Pastellkakor

Viktoria I . 2011-06-22 18:55:28 . Bakning


En annan av de kakor som jag serverade på mitt examenskalas:
(http://pinkpastry.blogg.se/2011/june/examenskalas-med-temat-rosa-paris.html).
Är pastellkakor, de är fantastiskt goda, lätta att baka och ser även söta ut! De går utmärkt att frysa, så de går bra att göra i förväg. Om jag ska vara ärlig så är det nog dessa små kakor som jag är gladast över att det blev några över som ligger i frysen och väntar på de dagar då sötsuget slår på. Dessa små söta kakor serverade jag även på mitt rosa 25- års afternoon tea:
http://pinkpastry.blogg.se/2010/october/utkast-okt-20-2010.html.


                           
                            

Pastellkakor

ca 40 kakor

100g rumsvarmt smör
0,5 dl vispgrädde
2,5 dl vetemjöl

strösocker till garnering

Vaniljsmörkräm
100 g rumsvarmt smör
ca 2 dl florsocker
2 tsk vaniljsocker
några droppar karamellfärg

Gör så här

Rör ihop smör, grädde och mjöl till en slät eg. Låt i kylskåpet i ca 1 timme. Värm ugnen till 200 grader. Kavla ut degen ca 5 mm tjock på en mjölad arbetsbänk. Stansa ut små runda kakor ca 2 cm i diameter. Doppa båda kakornas sidor i strösocker och lägg dem på bakplåtspappersklädd plåt. Pricka kakorna lätt med en gaffel. Grädda kakorna i 5-7 minuter, OBS! de ska inte få färg. Låt kakorna svalna något på plåt och lägg sedan över dem på galler för att svalna helt. Vispa ihop ingredienserna till vaniljsmörkrämen. Bred lite kräm på hälften av kakorna och lägg sen resterande kakor ovanpå som en hamburgare. 


Receptet kommer från en av Systrarna Eisenmans böcker. Om ni inte har deras böcker så rekommenderar jag er dem varmt. Goda och bra recept, dessutom så är det en ren fröjd för ögat att bläddra i deras fina böcker.

Källa: Eisenman Frisk, Lisa & Eisenman Monica (2009): Sommarens söta 180 RECEPT FÖR SOLIGA OCH REGNINGA DAGAR. Göteborg: Bonnier Fakta.  


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: