Key lime pie

Viktoria I . 2011-03-21 11:29:43 . Bakning

Till söndagsfikat i går så bakade jag en Key Lime pie. Vilket brukar vara gott men denna gången prövade jag ett nytt recept och det var helt fantastiskt gott, den godaste Key Lime pie jag någonsin har ätit. Denna kommer jag definitivt att göra fler gånger så god! Denna paj hamnar definitivt på topp fem av alla pajer, recept kommer nedan.


                        
                         
                         
                         
                         

Mums! Så fräsch söt och god, känns riktigt vårig!
Receptet kommer från boken: The humming bakery cookbook.
Som nu även finns i en svensk upplaga, Lyxiga cupcakes och läckra kakor bakverk från berömda Hummigbird Bakery i London. Boken är fantastiskt bra den tycker jag absolut att alla bak intresserade ska köpa. Finns bland annat på bokus för 98 kr:
http://www.bokus.com/bok/9789174012354/lyxiga-cupcakes-och-lackra-kakor-bakverk-fran-beromda-hummingbird-bakery/  


Key Lime Pie

8 äggulor
2 burkar kondenserad mjölk (ca 400 g)
nypressad saft och skalet från 5 Lime
(plus extra skal att dekorera kakan med)
4,5 dl vispgrädde

Pajskal
500 g digestivekex
200 g smält smör

Gör så här:

Värm ugnen till 175 grader. Börja med pajskalet. Mixa digestivekexen till smulor, häll långsamt i det smälta smöret medan matberedaren körs. Tryck ner blandningen i den smorda formen och längs kanterna. Platta med handflatan eller en sked, platta ordentligt. Grädda i cirka 20 min eller tills den ha fått färg och är fast. Ställ åt sidan och låt svalna helt.

Sänk ugnsvärmen till 150 grader. Lägg äggulor, kondenserad mjölk, limesaft och skal i en glasskål. Vispa försiktigt samman med en ballongvisp. Smeten tjocknar av sig själv. Häll smeten i pajskalet och grädda 20-30 minuter. Fyllningen ska kännas fast men fortfarande mjuk (inte lös) i mitten. Låt kalna helt, täck över låt stå i kyl en timme eller helst över natten. Vispa grädden och garnera kakan med grädde och limeskal.


(Källa: Malouf, Tarek & The Hummingbird Bakers (2009): the hummingbird bakery cookbook cupcakes * muffins * pies * brownies * cakes * cookies * cheesecakes. London & New York: RYLAND PETERS & SMALL.)

Postat av: Linda - Cupcakefluffan

Har också köpt den boken och funderade just på att göra den pajen :-)

2011-03-21 @ 16:49:50
URL: http://cupcakesfluffan.blogspot.com/
Postat av: Viktoria-Pinkpastry

Linda - Cupcakefluffan: Visst är den bra = ). Denna pajen måste du göra den är så god!

2011-03-21 @ 17:17:53
Postat av: Emma

Ojoj här blev man väldigt sugen måste jag säga!

2011-03-21 @ 20:24:08
URL: http://hedvigochemma.blogg.se/
Postat av: Viktoria-Pinkpastry

Emma: Det låter bra = )

2011-03-21 @ 20:31:12
Postat av: Adara Magazine - din bloggtidning på nätet!

Hej! :D Vill du bli veckans intervju hos mig?



En vinnare väljs ut på onsdag! :)

http://adaras.se/2011/march/vill-du-bli-veckans-intervju-2.html#comment

2011-03-21 @ 23:56:06
URL: http://adaras.se
Postat av: Linnéa

gott. :) Jättefin blogg förresten!

Hade blivit jätteglad om du skulle vilja kommentera min blogg, eller om du vill följa den via Bloglovin', så kan du ju skriva det till mig, så följer jag gärna din! :D

Kram ♥

2011-03-22 @ 06:55:06
URL: http://linneaflystam.blogg.se/
Postat av: Viktoria-Pinkpastry

Adara Magazine - din bloggtidning på nätet!: Tack för tipset, kanske en annan gång = )



Linnéa: Tack! Har kommenterat den fina sommarbilden på din blogg nu, ha det gott1

2011-03-22 @ 13:53:22
Postat av: Simone

Ser jättegod ut!
Har du kokat den kondenserade mjölken innan?

Svar: Nej den ska vara okokt. Stor kram!
Viktoria Ingvarsson

2014-05-02 @ 08:29:20
URL: http://atsimones.blogg.se
Postat av: Simone

Anade det, den blev perfekt! Tack för receptet!

Svar: Va roligt att höra, stor kram!
Viktoria Ingvarsson

2014-05-05 @ 15:34:51
URL: http://atsimones.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: