem cheese frosting, vilken jag färgade med gul och lite röd karamellfärg.

Cream Cheese frosting

60 g mjukt smör
100 g philadelphia
5 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
1 msk pressad citron
Karamellfärg gul och lite röd

Vispa samman!

Källa: http://www.recept.nu/1.122137/leila_lindholm/kakor_tartor/agg_mejeri/cream_cheese_frosting.


                         

Steg 2: Lägg en Oreo på varje cupcake. 

                          

Steg 3: Förbered en sprits, jag använde denna sprits tyll. 

                         

Steg 4: Spritsa solrosblad ut från Oreon, tills du tycker att det liknar en solros och cupcaken inte syns längre. kämpa inte med att få "perfekta" solrosblad, utan precis som i naturen ska det se lite stökigt och härligt ut.  

                          

Steg 5: Servera!

                          
                         
                           

Dessa cupcakes tycker jag var fantastiskt roliga att göra, och jag blir glad av att se dem. De var även mycket goda, då oreon och frostingen gifte sig gott tillsammans. De går även utmärkt att göra i förväg då de håller sig lika fina och goda. Dessa tycker jag att ni ska pröva!


19 kommentarer

Dekoration till morotskaka/morotscupcakes

Viktoria I . 2011-07-07 11:34:00 . Bakning


Igår utlovade jag en steg för steg guide för hur du gör små dekorations morötter till morotskaka eller morotscupcakes (http://pinkpastry.blogg.se/2011/july/morotscupcakes.html), vilken följer nedan.

Steg 1: Köp hem morötter, och persilja. 

Steg 2: Skölj persiljan.

                           

Steg 3: Skala morötterna.

                           

Steg 4: Skär moroten i delar, lite längre än vad du vill att dina dekorationsmorötter ska vara. Sen "skalar" du den lilla moroten med hjälp av potatisskalaren tills du tycker att det ser ut som en liten morot.

                           

Steg 5: Knipsa av lite persilja och lägg ovanför moroten så det ser ut som blast.

                           

Steg 6: Upprepa proceduren tills du har så många små morötter som du behöver. Jag personligen tycker att det ser charmigt ut om de inte är identiska, vilket morötter inte brukar vara.

                           

Steg 7: Dekorera ditt/dina bakverk med de små morötterna.

OBS! Gör inte morötterna för långt i förväg då morötterna och persiljan "blasten" torkar efter en stund. Utan gör dem strax innan servering. Cupcakesen på bilden (Recept finns i länken överst i inlägget) går dock utmärkt att göra i förväg, vilket även de flesta morotskakor jag har bakat gör. 


2 kommentarer

Morotscupcakes

Viktoria I . 2011-07-06 16:23:56 . Bakning


Idag kände jag för att baka något färgglatt och somrigt, så det fick bli morotscupcakes. 


                           

Receptet kommer från Susannah Blakes bok: muffins små pyntade cupcakes. Jag har dock som vanligt gjort några mindre förändringar av original receptet.  

                           

Idag fick det bli röda formar, dessa har jag köpt på www.ebay.com

                           
                           

Jag kommer att lägga upp en steg för steg guide för hur du gör de små morötterna. 

                           


Morotscupcakes

1, 1/3 dl farinsocker
1, 2/3 dl solrosolja
2 ägg
rivet skal av en apelsin
frön från 5 kardemummakapslar, krossade
1/2 tsk mald ingefära
3, 1/4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
150 g fint rivna morötter
60 g grovt hackade valnötter

Gör så här

Sätt ugnen på 180 grader. Ta fram en muffinsplåt och fyll med muffinsformar. Häll sockret i en skål, vispa ner olja och ägg. Rör ner apelsinskal, krossade kardemummakärnor och ingefära. Vänd ner mjölet, bakpulvret och sist rivna morötter och nötter. Skeda över smeten i muffinsformarna, fyll till 2/3. Grädda i mitten av ugnen i cirka 20 minuter. De ska resa sig och kontrollera med sticka. Lägg över muffins på galler och låt svalna helt, innan du garnerar dem.

Källa: Blake, Susannah (2008): muffins små pyntade cupcakes. Stockholm: Albert Bonniers förlag.

Jag garnerade cupcakesen med Leila Lindholms cream cheese frosting...

Cream Cheese frosting

60 g mjukt smör
100 g philadelphia
5 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
1 msk pressad citron

Vispa samman!

Källa: http://www.recept.nu/1.122137/leila_lindholm/kakor_tartor/agg_mejeri/cream_cheese_frosting

och små morötter som det så fort jag hinner kommer en steg för steg guide, där du får lära dig att göra egna små dekorations morötter.


4 kommentarer

Hallon & Rabarbersaft

Viktoria I . 2011-07-04 19:51:39 . Sylta, safta & konservera


I helgen kokade mamma och jag hallon & rabarbersaft, både hallonen och rabarberna kom ifrån hennes trädgård. Resultatet och recept följer nedan. (Det är mammas recept).
  

                          
                          

Istället för att sätta etiketter på flaskorna så har jag satt dessa söta tags. På deras baksida har jag skrivit vad det är för saft, datum när den är gjord och hur den ska späs. 

                           

De söta tagsen kommer från lagerhaus, 15 kronor för ett sex pack. 

                           


Hemmagjord saft är en perfekt present, extra fint blir det om du som här lägger den i en "flaskpåse". Det finns många fina presentpåsar som är anpassade till flaskor i affärerna.

Hallon & Rabarbersaft
(4 flaskor)

2 kg rabarber, skurna i en centimeters tärningar
2 L hallon
6 dl vatten

Blanda samman i en stor kastrull. Låt koka upp och låt sedan sjuka tills rabarbern kokar sönder. Sila saften. Nu ska saften kokas i hop med socker. För varje liter saft behövs 500 g socker. Vi fick 3 l saft så vi tog 1,5 kg socker. Låt saften och sockret koka upp, skumma bort eventuellt skum. Häll upp på flaskor, förvara i kyl.

Saften ska späs, vilket du gör efter tycke och smak.


4 kommentarer

Banan och pecannöts muffins

Viktoria I . 2011-07-01 11:35:36 . Bakning


I natt har det regnat och idag är det gråväder. Då passar jag och lille Ozzy på att mysa. När det är gråväder blir jag alltid sugen på att mysa med bananbröd och te. Men idag var jag sugen på att pröva något nytt, så det fick bli  banan och pecannöts muffins som jag har förmiddagsfikat på. Recept följer nedan. 

Jag ville ha lite större formar, därför blev det dessa jumboformar med små älvor på. Formarna har jag fått av min mamma, hon har fyndat dem på Börjes.  

                          

Mys med god muffins och världens goaste hund! Muffinsarna var mycket goda, de påminde om bananbröd och passade perfekt till te. Bra sätt att få användning till bruna bananer.  

                          

Det var näst intill så jag var sugen på att tända en brasa, men riktigt så kallt var det inte idag. Det får bli till hösten och sitta inne och lyssna på regnet smattra mot plåttaket, elda brasa, dricka te och äta bananbröd.

                           

Banan och pecannötsmuffins

150 g vetemjöl
1,5 tsk bakpulver
1 krm salt
70 g råsocker
115 g grovt hackade pecannötter
2 stora mogna bananer mosade
5 msk mjölk
2 msk smält smör
1 stort ägg uppvispat
0,5 tsk vaniljessens

Gör så här 
Sätt ugnen på 190 grader. Sikta ner vetemjöl, bakpulver och salt. Tillsätt socker, pecannötter och rör om. Ta fram en ny bunke och blanda samman bananer, mjölk, smör, ägg och vaniljessens. Lägg ihop de med de torra ingredienserna och vispa hastigt samman till en smet. Lägg smeten i muffinsformar som du fyller till 2/3 delar. Grädda i mitten av ugnen i cirka 20 - 25 minuter. Muffinsarna ska höja sig och bli gyllenbruna. Du kan även kontrollera med en sticka, observera att den inte ska va helt torr, men inte degig. Låt svalna på galler.

Jag tycker att de var goda både varma och kalla. 

Källa: (2007): Muffins och kakor en samling med lätta recept. Storbrittanien: Paragon Books Ltd. 


0 kommentarer