Popcorn cupcakes

Viktoria I . 2012-01-31 16:41:00 . Bakning


När vi var jullediga passade vi på att bjuda in till en filmkväll. Då bjöd vi på Popcorn cupcakes och läsk, vilket visade sig vara det perfekta tillbehöret. Om ni som jag älskar kombinationen av salt och sött, måste ni göra dessa popcorn cupcakes! Som ni vet så gillar jag att tänka i tema och dessa cupcakes passade perfekt till filmmys. Dessutom var de fantastiskt goda, och enkla att göra, en ny favorit. Dessa cupcakes tycker jag även skulle passa utmärkt på barnkalaset, baby showern med cirkus tema, ja dessa passar nog till de flesta tillfällen då de var så goda och söta. Försök få tag i rödrandiga formar så det liknar popcornlådor. Receptet på popcorn cupcaksen finner ni nedan.
    
                         
Popcorn Cupcakes

Choklad Cupcakes

3 ägg
2,5 dl socker
1 tsk vaniljsocker
50 g smör
1 dl gräddfil
2 msk kallt kaffe
3,5 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
4 msk kakao

 

Gör så här

Sätt ugnen på 175 grader. Vispa ägg, socker och vaniljsocker vitt och pösigt. Smält smöret och blanda det med gräddfilen och kaffet, blanda i det i äggsmeten. Ta fram en bunke och blanda i den de torra ingredienserna, rör sedan i dem i smeten. Rör i marshmallowsen. Skeda smeten i muffinsformar som du fyller till 2/3 delar. Grädda i mitten av ugnen i cirka 15 minuter, kontrollera med sticka och se om de är färdiga. Låt cupcakesen kallna helt.

Källa: Viktoria Ingvarsson, http://pinkpastry.blogg.se/.

Cream Cheese frosting

60 g mjukt smör
100 g philadelphia
5 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
1 msk pressad citron

Vispa samman!

Källa: Leila Lindholm.

Bre på frostingen och toppa med popcorn!

 


12 kommentarer

Rosor med korta skaft

Viktoria I . 2012-01-29 17:18:26 . Inredning/Hemma hos oss


På köksbordet står ett av förra helgens loppisfynd, fylld med rosor med korta skaft. Som ni säkert vet sen tidigare, så gillar jag att blanda gammalt och nytt. Tycker att denna loppiskanna passar så bra till vårt vit målade loppisbord, och våra plaststolar. När det är nytt år blir jag alltid sugen på att göra om och förbättra hemmet, har en massa idéer som vi planerar att sätta igång med. 

                          

Helgen har mest bestått av sådant som man inte har hunnit med i veckan, tvätt och handling och så vidare. Även trevliga hundpromenader och besök på bibloteket. I helgen har jag även skickat ut inbjudningar och planerat för festligheter lite längre fram, som jag längtar till.


2 kommentarer

Dessertbord

Viktoria I . 2012-01-20 12:45:27 . Festligheter, festtillbehör/dekorationer & hemmagjorda presenter


Mitt tips när det vankas festligheter, är att tänka ut ett tema och gör ett dessertbord utifrån det. Duka upp på ett fint högt bord, eller en byrå. Mitt dessertbord har jag fyndat på loppis, och maken har målat det vitt. Då behövs det inte så många sorters kakor för att ge ett pampigt intryck. När Smålandsposten var här i förra veckan hade jag gjort iordning ett dessertbord med temat vår och bjöd på choklad cupcakes, vanilj cupcakes, och smultron cake balls. Dessertbordet och detaljer finner ni nedan. 
  
                          
                           
                           
                          

Blommorna har jag tryckt ut i sockerpasta med hjälp av utstickare

                          

För att förhöja festkänslan, duka med vackra fat,

                          
finservisen, 

                          

blommor på bordet,

                           

och en vimpel, de tycker jag alltid förhöjer känslan av fest!


14 kommentarer

Smålandsposten

Viktoria I . 2012-01-19 15:43:50 . Pink Pastry i media


I dagens nummer av Smålandsposten berättar jag om mina kommande kurser i amerikansk bakning på medborgarskolan (de finner ni här), om cupcakes, och bjuder på ett recept på cake balls. De besökte mig i förra veckan, intervjuade mig, och jag hade gjort ett litet dessertbord som vi fikade på tillsammans. Är vanare att intervjua andra (efter magisteruppsatsen) än att bli intervjuad själv, men det var riktigt trevligt och jag tycker att det blev ett bra resultat (vilket ni ser nedan).  

                  
                          
                           


14 kommentarer

Blåbärsglass

Viktoria I . 2012-01-15 18:20:56 . Glass


Jag ber om ursäkt för min bloggfrånvaro. Julen har städats ut, jobb och vardag har börjat igen, och en envis förkylning håller sig kvar. Jag vill tacka er alla som besöker mig, och skriver fina kommentarer och mejl. Helgen har varit lugn och vi har avnjutit en av världens godaste glassar, den jag gjorde till FestMat höstnummer (recept följer nedan).  Den är dessutom mycket enkel att göra, gör den ni kommer inte bli besvikna. Ett litet tips, som ni ser på bilden nedan, efter att glassen är fryst, kula upp den, lägg i en vacker glasburk, och ställ fram den på bordet ihop med fat och skedar när det är dags för dessert. I mitt tycke det vackraste sättet att servera glass på, ser härligt rustikt och italienskt ut. 

     
                          
Fotograf: Jens Nömtak för FestMat.

Blåbärsglass

2,5 dl grädde
2 dl mjölk
1,5 dl strösocker
6 äggulor
0,5 tsk vaniljpulver
2,5 dl blåbär (om de är frysta, tina dem först)
4 msk strösocker

Gör så här

Ta fram en kastrull i den kokar du upp mjölk, grädde och vaniljpulver. Ställ den åt sidan och låt svalna. Vispa äggulor och 1,5 dl socker pösigt. Med elvisp vispar du i den avsvalnade mjölkblandningen. Värm smeten tills du ser första bubblan (får inte koka!). Om det skulle bli klumpar sila bort dessa. Mosa ihop blåbären med 4 msk socker. Ställ in smeten och bären i kylskåpet, låt dem stå där tills smeten är kall. Blanda samman blåbär och smet. Kör i glassmaskin tills glassen är färdig. Förvara i frysen.   

Källa: Källa: Ingvarsson, Viktoria (2011): Höstbak. I FestMat för vardag och helg nummer 5. 2011.


7 kommentarer

Julgransplundring

Viktoria I . 2012-01-08 11:13:27 . JUL


I helgen har vi slängt ut vår julgran. Som ni säkert kan gissa så kändes det lite vemodigt, då jag älskar julen. I sann "plundringsanda", bjöd vi hem några vänner på de ätbara som fanns kvar av julen i gran och i skåpen här hemma. Vi bjöd på varm choklad, med tillhörande marshmallows- och polkagris sticks. Samt pepparkaks whoopies med ädelostfyllning. Ett mycket gott och mysigt avfirande av julen, recept följer nedan. 
       
                          
                           

Marshmallows- och polkagris sticks
6 stycken

6 polkagriskäppar
6 marshmallows

Gör så här

Tryck ner polkagriskäppen i marshmallowen, så den fastnar. Använd den sedan som "sked" i din varma choklad, så den smälter och ger chokladen en lätt smak av polkagris och marshmallows. Ett enkelt, kul och juligt tillbehör till den varma chokladen, och som i vårt fall ett perfekt sätt att använda polkagriskäpparna som har hängt i julgranen. De går utmärkt att göra flera dagar i förväg innan gästerna kommer, om de ska ligga i längre än några timmar, förvara dem i en lufttät burk/plastpåse.  

Källa: Viktoria Ingvarsson, http://pinkpastry.blogg.se/.

Pepparkaks whoopies med ädelostfyllning
10 stycken

20 pepparkakor
100 g ädelost
100 g philadelphia

Gör så här

Mosa ädelosten och blanda samman den med philadelphian. Lägg pepparkakan med baksidan uppåt och klicka/alternativt spritsa ut fyllningen, lägg på den andra pepparkakan med baksidan neråt, tryck ihop lätt (som du gör en whoopie pie). Upprepa tills pepparkakorna och fyllningen har tagit slut. Om du som jag vill att pepparkakorna ska vara mjuka som whoopie pies, gör du dem cirka 40 minuter innan gästerna kommer, om du vill att de ska vara hårda gör dem strax innan gästerna kommer. 

Källa: Wallentinson, Lina (2011): Linas Curry i Buffé. Nr. 11, 2011.


2 kommentarer

Garants garanterat goda lussebullar

Viktoria I . 2012-01-05 18:04:25 . JUL


Några veckor innan jul blev jag kontaktad av Garant, ett märke som uppfyller stor plats av skafferiet och kyl och frys hemma hos oss. De undrade om jag var intresserad av att få hem lite varor och pröva deras recept på garanterat goda lussebullar. Vilket jag självklart ville, dessvärre hann jag inte göra dem innan jul. Men med mitt nya motto, om att julen varar till tjugondag knut, så bestämde jag mig därför för att baka dem i dag. De var precis som utlovat oerhört goda och luftiga, maken som är något av en expert tyckte att de var några av de bästa han har smakat. Garant hade inga krav på att jag skulle blogga om lussekatterna, men då det är ett mycket gott recept på lussebullar så vill jag tipsa er läsare. Om ni som jag ska njuta av julen länge i år, gör dessa nu, eller spara receptet till nästa år (recept följer nedan).    


                          

Jag njöt av att få använda min "julbulleskål" som jag inte har hunnit använda tidigare i år, den kommer från mason cash och är inköpt i London. Nedan ser ni det färdiga resultatet på mitt nya fat med tillhörande kupa, som jag har fått av min mamma, visst ser det juligt och fint ut?! Passar perfekt till lussekatter.  

                          

Lussekatter
ca 35 stycken

Steg 1

5 dl garant ekologiska mjölk rumstempererad
100 g jäst
10 dl garant vetemjöl

Smula jästen och häll över mjölken. Blanda i mjölet och arbeta degen i fem minuter, Låt jäsa under bakduk i 30 minuter.

Steg 2

200 g smält avsvalnat smör
2 dl garant strösocker
¾ tsk salt
8 dl garant vetemjöl
1 g/2 påsar garant saffran

Blanda alla torra ingredienser, arbeta in smör och de torra ingredisenserna i degen (görs med fördel med maskin). Kör degen/knåda den i 10 minuter. Låt jäsa under bakduk i 30 minuter.

Steg 3

Baka ut lussebullarna, och lägg på plåt med bakplåtspapper. Garnera med russin och låt jäsa i 20 minuter under bakduk. Pensla med uppvispat ägg. Grädda i mitten av ugnen i 225 grader i cirka 6-8 minuter.

Källa: Garant.


6 kommentarer

Mjuk pepparkaka

Viktoria I . 2012-01-02 13:02:59 . JUL


En av er fina läsare, frågade om jag inte hade någon "bänkkaka" som dekoration nu i jul. Som jag har skrivit tidigare så gillar jag att ha kakor framme på dekoration. De ser hemtrevligt ut, smakar gott och är billigare än snittblommor. Dessutom är det perfekt att ha något hemma om det kommer oväntat besök. I mellandagarna pryddes vår köksbänk av denna mjuka pepparkaka. Den är mycket god och enkel att göra. Som ni ser på bilderna nedan så har jag använt, Nordic ware  holiday tree cake pan. En av mina favorit bakformar, då den ger ett imponerande intryck även till de enklaste bakverken. Receptet på den mjuka pepparkakan, följer nedan.
        

                           
                           

Mjuk pepparkaka
(Dubbel sats då det är en stor form, om du har en "normalstor" form halvera receptet)

6 ägg
5 dl strösocker
125 g smält margarin
5 dl vetemjöl
3 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
1 nypa salt
3 msk pepparkakskryddor
2 dl filmjölk
1 dl rårörda lingon

Gör så här

Sätt ugnen på 175 grader. Smöra formen, om du som jag har en detaljerad form rekommenderar jag wilton cake tin relase. Ta fram en stor bunke där du vispar ägg och strösocker pösigt, rör ner margarinet. Ta fram en ny bunke och blanda samman de torra ingredienserna. Rör i dem i smeten, rör så allt har blandats samman. Rör ner filmjölken och de rårörda lingonen. Häll upp smeten i formen, grädda i mitten av ugnen i cirka 20 minuter, och tills en sticka kommer ut torr. (Då detta är en mycket djup form fick jag ha inne den mycket längre, kontrollerade med sticka helt enkelt). Stjälp upp på bakplåtspapper och låt svalna helt, pudra över florsocker.     

Källa: http://www.recept.nu/1.324566/leila_lindholm/kakor_tartor/agg_mejeri/layered_chocolate_cake


12 kommentarer