Påskcookies!

Viktoria I . 2011-03-31 15:16:56 . Bakning


I går bakade jag påskcookies i present till vår nya hyresvärd och till den föregående hyresgästen som har varit helt fantastiskt hjälpsam. 


                         

Gula chocolate chips!
Jag använde detta recept:
http://pinkpastry.blogg.se/2011/february/chocolate-chip-cookies-med-mocca-smak.html.
Men bytte ut den hackade chokladen mot lika mycket gula choklad non stop. Favorit i repris men detta är ett super bra cookie recept, lättbakat och mycket gott! Jag har tidigare prövat att variera dem med hackad daim även det var mycket gott:
http://pinkpastry.blogg.se/2011/march/inflyttningspresent-kakburk-med-cookies.html


                          

Det blev några cookies över som vi fick provsmaka = ). Här ligger dem på mitt lilla påskfat som jag har fyndat på loppis för några år sedan.

                         
                         

Jag la cookiesarna i dessa söta påsar som jag har fyndat på lagerhaus. Supersöta och stora, det fick plats 12 cookies i varje.



2 kommentarer

Flyttkort

Viktoria I . 2011-03-30 20:01:29 . Allmänt


Vi håller på att flytta! Till en helt underbar lägenhet som vi båda är helt störtförälskade i. Så det kommer att bli en hel del inredningsinlägg framöver, varvat med bakning så klart! Jag har skickat ut dessa flyttkort som jag har beställt på:
http://www.printswithwings.com/.


                         
                         

Jag tyckte att dessa kunde passa då vi har flyttat till en vindsvåning i ett gammalt kulturhus. 


                         
                         

Lille ozzy fick sätta igen kuverten! Dessa stickers har jag beställt från www.etsy.com.
Sist vi flyttade så skickade jag ut dessa flyttkort:
http://pinkpastry.blogg.se/2010/september/flytt-1.html


2 kommentarer

Nya formar/utstickare

Viktoria I . 2011-03-30 06:58:00 . Bakning


Igår kom brevbäraren med lite formar som jag har beställt. Perfekta till kakor men även till att göra dekorationer. Jag har en massa ideer vad jag vill hitta på med dessa, behöver bara tid.

                        

Dessa har jag beställt från http://formina.se/. Super snabb leverans, bra service och många fina formar. Eftersom jag beställde för över 175 kr så fick jag sjöstjärnan till höger på köpet.


3 kommentarer

Pecan banana bread

Viktoria I . 2011-03-29 18:26:56 . Bakning


Som jag har nämnt tidigare i bloggen så gillar vi bananbröd här hemma. I fruktskålen låg det fyra gamla bananer så det fick bli ett bananbröd. Idag prövade jag att baka ett annat recept, Leila Lindholms Pecan banana bread. Jag älskar bananbröd och pecannötter, och ja det var mycket gott! (Recept kommer nedan). Men jag tycker dock fortfarande att detta är det godaste receptet på bananbröd:
http://pinkpastry.blogg.se/2011/march/bananbrod-banana-bread.html.


                        

Som jag har nämnt tidigare så tycker jag det är fint med bakverk som pryder köksbänkarna. Både billigare och godare än snittblommor, vilket givetvis också är trevligt. 
 
                         


Pecan banana bread

150 g mjukt smör
1 dl strösocker
2 dl florsocker
4 mogna bananer (mixade till pure)
2 ägg
3 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
0,5 tsk kanel
0,5 tsk ingefära
1 nypa salt
Pecannötter (jag tog 100 g)

Gör så här:
Sätt ugnen på 175 grader. Vispa smör, strösocker och florsocker krämigt. Vispa bananpuren, tillsätt äggen. Blanda de torra ingredienserna och pecannötterna (spara några att lägga ovanpå brödet som dekoration). Rör ner de torra ingredienserna i smeten. Smöra och bröa en form, häll i smeten, toppa med pecannötter. Grädda i mitten av ugnen i cirka 30 minuter, pröva med en sticka om brödet är färdigt.

(Källa: Lindholm, Leila (2008): a piece of cake Leilas favoritbröd och bakverk. Stockholm: Natur och kultur AB).


2 kommentarer

Namnskylt med krokar

Viktoria I . 2011-03-28 20:34:14 . Allmänt


Min händige make har gjort en namnskylt/hängare till min lilla systerdotter Elise (hennes bror har en sedan tidigare).


                        


Visst är den fin?! Han har gjort sådana tidigare till bekantas småttingar och även en till vår lilla vovve. Fint med namnet på och perfekt att kunna hänga grejer på.  


3 kommentarer

Påsk cupcake/muffinsformar & nya Country homes & interiors

Viktoria I . 2011-03-27 20:13:12 . Allmänt

                        
I helgen så har jag varit förkyld igen, eller så är det samma gamla förkylning som spökar. Jag har blivit bortskämd av mina nära och kära. Påsk bakformar och nya numret av Country homes & interiors.


                         
                         
                         

Jag tycker det är en trevlig tidning med inredning, fin dukning, arrangemangstips och även lite recept.


0 kommentarer

Princesstårta

Viktoria I . 2011-03-25 09:43:13 . Bakning


Hipp hipp hurra idag fyller världens bästa storasyster 30 år! Jag och maken förfirade henne och familjen igår, vi bjöd dem på pizza. Hämtmat hemma föredrar vi alla, de har två små söta barn och vi har vår lilla vovve som vi inte vill lämna mer än nödvändigt. Jag och Ozzy började dagen idag med att gå bort till syster och barn med tårta och sång. Det fick bli en köpt princesstårta men den var mycket god. 


                          

Nu är jag pigg av allt socker så då lika bra och sätta igång med skrivandet.


2 kommentarer

Sylthatt / Sylt hätta

Viktoria I . 2011-03-24 12:03:00 . DIY, Repurposed, Upcycled


Jag har aldrig kunnat sy så därför har jag kommit på en genväg till att göra sylthattar/sylt hättor, i papper. Det ser lite mer rustikt ut dessutom så kan man skriva på dem om man vill, tillexempel vad burken innehåller. Som jag antyder tidigare i texten så är det mycket enkelt. Här kommer en steg för steg guide.


 1. Jag letar upp en gammal papperskasse.
                        
2. Jag målar ut en rundel som är lite större än burkens lock, vilken jag sedan klipper ut med en sax. 
                         
3. Jag tar lite snöre, denna gången ett rött och vitt då det var polkagrisbiscotti i burken. 
                       
4. Lägger på hättan/hatten och knyter snöret runt. 
                    
Tada, klart!
                          
Det går ju även att använda ett mycket vackrare papper än en gammal ICA-kasse, dock tycker jag att de ger ett fint rustikt intryck.


7 kommentarer

Polkagrisbiscotti

Viktoria I . 2011-03-24 07:13:00 . Bakning


Igår så träffade jag en gammal vän som jag inte har träffat på alldeles för länge, båda studerar hårt. Vi tog en skön promenad med våra små hundar. Eftersom det var så längesen jag såg henne och hon har flyttat och allt så ville jag ge henne nått litet, det fick bli en burk med polkagrisbiscotti. Recept följer nedan.

                         
                         

Det blev en stor burk och några över som maken och jag provsmakade, de var mycket goda! 

                         

En hög biscotti och en kopp kaffe det känns som Italien.

                         

Polkagrisbiscotti
ca 40 - 50 st

6-7 dl vetemjöl
en nypa salt
2 tsk bakpulver
75 g rumsvarmt smör
2 dl strösocker
3 ägg
1,5 dl polkagrisar

Gör så här:

Sätt ugnen på 175 grader. Blanda mjöl, salt och bakpulver i en bunke ställ åt sidan. Ta fram en ny bunke där i rör du samman smöret med sockret, blanda ner äggen ett i taget och rör sedan ner mjölblandningen. Krossa polkagrisarna grovt och blanda ner dem. Rulla degen till fyra längder, platta till dem något och lägg dem med lite mellanrum emellan på en plåt klädd med bakplåtspapper. Grädda i 15-20 minuter. Ta ut plåten och skär genast längderna på snedden i 3 cm tjocka bitar. Ställ tillbaka plåten i den avstängda ugnen och låt skorporna torka på eftervärmen.

(Källa: Hembakat nummer 1, 2011 s.9).

Här finner ni en steg för steg guide för hur ni gör en sylthätta/sylthatt av en gammal papperskasse:
http://pinkpastry.blogg.se/2011/march/sylthatt-sylt-hatta.html


8 kommentarer

Sött förkläde

Viktoria I . 2011-03-23 13:02:00 . Bakning


Även idag så har jag haft på mig förklädet. Ett av mina favoritförkläden, jag tycker de små igelkottarna är så söta. Jag har några stycken förkläden, men jag skaffar gärna fler. Jag tycker det ser mysigt ut med söta förkläden. Resultatet och recept visar jag senare då det ska bli en present.


                         

                         


4 kommentarer

Göra egen sockerpasta / sugerpaste

Viktoria I . 2011-03-22 18:03:26 . Bakning


Idag ringde min syster och frågade om jag ville vara med på hennes och systersonens projekt. Det skulle göra egen sockerpasta och sedan använda den istället för trolldeg. Det lät kul så det gjorde jag, min systers recept kommer nedan.


                        

När jag kom hade de redan gjort degen, vilken vi knådade och tillsatte en massa florsocker.

                        

Sen färgade vi den efter systersonens önskemål med karamellfärg.

                        

Sen gjorde vi en massa olika figurer.

                        

Ollie (systersonen) försökte ge mig instruktioner, under tiden som han skulle göra sockerpastaplåster och kleta fast på mina armar.

                        

Ett av mina och Ollies konstverk, ser ut som något ur en skräckfilm. En mördarkanin!

                         

Sockerpastan blev lika bra som köpt, enligt min syster var det inte alls mycket jobb. Efter leken blev det rätt kladdigt dock.

Storasysters recept på sockerpasta

Smält samman på låg värme 4 msk vatten och 1 msk gelatinpulver. Lägg i 40 gram smält kokosfett, låt svalna lite (ej för mycket då stelnar det). Sikta i ett paket florsocker i en bunke . Ös i blandningen i sockret. Kör med degkrokar och ös under tiden i florsocker, till lagom konsistens cirka 2 paket totalt. Avsluta med 1 msk neutral olja tillexempel solrosolja. Knåda och tillsätt mer florsocker till sockerpastan har önskvärd konsistens.


6 kommentarer

Smörskål Miss etoile

Viktoria I . 2011-03-22 07:37:48 . Allmänt


Jag har utökat min Miss etoile servis som jag samlar på. Denna gången fick det bli två små söta smörskålar. De kan användas till lite allt möjligt, jag funderar på att ha den ena på mitt nattduksbord med vigselringen i. Jag köpte den från: http://webbshop.lyckligahem.se/index.php?id_lang=4


                         


2 kommentarer

Key lime pie

Viktoria I . 2011-03-21 11:29:43 . Bakning

Till söndagsfikat i går så bakade jag en Key Lime pie. Vilket brukar vara gott men denna gången prövade jag ett nytt recept och det var helt fantastiskt gott, den godaste Key Lime pie jag någonsin har ätit. Denna kommer jag definitivt att göra fler gånger så god! Denna paj hamnar definitivt på topp fem av alla pajer, recept kommer nedan.


                        
                         
                         
                         
                         

Mums! Så fräsch söt och god, känns riktigt vårig!
Receptet kommer från boken: The humming bakery cookbook.
Som nu även finns i en svensk upplaga, Lyxiga cupcakes och läckra kakor bakverk från berömda Hummigbird Bakery i London. Boken är fantastiskt bra den tycker jag absolut att alla bak intresserade ska köpa. Finns bland annat på bokus för 98 kr:
http://www.bokus.com/bok/9789174012354/lyxiga-cupcakes-och-lackra-kakor-bakverk-fran-beromda-hummingbird-bakery/  


Key Lime Pie

8 äggulor
2 burkar kondenserad mjölk (ca 400 g)
nypressad saft och skalet från 5 Lime
(plus extra skal att dekorera kakan med)
4,5 dl vispgrädde

Pajskal
500 g digestivekex
200 g smält smör

Gör så här:

Värm ugnen till 175 grader. Börja med pajskalet. Mixa digestivekexen till smulor, häll långsamt i det smälta smöret medan matberedaren körs. Tryck ner blandningen i den smorda formen och längs kanterna. Platta med handflatan eller en sked, platta ordentligt. Grädda i cirka 20 min eller tills den ha fått färg och är fast. Ställ åt sidan och låt svalna helt.

Sänk ugnsvärmen till 150 grader. Lägg äggulor, kondenserad mjölk, limesaft och skal i en glasskål. Vispa försiktigt samman med en ballongvisp. Smeten tjocknar av sig själv. Häll smeten i pajskalet och grädda 20-30 minuter. Fyllningen ska kännas fast men fortfarande mjuk (inte lös) i mitten. Låt kalna helt, täck över låt stå i kyl en timme eller helst över natten. Vispa grädden och garnera kakan med grädde och limeskal.


(Källa: Malouf, Tarek & The Hummingbird Bakers (2009): the hummingbird bakery cookbook cupcakes * muffins * pies * brownies * cakes * cookies * cheesecakes. London & New York: RYLAND PETERS & SMALL.)


9 kommentarer

Hembakat

Viktoria I . 2011-03-18 20:12:27 . Bakning


Idag kom nya numret av hembakat i brevlådan! En av de bästa julklapparna en prenumeration som jag kan njuta av hela året. I detta nummer så var det påsk tema. Jag älskar påsken så vårigt och fint!

                        


4 kommentarer

Inflyttningspresent, kakburk med cookies

Viktoria I . 2011-03-18 07:55:44 . Bakning


Förra helgen så var jag bjuden på inflyttningsfest hos en tidigare kurskamarat. Dessvärre kunde jag inte gå, då jag har min uppsats. Men igår så åkte jag förbi med en liten inflyttningspresent. En kakburk med kakor! Recept på kakorna kommer nedan. 


                        

Den söta kakburken fyndade jag på Netto för 49 kr.

                         

Jag klädde insidan av burken med silkespapper som jag har köpt på lagerhaus.

                         

                         

                         

Sen fyllde jag burken med Daim cookies.

                        

Vek ihop silkespappret om kakorna och satte på en sticker.

Inspirationen till kakorna fick jag från detta recept:
http://pinkpastry.blogg.se/2011/february/chocolate-chip-cookies-med-mocca-smak.html
Men jag minskade på sockret och bytte ut chokladen och kaffepulvret mot daim.

Daim cookies
120 g margarin
2 dl råsocker
1 ägg
2 tsk vaniljsocker
3,25 dl vetemjöl
3 krm bikarbonat
3 krm bakpulver
2 krm salt
2 stcyken hackade dubbel daim

Gör så här:

Sätt ugnen på 200 grader. Vispa samman smör och socker, rör ner ägget och vaniljsockret.
Blanda de torra ingredienserna. Rör samman med smörblandningen och vänd ner daimen.
Rulla degen till golfbollsstora bollar som du lägger på bakplåtspappersklädda plåtar. (De flyter ut så lägg dem inte för tätt). Tryck lätt på bollarna och sen in i ugnen i cirka 8-10 minuter. Låt svalan på plåt 5 minuter innan du lägger över kakorna på galler.

Källa:
Vanstone, Phillipa (2005): 500 kakor den enda bok med kakor du behöver. Göteborg: Tukan förlag.


7 kommentarer

Porch Swing

Viktoria I . 2011-03-17 19:09:26 . Inredning/Hemma hos oss


Idag har jag sålt min porch swing, tog bilden igår när det inte var snö och la ut den på blocket.


                         

Jag har alltid velat ha en sån och precis som i amerikanska filmer sitta och gunga. Maken gjorde en rosa till mig i somras, vi har lite andra planer för vår lilla trädgård så det var därför jag fick sälja den.


4 kommentarer

Hundgodisburk!

Viktoria I . 2011-03-16 17:59:00 . Till hunden


I dag har jag fått fylla på Ozzys förråd av hembakta hundkex. Nedan ser ni hans fina hundkex burk, vilken jag har köpt i London. Den har tätförslutande lock med så den passar perfekt till hundgodis. Det räcker att jag öppnar det skåpet där denna burk står så kommer Ozzy springande.

                                                   
                        
                        



2 kommentarer

Bars med choklad, kondenserad mjölk och pecannötter

Viktoria I . 2011-03-15 15:39:14 . Bakning


Igår så bakade jag bars med choklad, kondenserad mjölk och pecannötter. Min make älskar den här sortens kakor, och de gjorde han även med dessa. De är mycket goda, sega och luktar fantastiskt gott! De är dessutom en av de mest lättbakade kakor som jag har bakat, recept följer nedan.  

                        

                        


                        

                         

Receptet fann jag på denna blogg: http://kakmonstren.blogspot.com/.
Det är inte första gången som jag finner fantastiskt goda och lättlagade recept på hennes blogg. I julas så bakade jag cheescake bars och världens godaste oreo cookie fudge som jag fann på hennes sida, så kolla in den!

Bars med choklad, kondenserad mjölk och pecannötter

2,3 dl mjöl
2, 3 dl havregryn
1, 8 dl råsocker (enl. receptet ska det vara farinsocker men det hade jag inget hemma)
115 g rumstempererat smör
1 burk kondenserad mjölk
2,3 dl pecannötter
2,3 dl choclate chip (enl. receptet mörka men jag tog ljusa, då vi är mjölkchokladälskare här hemma)

Sätt ugnen på 175 grader. Blanda samman mjöl, havregryn, råsocker och smör till en smul deg. Tryck ut allt utom en del som du ställer åt sidan i en form ca 25x35 cm. Grädda i ugnen i 10 min. Häll på burken med kondenserad mjölk, bre ut med en spatel så det blir jämt. Strö sedan över nötterna, chokladen och den resterande smuldegen. Grädda i cirka 25 minuter till en börjar bli gyllenbrun. Låt svalna och skär i bars.


3 kommentarer

Billiga muffins/cupcake formar

Viktoria I . 2011-03-14 19:06:43 . Bakning


Dessa formar fyndade jag på netto för 10 kr. Riktigt stora, jag kan tänka mig att de passar perfekt till bullar.


                        


Jag gräddar en kaka i ugnen just nu, det luktar så gott. Jag har aldrig bakat den förut men den innehåller bland annat kondenserad mjölk och pecannötter. Vi får se om bilder och recept kommer ikväll eller i morgon.


5 kommentarer

Söndagsmys!

Viktoria I . 2011-03-13 19:30:59 . Allmänt

                        

I helgen har det varit fullt upp, så i kväll får det bli lite extra mys!

                         

Hittade dessa två tidningar på pressbyrån, delicious verkar som en tidning i min smak!

                        

Till så dricker jag detta te, Grönt te smaksatt med blåbär-granatäpple-havtorn och gräddarom. Sötaste teförpackningen jag sett, dessutom har jag inte känt något te tidigare som har luktat så gott! Perfekt att ge bort i present, jag fick mitt när jag beställde tekannorna från www.lyckligahem.se.


0 kommentarer

American Appel Pie med dulce de leche grädde

Viktoria I . 2011-03-13 07:11:00 . Bakning


I går var det Viktoria dagen, så därför tyckte jag att det passade med lite extra festligt fika! Det fick bli en American Appel Pie med dulce de leche grädde. När vi var i USA så blev vi serverade äppelkaka med kolagrädde, vilket passade fantastiskt bra ihop. Efter att jag hade prövat DDL frosting eller dulce de leche grädde, så kände jag att det skulle passa ännu bättre. Ja det var helt underbart till American Appel Pie, till vanlig äppelkaka passar nog vaniljvisp eller glass bäst. Recept följer nedan.  
 

                         

                        

Traditonell American Appel Pie, så gott! Den bästa äppelpajen jag vet, men det bästa Äppelbakverket jag har ätit är: http://pinkpastry.blogg.se/2011/february/appel-och-karamell-cheesecake-1.html. Den måste ni pröva! 

                         


American Appel Pie

Pajdeg

225 g kykskåpskallt smör
6 dl vetemjöl
3 msk florsocker
1 tsk salt
1 dl iskallt vatten

Fyllning

10 äpplen
1 dl pressad citronsaft
1/2 tsk kanel
1/2 tsk stött kardemumma
2 msk smör
1 äggula
2 msk rårörsocker

Gör först pajdegen! Skär smöret i tärningar. Nyp ihop mjöl, florsocker, och smör till en smulig deg. Tilsätt salt och vatten, arbeta snabbt ihop till en deg. Slå in degen i plastfolie och låt den vila i kyl minst en timme, gärna över natten.

Gör fyllningen. Skala, kärna ur och tärna äpplena. Pressa över citronsaft och blanda med kanel och kardemumma. Stek i smör tillsammans med sockret i cirka 5 minuter, låt svalna.

Värm ugnen till 200 grader. Dela degen i två delar och kavla ut till två cirklar. Klä pajformen med den ena degcirklen. Lägg i äpplena och lägg den andra degcirklen ovan på. Nyp i hop kanterna och skär några snitt i degen. Pensla med ägg och strö över rårörsocker. Baka i nedre delen av ugnen i cirka 40 minuter. (Om pajen får för mycket färg så klä den med folie).

(Källa: Gourmet NR 03, 2011 s.54).


Avnjut med dulce de leche grädde

                        

Dulce de leche grädde

Koka en burk med sötad kondenserad mjölk i tre timmar, låt kallna! Ta fram en bunke lägg i dulce de lechen och 5 dl grädde. Vispa först på låg hastighet så allt blandas, sen vispar du på hög hastighet tills det har blivit fluffigt. Receptet till Dulce de leche grädde DDL frosting har jag funnit på denna blogg: http://mingodasida.blogspot.com/.
Det är hur gott som helst, passar till tårtor, cupcakes ja det passar nog till det mesta!


2 kommentarer

Tekanna & Kaffekanna

Viktoria I . 2011-03-12 11:43:28 . Allmänt


När jag fyllde 25 så fick jag två kaffe kannor från Lisbeth Dahl av min mamma.

                        

Den tidigare huvuddesignern för Lisbeth Dahl arbetar nu för Miss etoile, vilkas servis som jag samlar på. Miss etoile har gjort matchande tekannor till kaffekannorna. Miss etoile är än så länge lite svårt att få tag på i Sverige, så vi brukar åka över till Köpenhamn och uppdatera servisen. Men jag fann till min stora lycka tekanorna i en nätbutik, de kom igår! 

                        

Så fint! Nu kan jag matcha te - och kaffekannor.
Här öser regnet ner så i eftermiddag får det nog bli äppelkaksbak och kanske te i den nya kannan!


2 kommentarer

Bananbröd / Banana bread

Viktoria I . 2011-03-11 10:36:50 . Bakning


Igår kväll så bakade jag bananbröd, det är en gammal favorit här hemma. Det är mycket gott, lättbakat och sprider dessutom en fantastisk doft. Recept kommer nedan.

                         

                         

Perfekt att mysa med en skiva till en kopp the på kvällen när regnet öser ner. 
Det är även mycket gott med ädelost på.

                          

                         


Receptet kommer från denna bok: the hummingbird bakery cookbook. En mycket trevlig bok som jag tycker att ni ska köpa. Tyvärr så har jag inte besökt deras berömda fik i London, men det får bli nästa gång vi åker dit.

               

Bananbröd

270 g ljust råsocker
2 ägg
200 g mosad banan
280 g mjöl
1 tsk bakpulver
1 tsk bikarbonat
1 tsk malen kanel
1 tsk malen ingefära
140 g smält smör

Sätt ugnen på 175 grader. Vispa samman socker och ägg ordentligt, vispa i den mosade bananen.
Tillsätt mjöl, bakpulver, bikarbonat, kanel och ingefära. Vispa ordentligt tills alla torra ingredienser har blandats i. Häll i det smälta smöret och vispa så allt är blandat ordentligt.
Smöra och bröa en form 23x13 cm, häll i smeten. Grädda kakan i ugn i cirka en timme, kontrollera med sticka. Låt kakan svalna något innan ni stjälper upp den ur formen.

(Källa: Malouf, Tarek & The Hummingbird Bakers (2009): the hummingbird bakery cookbook cupcakes * muffins * pies * brownies * cakes * cookies * cheesecakes. London & New York: RYLAND PETERS & SMALL.


4 kommentarer

Amerikanska bakverk

Viktoria I . 2011-03-10 19:01:26 . Bakning


Jag älskar amerikanska bakverk, jag tycker att de kör lite på mitt motto desto mer desto bättre! När vi var och handlade så köpte jag denna tidning med flera recept på amerikanska bakverk. Läsningen fick mig sugen på att baka ett bananbröd eller banana bread, receptet är inte ur tidningen dock. Bananbröd ska vara inne i ugnen i en timme så bilder och recept kommer nog i morgon. 


                        

                         

Nya gourmet, trevlig tidning!


2 kommentarer

Happy Birthday kak/tårtfat!

Viktoria I . 2011-03-08 20:00:51 . Bakning


I morgon fyller min systers make 30 år, i kväll har vi firat honom med mcdonalds. Han är världens bästa! Han är lite som en extra make åt mig, då min jobbar så mycket. Hjälper mig bland annat med bloggen och ger mig världens godaste mat. Min syster fyller också 30 år denna månad så det blir inget kalas eller tårta i morgon, utan det blir längre fram. På tal om födelsedagar så har jag nog inte visat upp mina älskade happy birthday fat. Dessa är absolut på topp tio över favoritfat, jag tycker om dem så mycket. De är mysigt att duka med dem vid födelsedagar som en liten tradition. 


Jag har två stora fat perfekt till bullar eller som upplägningsfat till mat. 
Längs med kanten är det små hjärtna och sen så står det HAPPY BIRTHDAY!

                        

                        

Här är fatet med Hello Kitty cupcakes på mitt rosa 25 - års afternoon tea.
Jag har även ett matchande tårtfat på fot med samma hjärtan, text och med strassstenar. 
Här är tårta på fatet på mitt rosa 25 - års afternoon tea. (Mer bilder från det kan ni se under den nya kategorin festligheter).

                        

                        

Jag köpte dem för några år sedan på nordljus, tyvärr har jag inte sett några fler sedan dess. Det kanske finns någon som kan tipsa om var man kan finna dessa fina fat?


10 kommentarer

Apelsin cupcakes

Viktoria I . 2011-03-07 20:29:54 . Bakning


De senaste veckorna har jag haft en envis förkylning. C-vitamin ska ju göra susen då har jag hört, så därför så bestämde jag mig för att baka apelsin cupcakes. De var mycket goda och ja jag känner mig nog lite friskare.


                          

Jag tycker att dessa formar passade bra till Apelsin cupcakes. Linda: http://cupcakesfluffan.blogspot.com/.
Som kan allt vad det gäller bakning, tipsade i föregående inläggs kommentarfält att dessa formar kommer från: http://www.siluett.se/.

                        

Receptet fann jag på denna blogg:
http://gittosmat.blogspot.com/2007/04/cupcakes-fairy-cake-muffins.html

Apelsin cupcakes!

1,5 dl hasselnötter
100 g smör
2 ägg
2 dl socker
rivet skal från 1 apelsin
4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
1,5 dl mjölk

(Jag tog rivet skal från en hel apelsin då jag ville ha mycket c-vitamin, och jag hoppade över nutella fyllningen).

Gör så här:

1. Sätt ugnen på 200 grader. 
2. Smält smöret och ställ åt sidan, kör hasselnötterna i mixern och ställ dem också åt sidan.
3. Vispa ägg och socker pösigt, rör i apelsinskalet och smöret.
3. Blanda i hasselnötterna.
4. Blanda de torra ingredienserna, rör ner i smeten.
5. Klicka ut smeten i bakformar, och grädda i ugn i cirka 20 minuter.

(Källa: http://gittosmat.blogspot.com/2007/04/cupcakes-fairy-cake-muffins.html).


                        

Jag garnerade de små sötnosarna med Leila Lindholms cream cheese frosting:
http://www.recept.nu/1.122137/leila_lindholm/bullar/cream_cheese_frosting
Samt en apelsinskiva!


3 kommentarer

Cupcake formar

Viktoria I . 2011-03-07 11:37:47 . Bakning


I helgen fick jag nya muffins/cupcake formar. Jag är så baksugen! Det har bara varit en massa förkylningar för länge nu. Så i kväll får det nog bli ett cupcake bak, är sugen på att pröva mina nya formar.


                          

Det är riktigt stora formar så det blir stora cupcakes! Jag fick formarna så jag vet inte var de kommer ifrån, det kanske är någon som har sett dem i nån affär?


4 kommentarer

Hundkläder

Viktoria I . 2011-03-03 20:25:53 . Ozzy


Alla är väl antagligen trötta på stora vinterjackor nu..Det finns en här hemma som inte är det, vår lille prins. Vi har kläder på honom så sällan så han tycker det är jättemysigt och speciellt att få ha jacka på sig. I dag blev långpromenaden på kvällen, så då fick han ha sin väst på sig.


                        


Västen är några år gammal och kommer från Theo.

På julen brukar han ha sin lilla tomtedräkt så klart! Här är han på vårt inflyttningsglöggkalas i husses famn som har matchande skjorta. 


                         

Hans tomtedräkt har vi köpt på House of fraiser i London och husses skjorta har jag köpt på www.asos.com.


2 kommentarer

Muffinsformar

Viktoria I . 2011-03-02 19:09:50 . Bakning


När jag kom hem idag så hade brevbäraren lämnat ett paket med muffinsformar som jag har beställt på www.ebay.com.

                        

Visst är dom söta?! Jag gillar de med tekannan mest.


5 kommentarer

Sex and the city inspirerad tårta

Viktoria I . 2011-03-01 10:14:56 . Bakning



Idag fyller min fina lillasyster år! Tyvärr bor vi en bit ifrån varandra så jag kan inte bjuda henna på någon tårta idag. Får bli en bild på förra årets tårta som jag bakade till henne när hon fyllde 18 år. Insprationen till tårtan fick jag från sex and the city.  


                        

                        

Högklackade skor, cocktailglas och ett pärlgalsband runt. Tårtlock och dekorationer är gjorda av sockerpasta. Annars så är det en klassisk princesstårta, det blir ofta det då min make älskar princesstårta.


4 kommentarer