Marsipanros steg för steg

Viktoria I . 2011-05-30 08:47:56 . Dekorationer


Här kommer den utlovade guiden om hur du gör en marsipanros.


                        

Du behöver marsipan, en matsked och en tallrik. Det bästa vore och ha en marmorskiva men det har jag ingen så jag använder en mattallrik istället. 

                        

Rulla små kulor av marsipanen

                        

Gnugga matskeden mot marsipankulan så den blir till ett tunt "rosblas". Efter ett tag kommer skeden och tallriken bli kladdiga och då får du byta tallrik och sked annars blir det inte bra. Jag har även sett folk som inte använder tallrik och sked utan helt enkelt trycker ut bladen mellan fingrarna.

                        

Nu har du fått ett tunt rosblad. Det rullar du ihop..

                        

Så det blir så här! Sen fortsätter du att göra tunna rosblad som du bygger på rosknoppen med. Fördela dem runt om knoppen så det ser jämnt ur. Detta gör du tills du tycker att din ros ser lagom stor ut.

                        

Sen är det klart!

                        

Då är det bara och dekorera ditt bakverk.

                        

Som det mesta man gör så ger övning färdighet, desto fler gånger du har gjort rosor desto lättare är det. Men det är verkligen inget svårt och det går hyfsat fort. Som ni ser så kan små rosor pigga upp de flesta bakverk. De går även mycket bra att göra i förväg. De går att göra veckor innan om det är så, bara och förpacka de små rosorna i en lufttät burk tills de ska användas.


12 kommentarer

Cupcake diskhanddukar

Viktoria I . 2011-05-29 18:16:44 . Allmänt


Ett par sådana här söta diskhanddukar överraskade maken och Ozzy mig med idag, jag är ju Ozzys "mor".  De finns just nu på ICA maxi för 19.90 kr, vilket jag tycker känns som ett fynd. Trevligt med söta diskhanddukar som piggar upp när disken ska torkas. 


                         


4 kommentarer

Mors dags tårta, Princesstårta

Viktoria I . 2011-05-29 17:09:45 . Bakning


Grattis alla mammor på mors dag! Tyvärr bor både makens och min mamma för långt bort så vi kan inte fira dem idag. Istället så bakade jag en princess tårta och uppvaktade farmor med. Det fick bli en liten en då vi bara va tre stycken. Till bottnarna så använde jag en 20 cm form. Annars så är det en klassisk princesstårta med vaniljkräm, sylt och grädde. På ICA maxi har det kommit vita marsipan tårtlock, så det var jag sugen på att pröva ett. De var lika dåligt som de tårtlocken man köper brukar vara. Alldeles för litet för en normalstor tårtbotten, tunt och svårt att forma. Så jag kommer nog att fortsätta med sockerpasta istället. Jag dekorerade tårtan med marsipanrosor med jordgubbssmak och små gröna blad med päronsmak.  



                         
                          


Tårtan var mycket god! Marsipanlocket med även om det var svårformat. Då jag har fått önskemål om fler steg för steg guider på bloggen, så kommer det en senare om hur man gör marsipanrosor.


8 kommentarer

Cookies med polka grisar och choklad

Viktoria I . 2011-05-28 09:47:00 . Bakning


Jag har tagit förmiddagspaus i skrivandet och bakat cookies, passar perfekt till förmiddagsfiakt. Då maken älskar polka grisar så fanns det ett recept som jag var mycket sugen på att pröva, cookies med polka grisar och choklad. De var mycket uppskattade! Receptet fann jag på denna blogg:
http://cookiesandcups.blogspot.com/.
Som vanligt så har jag gjort några mindre förändringar i receptet. 


                        

Nu har vi kakor stående på köksbänken igen. Som jag har nämnt tidigare så gillar jag att dekorera mitt hem med bakverk. Jag tycker att det ser hemtrevligt ut, och så är doften av nybakat hemtrevlig den med.

                        

Cookies med polka grisar och choklad

6 dl vetemjöl
1,5 tsk bakpulver
3/4 tsk salt
2,36 dl rumsvarmt margarin
1,6 dl strösocker
0,8 dl farin socker
2 tsk vanilj
2 ägg
200 g smält choklad
100 g grovt hackad choklad
140 g grovt hackade polka grisar

Gör så här
Sätt ugnen på 190 grader. Smält 200 g av chokladen över vattenbad, ställ åt sidan och låt svalna. Blanda mjöl, bakpulver, salt och ställ åt sidan. Vispa margarin, strösocker, vaniljsocker och farinsocker pösigt. Tillsätt ett ägg i taget och vispa efteråt. Tillsätt den smälta chokladen och vispa till en jämn smet. Tillsätt mjölblandningen och vispa tills smeten är slät. Tillsätt polkagrisarna och resterande choklad och rör tills det har blivit jämnt fördelat i smeten. Ta fram två bakplåtspappersklädda plåtar, rulla degen till golfbollsstora bollar (med mellanrum emellan de kommer att smälta ut). Grädda i ugnen i cirka 10 -15 minuter, de ska börjat bli fasta i kanterna men ska inte vara helt torra i mitten. Låt svalna på plåt i ungefär 5 minuter och låt sen svalna helt på galler.  

(Källa: http://cookiesandcups.blogspot.com/2010/12/double-chocolate-mint-cookes-plus.html).


2 kommentarer

Dulce de leche cheesecake

Viktoria I . 2011-05-27 09:28:46 . Bakning


Igår så bakade jag en Dulce de leche cheesecake. Ni som har läst intervjun med mig på blogg.se vet att detta är min absoluta favorit. Som de flesta cheesecakes så ska den stå över natten i kylskåp, jag tycker att det gör under för smak och konsistens. Så nu ska jag äntligen få ta en bit! Perfekt till förmiddagsfikat när det är fredag och allt så kan det få vara lite extra lyxigt. Första gången som jag åt Dulce de leche cheesecake var i Barcelona där har de verkligen den godaste man kan hitta. Jag åt den som efterrätt till både frukost och middag hela semestern. Sen dess så har jag prövat flera olika recept för att få återuppleva denna underbara smak. Så receptet nedan är ett hopkok av flera olika recept, eller mitt eget kan man väl säga då. Någon läsare där ute kanske har något bättre recept på Dulce de leche cheesecake? I sådana fall får ni gärna höra av er.  


                        

Botten
220 g krossade digestivekex
100 g smält smör

Fyllning
700 g philadelohia ost
1 dl strösocker
3 ägg
125 g dulce de leche (kokad sötad kondenserad mjölk, till detta receptet har jag kokat den i en och en halv timme)

Toppning
Ett tunt lager dulce de leche (kokad sötad kondenserad mjölk) som du brer på cheesecaken strax innan servering.

(En burk kokad dulce de leche räcker till både cheesecaken och garneringen)  

Gör så här
Sätt ugnen på 170 grader. Kör digestivekexen i en mixer till smulor, blanda samman dem med det smälta margarinet. Klä en springform 21 cm med bakplåtspapper. Tryck ut digestiveblandningen jämnt i botten av formen. Ta fram en bunke och vispa samman philadelphian och sockret med en elvisp tills det är fluffigt. Tillsätt ett ägg i taget och vispa efter varje ägg. Vispa i dulce de lechen och vispa tills allt är väl blandat. Häll blandningen i formen och grädda cheesecaken i mitten av ugnen. Grädda i cirka 1 timme, när hela kakan ser fast ut är den färdig. Pröva att vicka den lite den ska bara röra lite på sig i mitten. Ta ut kakan och låt den svalna i rumstemperatur. Ställ kakan i kylskåpet över natten. Strax innan servering brer du på dulce de lechen.

(Källa: Viktoria, http://pinkpastry.blogg.se/)


15 kommentarer

Hundbad

Viktoria I . 2011-05-26 18:50:00 . Ozzy


Vi har avslutat dagen här hemma med att ge lille Ozzy ett bad. Det är inte direkt något av hans favorit sysselsättningar. Fast han hatar hårfönen och vägrar låta sig fönas. Därför får han viras in i flertalet handdukar då han har så mycket päls som måste torka. Så nu sitter han här invirad i handdukar i soffan och vill att vi ska gå och lägga oss.    


                        



9 kommentarer

the hummingbird bakery, bok 2

Viktoria I . 2011-05-26 14:58:09 . Bakning


Det har kommit en bok nummer två från humming bird bakery. the hummingbird bakery CAKE DAYS Recipes to make every day special. Precis som den första boken så är även denna helt fantastisk. Båda böckerna är på engelska men de är lättlästa och alla ugnstempraturer är översatta till Celsius och måtten är i gram. 

            
                         


Nu ska jag pausa i uppsatsskrivandet och bläddra i min nya kokbok. Jag älskar att sitta och bläddra i kokböcker!


7 kommentarer

Förvaring till "disktillbehören"

Viktoria I . 2011-05-26 12:10:00 . Inredning/Hemma hos oss


Jag uppskattar snygg förvaring och att var sak har sin plats. Så här har jag löst "disktillbehören", i glasflaskorna har jag diskmedel och tvål, i den lilla burken ligger diskproppen och disksvampen. De vackra glasflaskorna och glasburken har min mamma gett mig i present, hon har fyndat dem på loppis. 


                          


2 kommentarer

Bloggs framsida

Viktoria I . 2011-05-26 10:51:37 . Allmänt


Tusen tack blogg.se för att jag har fått en bild till på er framsida. Superkul! Jag önskar alla nya besökare varmt välkomna och stort tack för alla era fina kommentarer, stor kram till er! Jag ska fira med att ta en stor bit kaka, den fantastiskt goda kakan börjar ta slut så jag får nog baka något nytt ikväll.  

                         

Kul att de valde en bild på mitt muffinsformsskåp. Jag blir alltid glad av att titta in i det skåpet, så färgglatt och härligt. http://pinkpastry.blogg.se/2011/april/bakformar.html.


10 kommentarer

Mjuk kaka med kaffe, pecannötter och lönnsirap

Viktoria I . 2011-05-26 09:27:34 . Bakning


Igår kväll så var jag sugen på att baka något mer än cookies: http://pinkpastry.blogg.se/2011/may/chunky-monkey-cookies.html. Då de ingredienser i rubriken är några av mina absoluta favoriter så har jag länge varit sugen på att pröva detta recept. Receptet har jag funnit i boken: LÄCKERT MED kaffe kakor desserter drinkar av Susannah Blake. Jag tycker det är en riktigt bra bok. Jag har bakat ett av recepten ur boken tidigare: http://pinkpastry.blogg.se/2011/february/notmaranger-mec-vit-choklad-moccakram.html.


              
                        
                        


Nu i efterhand så vet jag inte om det var en bra ide att pröva detta recept. För det är något av det godaste jag har ätit. Jag kan knappt koncentrera mig på mitt skrivande utan tänker bara på den underbart luftiga kakan med en av de godaste frostingar som jag har ätit. Alla ni som älskar ingredienserna i rubriken som jag, måste pröva denna kaka.

Mjuk kaka med kaffe, pecannötter och lönnsirap

180 g rumstempererat smör
2 dl strösocker
3 ägg
3 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
2 tsk snabbkaffe löst i 1 msk uppkokat vatten
1 dl grovt hackade pecannötter

Frosting
100 g rumstempereat smör
2 msk lönnsirap
2 tsk snabbkaffe löst i 1 msk uppkokat vatten
3 dl siktat florsocker
pecannötter till garnering

Gör så här

Sätt ugnen på 175 grader. Ta fram två springformar a 20 cm och klä dem med bakplåtspapper och smöra dem. Vispa smör och socker poröst, tillsätt äggen ett i taget och vispa samman. Sikta över mjölet och bakpulvret och rör om. Blanda ner kaffet och pecannötterna. Fördela smeten jämnt i de två formarna. Grädda kakorna i cirka 20 minuter, de ska vara gyllene och provstickan ska vara torr. Stjälp upp kakorna på galler och låt svalna helt.

Gör fyllningen. Rör smöret mjukt, tillsätt lönnsirapen och kaffet. Sikta över hälften av florsockret. Vispa samman til en jämn smet. Vispa ner resterande florsocker i omgångar.

Lägg upp den ena kakan på ett kakfat, bred ut knappt hälften av frosting ovanpå. Lägg på nästa kaka och täck den med resterande frosting. Dekorera med pecannötter. NJUT!

(Kakan kan göras dagen innan och stå i kyl, den är ändå lika fin och god!)


(Källa: Susannah Blake (2007): LÄCKERT MED kaffe kakor desserter och drinkar. Malmö: ICA BOKFÖRLAG).

           


11 kommentarer

Tävling, the hummingbird bakery cookbook

Viktoria I . 2011-05-26 08:11:58 . Bakning


Som ni säkert har märkt så gillar jag att hämta inspiration till bak från olika bloggar. Därför så tänkte jag att ni kunde komma med tips. Därför så anordnar jag en tävling. Jag kommer att utse en vinnare vilken belönas med boken the hummingbird bakery cookbook. För och vara med och tävla lämna en kommentar till detta inlägg och skriv er favorit bakblogg (det får gärna vara er egen blogg), skriv även ert namn och mejl. Tävlingen pågår i en vecka, så jag vill ha er kommentar innan den 2 juni kl 06.00.


                        


15 kommentarer

Chunky Monkey Cookies

Viktoria I . 2011-05-25 11:22:55 . Bakning


Idag så var jag sugen på att baka cookies. Jag har länge velat pröva ett recept som jag har funnit i Martha Stewarts bok Cookies, Chunky Monkey Cookies. Innan jag satte igång så googlade jag lite på receptet och fann att en annan svensk bloggerska redan hade översatt det, perfekt! Hon hade många bra recept: 
http://www.heavenlycupcake.se/.
Så då var det bara att sätta igång, recept följer nedan (jag har dock gjort någon mindre förändring i receptet). 


                         
                         

Perfekt en regning dag, cookies och mjölk och på köpet så luktar det hembakat och hemtrevligt.

Chunky Monkey Cookies

2 1/4 dl vetemjöl
1 dl grahamsmjöl
1 tsk salt
1/2 tsk bikarbonat
175 g smör
1 dl socker
1 dl farin socker
1 ägg
1 1/2 tsk vaniljsocker
1 mosad banan
2 1/4 dl havregryn
200 g hackad mörk choklad
55g grovt hackade pecannötter

Sätt ugnen på 190 grader. Blanda mjöl, salt och bikarbonat i en skål som du ställer åt sidan. Vispa smör och socker krämigt, tillsätt ett ägg i taget och vaniljsockret och vispa samman. Tillsätt den mosade bananen och mjölblandningen vispa och blanda samman till en deg. Rör ner havregryn, pecannötter och chokladen. Forma degen till golfbollsstora bollar platta till dem lätt och lägg på bakplåtspappersklädd plåt (inte för tätt då de flyter ut något). Grädda i cirka 15 minuter, de ska vara gyllene i färgen. Låt kakorna svala på galler. 

(Källa: http://www.heavenlycupcake.se/2010/06/banana-pecan-chocolate-chunk-cookies.html).  



8 kommentarer

Kristallampor

Viktoria I . 2011-05-24 22:18:15 . Inredning/Hemma hos oss


Sen jag var liten så har jag älskar kristallampor eller "glitterlampor" som jag kallade dem då. Jag hade en liten söt hängande "glitterlampa" i mitt fönster som mamma hade köpt. Denna förkärlek till kristallampor hänger fortfarande kvar. Här nedan kommer våra nuvarande lampor och som ni ser så är de flesta "glitterlampor".


                          

Vår hallampa, loppisfynd med inslag i guld. 

                          

Taklampan i vardagsrummet fick jag i present av farmor för några år sedan.

                          

Golvlampan i vardagsrummet kommer från IKEA.

                         

Fönsterlampan i vardagsrummet kommer från gekås.

                        

Över matsalsbordet i vardagsrummet hänger denna lampa som jag har köpt i Malmö.

                       

I "datarummet" så hänger denna lampa som jag har köpt på ellos.se.

                       

På skrivbordet står denna lampa som kommer från DIMODA. 

                        

I fönstret så står det en mindre version av samma lampa. 

                       

Det gör det även i tvättrummet.

                      

I köket hänger denna lampa som kommer från ilva.se.

                      

I sovrummet hänger denna lampa som är min absoluta favorit! "Glitterlampa" i pastelligt rosa! Min storasyster hittade den löjligt billigt på loppis. 

                       

I sovrumsfönstret står denna lampa som jag fyndade på gekås.


2 kommentarer

Hello Kitty Cupcakes

Viktoria I . 2011-05-24 05:16:00 . Bakning


Jag ville baka något igår för att fira att jag har fått äran att vara veckans blogg. Det fick bli Hello Kitty cupcakes. Recept följer nedan. Då Kitty hade röd blus och rosett så matchade jag med röda formar.


                        
                        
                        

Vanilj cupcakes

2 ägg
2 dl socker
3,5 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
100 g smält smör
1 dl vaniljyoghurt

Gör så här:
Sätt ugnen på 225 grader. Vispa ägg och socker pösigt. Rör i de torra ingredienserna. Rör i smöret och yoghurten. Lägg muffinssmeten i muffinsformar, fyll till 2/3 delar. Grädda mitt i ugnen i cirka 15 minuter. Låt svalna.

Original receptet fann jag på denna blogg: http://kvinnan.blogspot.com/.
Jag har dock uteslutet limen så det blir vanilj cupcakes istället, mycket lättbakade och goda.
Källa: http://kvinnan.blogspot.com/2011/01/grona-sma-luriga-lime-cupcakes.html

Leila Lindholms cream cheese frosting

Cream Cheese frosting

60 g mjukt smör
100 g philadelphia
5 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
1 msk pressad citron

Vispa samman!

Källa: http://www.recept.nu/1.122137/leila_lindholm/kakor_tartor/agg_mejeri/cream_cheese_frosting.
http://www.recept.nu/1.145952/leila_lindholm/tillbehor/mjol/chocolate_cupcakes 

Dekorering
Jag dekorerade mina cupcakes med Hello Kitty skum klubbor. Jag klippte av en bit av klubbpinnen (inte för mycket! De behöver lite stöd för att kunna stå, då de är ganska tunga) sen tryckte jag ner dem i cupcaksen.


Tidigare bakverk med Hello Kitty:
http://pinkpastry.blogg.se/2011/march/happy-birthday-fat.html.
http://pinkpastry.blogg.se/2010/november/hello-kittys-fodelsedag.html.


15 kommentarer

VECKANS BLOGG

Viktoria I . 2011-05-23 20:36:09 . Allmänt


Jag har fått äran att vara veckans blogg på blogg.se mat & dryck sida. Så roligt, tusen tack!
http://blogg.se/kategori/mat-dryck 
Maken och jag ska fira med lite bakverk som jag bakade tidigare i kväll, resultat kommer i morgon. 


                            

2 kommentarer

Tårtpapper

Viktoria I . 2011-05-23 15:07:45 . Bakning


Tårtpapper piggar upp de flesta kakfat. Dessa fyndade jag på TGR, 10 kr för ett 12 - pack. Annars så brukar jag fynda tårtpapper på ebay


                         


2 kommentarer

Anslagstavla

Viktoria I . 2011-05-22 19:21:48 . Inredning/Hemma hos oss


Våra anslagstavlor borde vara fulla, men istället så har vi inte hängt upp någonting. Visst har man alltid mycket så här års? Men men då ser man våra söta anslagstavlor bättre. Det är praktiskt att ha en var, ni kanske kan gissa vilken som är min?


                                       
                          

Söta små kronor på.


2 kommentarer

Cupcake cakes

Viktoria I . 2011-05-20 21:16:55 . Bakning


Efter att ha bläddrat i denna fina bok blev jag riktigt sugen på att göra cupcake cakes. Någon som har gjort det tidigare? På youtube fanns det många fina och roliga cupcake cakes:
http://www.youtube.com/results?search_query=cupcake+cake&aq=f


                         
                        

Kul och färgglad bok: Cupcake cakes av Lisa Turner Anderson.


0 kommentarer

Agneta Livijn Kitchen Aid

Viktoria I . 2011-05-19 19:02:31 . Inredning/Hemma hos oss


Jag har länge velat ha Agneta Livijns redskapskruka kitchen aid. Helst skulle jag vilja ha en i varje färg och byta lite efter säsong. Det går ju tyvärr inte så därför fick det bli en vit med svart text, stilrent, snyggt och passar till alla säsonger. Det är en specialutgåva som hon har gjort för NK. Den är precis lika perfekt som jag trodde att den skulle vara! Så klart är den superfin men den har även den perfekta storleken. 


                         
                          

Här står den brevid min andra Kitchen Aid.


2 kommentarer

Gekås bloggen

Viktoria I . 2011-05-19 05:17:00 . Allmänt


Jag har tidigare tipsat om gekås-bloggen: http://gekasullaredbloggen.blogspot.com/.
De har gjort ett inlägg med mina Lime Cupcakes, superkul tusen tack!
http://gekasullaredbloggen.blogspot.com/2011/05/snyggt-bakat.html#comments.



                         


4 kommentarer

Beach Cupcakes

Viktoria I . 2011-05-18 19:17:21 . Bakning


Ikväll så ska maken och jag försöka styra upp lite semesterplaner. Då tyckte jag att det kunde vara mysigt att fika lite tillsammans. Då jag gillar att tänka i tema så fick det bli semester inspirerade cupcakes, beach cupcakes! Till beach cupcaksen fick det bli blå formar som havet. Dessa har jag fyndat på www.ebay.com
   

                         
                         
                         
                          

Jag använde detta recept till cupcaksen:
http://pinkpastry.blogg.se/2011/may/lime-cupcakes.html
Jag uteslöt dock limen så det blev vanilj cupcakes istället.
På bredde jag Leila Lindholms cream cheese frosting:
http://pinkpastry.blogg.se/2011/april/paskcupcakes.html
Sedan dekorerade jag dem med choklad sjöfrukter och marie kex som jag har kört i mixen till fin "sand".


9 kommentarer

Plugg

Viktoria I . 2011-05-18 15:05:27 . Ozzy


Jag ber om ursäkt för min bloggfrånvaro. Livet består till huvuddel av plugg för min del. En av de största fördelarna med att skriva uppsats är att man har världens bästa sällskap! 


                        

Ozzy blir med trött av allt pluggande.

                         

Det är kul och plugga men just nu är jag mer sugen på att baka.


2 kommentarer

Stjärnformar

Viktoria I . 2011-05-17 07:46:00 . Bakning


Dessa stjärnformar fyndade jag på gekås.


                         


De är bland annat perfekta till när man ska göra pepparkaksjulgran, kul alternativ till pepparkakshuset:
http://pinkpastry.blogg.se/2010/december/pepparkaksjulgran.html.


2 kommentarer

Mini kånken

Viktoria I . 2011-05-16 20:01:47 . Allmänt


Systerdottern fick en oxröd mini kånken i 1 - års present av oss. Visst är mini kånken söta?!

                             
                          

Paketet la jag i denna fina presentpåse som jag fyndade på gekås, där fyndade jag även det söta gratulationskortet.


                          

Så nu kan hon matcha storebror som även han fick en mini kånk av oss på 1 - årsdagen. Bilden är från i vintras när vi skulle ut på tur. Jag hoppas att alla mina framtida syskonbarn (eller deras föräldrar) vill att de ska få mini kånkar i 1 - års present. Kul med traditioner, dessutom är de så söta och har bra kvalitet. 


4 kommentarer

Matlåda

Viktoria I . 2011-05-16 09:30:38 . Allmänt


Denna söta "lunchväska" kunde jag inte motstå. Perfekt present till mellansystern nu när hon ska jobba. Jag tyckte den var så söt så jag köpte en till mig också även om jag äter lunch hemma. Jag fann den på lagerhaus. 


                        


0 kommentarer

Tårtbild med foto

Viktoria I . 2011-05-15 09:29:25 . Bakning


I helgen så har systerdottern haft kalas. Hon bjöd på en massa gott, bland annat denna fina tårta!


                         
                          

Klart tårtan är fin när världens finaste systerdotter är på, visst är hon söt som socker?! Tårtbilden har vi beställt hem från www.ebay.com. Den var i ovanligt bra kvalitet och mycket lätt att applicera på tårtan. Det är storasyster som har tagit den fina bilden som även var på inbjudningarna, fint med tema som går genom hela kalaset.  Sen har storasystern dekorerat den med mini nonstop förutom tårtbilden då så klart. Under tårtbilden så har hon sin supergoda Rice - krips tårta.
Receptet finns här: http://pinkpastry.blogg.se/2011/april/rice-krips-tarta.html.


8 kommentarer

Pupcakes Cupcakes till hundar

Viktoria I . 2011-05-13 20:10:30 . Till hunden


Idag fyller som sagt vår lilla älskling år! Så därför har jag bakat pupcakes till honom, det vill säga cupcakes till hundar. Vår lille Ozzy är normalt sett ganska kräsen, men pupcaksen vräkte han i sig! Så jag antar att de var mycket goda, jag har ingen lust att smaka dem själv så jag litar till Ozzys bedömning. Jag brukar baka kex till honom: http://pinkpastry.blogg.se/2011/january/hundkex-recept.html.
Men härefter så får det bli pupcakes till vår lille prins i fortsättningen. Recept följer nedan. 


                          

Jag tyckte att dessa söta formar med tassavtryck kunde passa till pupcakes. De har jag beställt, för något år sedan från: http://www.klarafardiga.com/.

                         
                          
                          

Här mumsar födelsedagsbarnet på sin pupcake!

                         
                         


Pupcakes, Cupcakes till hundar
 

4,74 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
1,2 dl fettfri majonnäs
1,2 dl flytande honung
2,36 dl varmt vatten

Sätt ugnen på 175 grader. Ta fram en bunke och vispa samman alla ingredienser. Ta fram en muffinsplåt och fyll den med formar. Fyll formarna till 2/3 delar med smet. Grädda i mitten av ugnen i 10 - 15 min, känn med en sticka och se om de är klara, är den torr är de färdiga. Låt svalna några minuter i plåten och sen låt svalan helt på galler.

Hund frosting
Potatismos som du brer över pupcaken, garnera med ett hundkex.

Jag hittade receptet på en amerikansk sida, jag har dock gjort vissa förändringar av original receptet.
(Källa:http://www.bestbullysticks.com/blog/weekly-drool-recipes/delicious-homemade-pupcake-cupcake-dog-recipe/).


2 kommentarer

Ozzys födelsedag!

Viktoria I . 2011-05-13 08:28:03 . Ozzy


Hipp hipp hurra idag är det Ozzys födelsedag! Våran fina vovve, världens bästa!


                         
                         

I kväll ska jag baka något mumsigt till honom. Jag brukar baka hundkex:
http://pinkpastry.blogg.se/2011/january/hundkex-recept.html.
Men idag blir det något lite mer festligt då det är hans födelsedag.
Det blev pupcakes, cupcakes till hundar:
http://pinkpastry.blogg.se/2011/may/pupcakes-cupcakes-till-hundar.html.



4 kommentarer

Oreo cheesecake

Viktoria I . 2011-05-12 08:12:54 . Bakning


Idag fyller min fina systerdotter ett år! Tiden går som vanligt allt för snabbt. Känns som om det var igår som hon vinkade till mig först och vände sig för mig först min lilla päls. Var inte så länge sedan som jag bakade hennes sex månaders tårta, en gummianks "rubber duck" tårta:
http://pinkpastry.blogg.se/2010/november/anktarta.html.
Vi började fira henne igår kväll och sen blir det firande hela helgen. Vi inledde firandet med en Oreo cheesecake som jag hade bakat. Den var fantastiskt god! Det var även mycket få ingredienser och den var lättbakad, den tycker jag att ni ska pröva och fika på i helgen. Recept följer nedan.


                         
                         

Jag dekorerade den med grovt hackade oreos.

                         

Oreo Cheesecake

18 oreos
1/4 cup smält smör
680 gram philadelphia
1 burk sötad kondenserad mjölk
3 ägg
2 tsk vaniljextrakt

Gör så här
Sätt ugnen på 148 grader. Kör oreon i mixern tills det är smulor, tillsätt det smälta smöret och kör tills det är väl blandat. Tryck ut smulblandningen i en form med löstagbarkant (ca 20 cm). Ta fram en skål och vispa de övriga ingredienserna tills de är väl blandat. Häll philadelphiablandningen ovanpå smulorna. Grädda i mitten av ugnen i cirka 45-60 minuter, min var inne i en timme precis. När hela kakan ser fast ut även mitten är den färdig, pröva att vicka lite på den. Övergrädda inte då spricker cheesecaken. Låt svalna och ställ sen cheesecaken i kylskåpet över natten. Innan servering garnera med grovt hackade oreos.


(Källa: http://www.pastrywiz.com/dailyrecipes/recipes/349.htm).


4 kommentarer

Glutenfri, laktosfri och sockerfri glass!

Viktoria I . 2011-05-11 11:32:22 . Bakning


Som jag utlovade tidigare idag så kommer här ett recept på en nyttig godsak. Bananglass! Den är supergod, superlätt att göra och dessutom har den samma näringsvärde som en banan. 


                          


Det är dessutom en gluten, laktos och sockerfri glass. Den passar även att bjuda små barn på som inte ska få i sig en massa socker, men kanske ändå vill svalka sig med glass fina dagar som dessa. Den passar också till de med tunn plånbok tillexempel studenter. Samt när man vill ha glass men inte orkar åka till affären. Recept föjer nedan!

Bananglass

Skiva en banan, lägg den i en påse. Frys den! Ta upp påsen ur frysen bryt loss bananskivorna från varandra och mixa tills det får en glassliknande konsistens. Njut!


2 kommentarer

Oreo cookies

Viktoria I . 2011-05-10 18:56:45 . Bakning


I kväll så har jag bakat Oreo Cookies! Den näst intill mytopoetiska amerikanska småkakan i en annan kaka. Ja det blev riktigt lyckat, sega cookies med oreo bitar i mums! Orginalreceptet fann jag på denna blogg: http://sugarcooking.blogspot.com/2009/07/oreo-cookie-cookies.html, vilken är helt fantastisk! Jag ändrade dock receptet lite grann.  Recept följer nedan.


                        

Då kakorna ska bli en gåva så slog jag in dem!

                        
                         

Som ni säkert ha märkt så gillar jag att ge bort bakverk. Jag tycker att de är perfekta gåvor, både billigare och godare än blommor. Den fina burken har jag fyndat på gekås, tyckte att den var så fin att jag köpte två. 


                         


Oreo cookies

20 oreos grovt hackade
2 cup mjöl
0,5 tsk bakpulver
0,5 tsk salt
125 gram smält smör
1 cup brun farin socker
0,5 cup vitt socker
1 msk vaniljextrakt
1 ägg
1 äggula

Gör så här:

Sätt ugnen på 165 grader. Hacka 20 oreos grovt och ställ åt sidan. Blanda mjöl, bakpulver och salt och ställ åt sidan. Ta fram en ny bunke där du vispar det smälta smöret, brun farin och socker tills det är väl blandat. Tillsätt vaniljen, ägget och äggulan vispa tills det är fluffigt. Vispa i de torra ingredienserna, rör i oreon. Ta fram två plåtar med bakplåtspapper. Rulla golfbollsstora bollar (OBS! Kletigt!) Lägg på plåt med gott om mellanrum, platta lätt på varje boll. Grädda i mitten av ugnen i 15-17 minuter. Låt kakorna svalna lite på plåten innan du lägger över dem på galler för att svalna helt.

(Källa:http://sugarcooking.blogspot.com/2009/07/oreo-cookie-cookies.html)



6 kommentarer

Brickbord

Viktoria I . 2011-05-09 21:21:35 . Inredning/Hemma hos oss


Detta brickbord loppisfyndade vi i helgen. Dels så tycker jag att det var otroligt sött! Men sen så behövde vi något litet att ställa bakom soffan i vardagsrummet och ha den fula men ack så nödvändiga com hem lådan på.


                          
                          
                          

Det lilla bordet passade perfekt under snedtaket. Vi har nästintill snedtak överallt, vi båda älskar det. Com hem lådan har vi på den nedre brickan så syns den knappt alls. Som ni ser på bilden så gillar vi kabelskenor och sladduppsamlare. Visst är det tråkigt med sladdar! Ni kanske har några bättre tips på hur de bäst kan döljas?


0 kommentarer

Eiffeltorn

Viktoria I . 2011-05-07 19:07:15 . Inredning/Hemma hos oss


I torsdags så firade jag och maken 10 år. Då överraskade han mig med att ha satt upp IKEAS väggförvaring till köket, grundtal. De är perfekta att ha över diskbänken med redskap på som används ofta. 


                        

Han hade inte bara satt upp den, utan på den så hängde det något fantastiskt vackert!


                        

En superstor utstickare formad som ett eiffeltorn! Så snygg!

                        

Den är inte bara snygg utan den påminner även om fina minnen. På eiffeltornets första våning så gick maken ner på knä och friade på min födelsedag för några år sedan. Jag har alltid varit lite smått höjdrädd. Men efter den fina gesten så var det ovanligt skakigt och känsloladdat att åka uppåt. Därefter så fick jag välja ut ett par skor! Då han friade utan ring eftersom jag redan hade en, då vi hade varit förlovade sen 6 år tillbaka. Det blev ett par höga vintage stövlar i oxrött skinn, de är fortfarande mina favoriter. Alltid när jag har dem på mig så är det någon som frågar var jag har köpt dem. 

                      


0 kommentarer

Baktidningar

Viktoria I . 2011-05-06 19:51:15 . Bakning


Nu när vi har flyttat så bor vi vid en pressbyrå som har ett riktigt bra tidningsutbud. Dessa ska jag mysa ner mig med i kväll. BBC baking edition rekommenderar jag verkligen. Den brukar vara fylld med en massa goda och lättbakade recept. I Marie Claire så tittar jag mest på bilderna då den är på franska. Men det är superfina inspirationsbilder och om det är något jag vill läsa så får jag muta maken.


                        


2 kommentarer

Lime cupcakes

Viktoria I . 2011-05-05 17:16:38 . Bakning


Idag så har maken och jag varit ett par i 10 år. Därför så tyckte jag att det kunde passa bra med något gott i kväll. Det fick bli Lime cupcakes!


                         

Till Lime cupcakes så tyckte jag att det kunde passa med dessa lime gröna formar som jag fyndade på gekås.

                        

                        

Formarna matchade jag med Lime grönsa servetter.

                         

Receptet fann jag på denna blogg: http://kvinnan.blogspot.com/ när jag googlade Lime cupcakes.

Lime Cupcakes

2 ägg
2 dl socker
3,5 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
100 g smält smör
1 dl vaniljyoghurt
Rivet skal och saften från 2 Lime

Gör så här:
Sätt ugnen på 225 grader. Vispa ägg och socker pösigt. Rör i de torra ingredienserna. Rör i smöret, yoghurten, lime saften och skalet. Lägg muffinssmeten i muffinsformar, fyll till 2/3 delar. Grädda mitt i ugnen i cirka 15 minuter. Låt svalna.

Jag garnerade dem med Leila Lindholms cream cheese frosting:
http://pinkpastry.blogg.se/2011/april/paskcupcakes.html
Fast jag bytte ut en msk citron mot 1 msk lime istället. Sen avslutade jag med en lime skiva på varje cupcake.

(Källa: http://kvinnan.blogspot.com/2011/01/grona-sma-luriga-lime-cupcakes.html).


10 kommentarer

Muffinsplåt

Viktoria I . 2011-05-05 09:46:26 . Bakning


Jag har flera gånger fått frågan om hur mina muffins/cupcakes håller formen så fint. Jag använder alltid muffinsplåt! Då fördelas värmen mer jämnt runt om bakverket och det håller då formen. Givetvis så är det ju även ett plus om pappersformarna är av bra kvalitet.

Jag har länge letat efter en muffinsplåt för riktigt stora muffins. Det fann jag givetvis på gekås! Plåt för jumbomuffins kallade de den för, två sådana plåtar fick följa med mig hem. 


                         

Sen tidigare så har jag flera stycken för "normal" stora muffins och en för mini små muffins. Tripp trapp trull! 

                         


2 kommentarer

Dualit elvisp

Viktoria I . 2011-05-04 19:20:01 . Bakning


Min elvisp gick sönder när jag bakade dessa cookies:
http://pinkpastry.blogg.se/2011/april/chocolate-cookies.html.
Jag blev inte så jätte besviken då min förra visp var ganska dålig. Jag köpte den för cirka 2 år sedan, en OBH nordica. Innan den så hade jag min mormors gamla elvisp, den var superbra! Jag hade den i 10 år, jag vet inte hur länge mormor hade den men jag tror inte att den var nyköpt när hon gick bort. Då jag inte har funnit någon likadan elvisp som mormors visp så fick det bli en Dualit. Jag hoppas att den ska vara lika bra som alla säger, någon som har deras elvisp? Jag har deras brödrost och är supernöjd med den. 

 
                         

Superbra att det följer med en ballongvisp!

                        

Jag beställde den från: http://www.bagarenochkocken.se/shop/. Vilket fungerade bra som vanligt och var snabb leverans. Så nu är jag redo för en massa bak. Har ni några förslag på vad jag ska baka? Vill även påminna er om min tävling: http://pinkpastry.blogg.se/2011/april/tavling.html.


0 kommentarer

Päronsmulpaj

Viktoria I . 2011-05-03 19:22:39 . Bakning


Nu har jag dukat fram kvällsfikat. Idag har jag bakat en päronsmulpaj då det blev lite päron över från igår när jag bakade winerbröden: http://pinkpastry.blogg.se/2011/may/paron-winerbrod.html


                        

Denna ska vi nu avnjuta ihop med vaniljsås!

                        

Päronsmulpaj

2 dl mjöl
1 tsk vaniljsocker
0,5 dl socker
100 g margarin

Fyllning
2 päron
2 tsk kanel
0,5 dl råsocker

Gör så här:

Sätt ugnen på 200 grader. Skär margarinet i tärningar och nyp ihop det med mjölet, sockret och vaniljsockret. Skala päronet och skär det i tunna skivor, lägg det i en bunke och blanda det med kanel och råsocker. Lägg hälften av pajdegen i en smörad form, lägg på päronen och avslta med resterande pajdeg. Grädda i cirka 20 minuter. 



6 kommentarer

Gekås muffinsformar

Viktoria I . 2011-05-03 05:32:00 . Bakning


Jag fick en fråga om vad de hade för muffinsformar på gekås. De hade bland annat dessa:


                        

Till de gröna formarna med små rosor på fanns det även matchande servetter. Så snyggt! Det borde det finnas till alla muffinsformar.

                        

Dessa var de formar som jag köpte med mig hem, det fanns fler.


2 kommentarer

Päron winerbröd

Viktoria I . 2011-05-02 17:22:47 . Bakning


Idag så har jag bakat Leilas: Snabba franska fruktflarn, eller som vi kallar dem här hemma Päron winerbröd. De är mycket goda och som namnet avslöjar mycket lättbakade. Annars så gillar jag inte winerbröd, men dessa är fantastiskt goda! De är även lika goda dagen efter. (Recept följer nedan).


                        
                        
                         

Päron winerbröd

8 frysta smördegsplattor
ägg till pensling
150 g mandelmassa
4 mogna päron
1 dl råsocker
2 tsk kanel
1 näve mandelspån
kallt smör at hyvla över

Gör så här:

Sätt ugnen på 200 grader. Lägg smördegsplattorna på en bakplåtspappersklädd plåt, låt dem tina. Stansa ut två ringar med dricksglas på varje smördegsplatta. Nagga med gaffel i ringarna. Pensla kanterna av smördegsplatterna med uppvispat ägg. Riv mandelmassan och lägg en liten hög i varje ring. Skala och skiva päronen tunt. Ta fram en bunke och blanda där i päronen med råsockret och kanelen. Lägg päronskivorna ovanpå mandelmassan som små solfjädrar. Hyvla lite smör över päronen. Grädda i mitten av ugnen i 20-25 minuter.

(Källa: Lindholm, Leila (2008): A Piece Of Cake. Stockholm: Natur & Kultur AB).


3 kommentarer

Muffinsformar

Viktoria I . 2011-05-01 13:33:54 . Bakning


I helgen så fick jag muffinsformar av mamma.

                         

Rosa söta med rosor och älvor på.

                         

Vita med jordgubbar.

                         

Jag har sagt det förut och säger det igen, jag älskar formar! Det finns alltid plats för fler i mitt lilla "formskåp".


11 kommentarer