Oreo Bars

Viktoria I . 2012-07-27 12:01:25 . Bakning

 
Denna vecka avnjuter vi bars innehållande kondenserad mjölk, 3 olika sorters choklad och den nästintill mytopoetiska amerikanska småkakan oreos här hemma. Som ni säkert kan räkna ut är detta små sega bitar av himmelriket. Dessa är fantastiskt goda, imponerar stort och är mycket enkla att göra, testa dessa ni kommer inte att bli besvikna. Oreo bars avnjöt vi när vi var i New york, receptet har jag kombinerat ihop efter en hel del googlande och experminterande, detta är min version av perfekta Oreo Bars, recept följer nedan.
 
 
 
Oreo Bars
 
16 stycken krossade oreos
100 g smält avsvalnat margarin
200 g hackad mörk choklad
200 g hackad mjölk choklad
1 burk sötad kondenserad mjölk
10 grovt hackade oreos
100 g hackad vit chocklad
 
(totalt behövs knappt två paket oreos)
 
Gör så här
 
Smält margarinet och ställ det åt sidan för att svalna helt. Förbered en ugnsform ca 30 x 22 cm, klä den med aluminiumfoile, den glansiga sidan uppåt och smörj den med margarin. Sätt ugnen på 160 grader. Blanda samman de krossade oreosarna med margarinet och lägg ut i botten av den aluminiumfoilekläddaplåten. Tryck med hjälp av en skeds baksida så du får en jämn och fin botten. Förbered ett vattenbad (en värmetåligbunke över en gryta med vatten, bunken ska inte nudda vattnet). I bunken ovanför vattenbadet lägger du i den kondenserade mjölken, mjölk chokladen och endast 100 g av den hackade mörka chokladen. Värm på svag värme så att blandningen precis smälter samman. Häll på blandningen på din kexbotten. Där ovanpå häller du de grovt hackade oreosarna och resterande hackad mörk choklad. Sätt in formen i mitten av ugnen och grädda  i cirka 25-30 minuter. Kakan ska ha stannat, kan röra sig lite i mitten. Ta ut kakan och låt den svalna helt, sätt in den i kylen. När kakan har svalnat och kallnat förbereder du ett nytt vattenbad. Där i smälter du den vita chokladen som du sedan dripplar över kakan. Låt chokladen stelna och skär kakan i bitar.
 
Förvara kakan i kylskåp för längsta hållbarhet, servera den dock rumstempererad.
 
Källa: Viktoria ingvarsson, http://pinkpastry.blogg.se/.
 
 

32 kommentarer

Baby Sock Cupcakes steg för steg guide

Viktoria I . 2012-07-25 13:02:00 . Festligheter, festtillbehör/dekorationer & hemmagjorda presenter

 
Idag har jag träffat en av mina gamla barndomskamrater och hennes nya baby. Jag vill visa er (vad jag gav henne) och tipsa er om en enkel och mycket rolig present att göra själv till babyn, och uppvakta de nyblivna föräldrarna med. Baby sock cupcakes, små söta cupcakes gjorda av små söta baby strumpor. Nedan följer en "steg för steg" guide för hur du gör Baby socks cupcakes, du behöver följande.
 
- 6 par strumpor, 6 cupcake formar, 1 cupcake kartong, ev. dekoration, sidenband, 1 presentpåse.
 
 
Steg 1, veckla upp cupcake kartongen.
 
 
Steg 2, sätt i cupcake formarna i cupcake kartongen.
 
 
Steg 3, behåll strumporna i paren och veckla ut dem helt och hållet (muddar, spetsar och liknande).
 
 
Steg 4, börja rulla ihop strumpparet från tårna.
 
 
Steg 5, rulla rakt över hälen (som ni ser på bilden nedan). Det ger "cupcake frostingen" en topp.
 

Steg 6, rulla hela vägen tills du har fått en baby sock cupcake!
 

Steg 7, sätt cupcaken i cupcake formen.
 

Steg 8, lägg på ev. dekoration (jag la på tyg rosor på mina baby socks cupcakes).
 

Steg 9, upprepa proceduren tills du har önskat antal "cupcakes".
 

Steg 10, stäng cupcake kartongen.
 
 
Steg 11, knyt sidenband kring cupcake kartongen.
 

Steg 12, lägg i din cupcake kartong i presentpåsen.
(jag hittade passande nog en med en baby strumpa på).  
 

Tada klart! Detta skulle gå lika bra att göra i en äggkartong, men använd då istället mini cupcake formar och strumpor för nyfödda. Jag använde strumpor för 6 månader och uppåt. Presenten var mycket uppskattad och passar utmärkt att uppvakta den nyblivna mamman/pappan med, till doppresent eller till baby showern.  

Källa: Viktoria Ingvarsson, http://pinkpastry.blogg.se/.
 
 

7 kommentarer

Whoopie Pies

Viktoria I . 2012-07-20 15:25:03 . Bakning

 
Då det är fredag och maken har avslutat hans första arbetsvecka efter semestern, ville jag överraska honom med några av hans absoluta favorit kakor Whoopie Pies, mina med för den delen. Då han överraskade mig med att komma hem tidigare så kickar vi igång fredasgmyset med dessa fantastiskt goda, mjuka, underbara kakor. En av mina fina kollegor sa att de påminner lite om GB sandwich, fast mjukare, godare och är en kaka. Jag kan inte annat än hålla med, testa dessa, de är fantastiska, recept följer nedan.   
 
 
 
Whoopie Pies
ca 11 stycken
 
2,75 dl vetemjöl
3 krm bikarbonat
4,5 msk kakao
125 g philadelphia
50 g margarin
1,75 dl strösocker
1 ägg
 
Gör så här
 
Sätt ugnen på 175 grader, förbered två plåtar med bakplåtspapper. Ta fram en bunke där du blandar samman vetemjöl, bikarbonat och kakao, ställ åt sidan. Vispa samman margarin och philadelphia till en slät kräm. Tillsätt strösockret och ägget, vispa tills du har en luftig smet. Rör i de torra ingredienserna. Klicka ut smeten på ugnsplåtarna, lite större än en femkrona. Grädda kakorna i 10 - 15 minuter (i min ugn 13 minuter) övergrädda inte, utan ta ut dem när de börjar bli fasta i kanterna. Låt svalna helt på galler. Gör fyllningen.
 
Fyllning
 
125 g philadelphia
2 dl florsocker
 
Gör så här
 
Vispa samman till du har en fin frosting. Bre på  undersidan på hälften av whoopisarna, lägg på den andra whoopie pien med undersidan mot frostingen (som en hamburgare). Upprepa proceduren tills du har fyllt alla dina whoopie pies.  
 
Ev. "doppa" frosting glipan i en skål med strössel. Som jag har gjort ovan, pastelligt inköpt i Paris på Mora.
 
Förvara i en lufttätburk i kylskåpet, personligen tycker jag att de är godast dagen efter.
 
Källa: Viktoria Ingvarsson, http://pinkpastry.blogg.se/.
 

6 kommentarer

Eiffeltornslampa

Viktoria I . 2012-07-19 15:51:20 . Inredning/Hemma hos oss

 
I Paris köpte vi även en lite mindre eiffeltorns lampa, som nu pryder vårt skåp i sovrummet och lyser upp under snedtaket. Vår andra eiffeltornslampa står på vårt skåp i hallen och ger välbehövligt lyse. Vi älskar att tända våra "små eiffeltorn" om kvällarna och bli påminda om våra resor till denna fantastiska stad.       
 
 
 
 
 

3 kommentarer

Bröllopsdag

Viktoria I . 2012-07-17 19:46:05 . Allmänt

 
 Idag firar maken och jag vår fjärde bröllopsdag ♥
 
 
Nygifta på 5th ave. Fotograf: http://www.mskoglund.com/.
 

5 kommentarer

Jordnötssmör & karamell puffar

Viktoria I . 2012-07-16 14:59:30 . Bakning

 
I går kväll fick vi en "sista minuten" inbjudan till en mycket trevlig och god fonduekväll. Vi ville givetvis ha med oss en liten present till värdparet. En av de bästa "gå bort presenterna" tycker jag är hembakat. Detta receptet är perfekt vid de tillfällena då du vill ha något fantastiskt gott, snabbt! Du rör i hop kakan på fem minuter, sen måste den dock stelna i cirka 2 h i kylskåp (perfekt under tiden ni gör er iordning). Denna kakan/godiset är en favorit hemma hos oss. Den är mjuk/seg och med fantastisk smak av karamell och jordnötssmör, och går dessutom supersnabbt, perfekt när sötsuget slår på. Recept följer nedan.    
 
 
Jag har lyft ur kakan ur formen med bakplåtspappret och knytet ett sidenband runt, snabbt och enkelt!  
 
Jordnötssmör & karamell puffar
 
1 dl strösocker
1 dl packat ljust brun farin socker
2,4 dl ljus sirap
1 burk skippy creamy jordnötssmör 350 g
9,5 dl Rispuffar (puffat rostat ris, när jag var liten kallade mamma dem jam jam) 
 
Gör så här
 
Klä en ugnsform cirka 20x30 cm med bakplåtspapper. Mät upp rispuffarna och jordnötssmöret och ställ åt sidan. Ta fram en stor kastrull i den blandar du samman strösocker, farin socker och sirap. Koka upp, ta bort från värmen och blanda i jordnötssmöret och rispuffarna. Blanda snabbt tills det är jämnt och häll upp i den förberedda ugnsformen, platta till något med en värmetålig slickepott. Ställ in i kylen och låt stelna. Skär ev. i bitar, förvara i kylskåp.  
 
Källa: Viktoria Ingvarsson, http://pinkpastry.blogg.se/.
 
 

3 kommentarer

Köksträdgård

Viktoria I . 2012-07-15 14:48:00 . DIY, Repurposed, Upcycled

 
Nu i sommartider med mycket bjudningar behövs det smarta "gå bort presenter/gåvor". Här kommer ett annat tips om ett blomsterarrangemang som är enkelt, går snabbt att göra och är kul att ge bort, en köksträdgård. Jag valde att plantera den lilla köksträdgården i ett durkslag, med gafflar som skylthållare för att förstärka "kökskänslan". Som ni säkert har märkt så är det något jag älskar att återanvända/omanvända saker och ge dem nya användningsområden, jag tycker att det ger ett rustikt intryck. Instruktioner följer nedan.
 
 
 
Durkslagets hål som i detta fall är hjärtan, fungerar som dränering. Därför lämpar sig kryddträdgården bäst på en uteplats/balkong.   
 
Köksträdgård
 
1 durkslag
Jord
Valfria kryddväxter (jag tog timjan, basilika och mynta)
3 gafflar
Skyltar
 
Gör så här
 
Häll i jord i durkslaget och plantera kryddväxterna. Gör små skyltar med kryddväxternas namn (ännu en gång återanvände jag en papperskasse, jag tycker att det är ett lätt tillgängligt, fint, rustikt, brunt papper). Skyltarna fäster du på gafflarnas tänder (se bilden ovan), sätt ner dem i jorden. Vattna!
 
Källa: Viktoria Ingvarsson, http://pinkpastry.blogg.se/.
 
 

2 kommentarer

Strawberry Daiquiri ice pops

Viktoria I . 2012-07-12 11:07:56 . Glass

 
Här hemma har vi en ny isglassfavorit som svalkar oss, Strawberry Daiquiri ice pops. Somrigt, fräscht och löjligt enkelt. "Recept" och instruktioner följer nedan. Jag kan tänka mig att även ni läsare har tips om drycker som blir fantastiska isglassar, tipsa gärna i kommentatorsfältet som hör till inlägget.   
 
 
Isglassformarna har jag fyndat på TGR.
 
Strawberry Daiquiri ice pops
 
0,5 L Tropic dream Strawberry daiquiri Juice
 
Gör så här
 
Häll upp juicen i isglassformarna. Frys i minst 6 timmar, gärna över natten.  
 
Källa: Viktoria Ingvarsson, http://pinkpastry.blogg.se/
 

6 kommentarer

Blomsterarrangemang i ett durkslag, kul och enkelt att göra själv

Viktoria I . 2012-07-09 08:56:00 . DIY, Repurposed, Upcycled

 
Igår var vi bjudna på ett fantastiskt 90 årskalas. Därför vill jag  tipsa er läsare om ett enkelt och kul blomsterarrangemang att göra själv, som vi uppvaktade födelsedagsbarnet med. Perfekt om du vill ge bort ett lite roligare blomsterarrangemang i något som mottagaren kan använda sedan, instruktioner följer nedan.
 
 
  
 
Då behövs följande: ett durkslag (vi hittade ett läckert svart med utstansade hjärtan), aluminiumfoile som du klär durkslagets insida med, blöt oasis och blommor. Tada klart! (Här ser ni ett annat kul blomsterarrangemang).
 
Källa: Viktoria Ingvarsson, http://pinkpastry.blogg.se/.
 
 

3 kommentarer

Hemmets veckotidning nummer 25

Viktoria I . 2012-07-07 06:54:00 . Pink Pastry i media

 

Låg ute i solen och bläddrade i farmors veckotidningar och fick en glad överraskning. Tack snälla hemmets veckotidning för att jag fick var med, jag hade ingen aning om detta, jag blev superglad!

 

 

I Hemmets veckotidning nummer 25 kan ni läsa lite om mig och mitt intresse för amerikansk bakning. Ringde och beställde det numret med en gång, kom snabbt i brevinkastet. Tusen tack Hemmets veckotidning.

 

2 kommentarer

Inramning av fransk skolkarta

Viktoria I . 2012-07-06 12:16:00 . DIY, Repurposed, Upcycled

 
I Paris handlade vi som nämnt en del inredning. I Frankrike är de bortskämda med antikviteter och därför är det ganska bra priser. Jag fyndade denna skolkarta på Au petit bonheur la Chance (se guiden).
 
 
 
Den hänger nu i köket över köksbordet. Vi har ramat in den på Atrium, vilka jag vill tipsa er läsare om. De ramar in alla sorters tavlor, canvas, tyg m.m. De har kunnig, snabb, trevlig personal och riktigt bra priser.    
 
 
Det är en skolkarta från 50 - talet över Frankrike, som visar deras olika matregioner med små bilder över livsmedlen där de tillverkas. Som ni ser exempel på bilden nedan, allt från salt, sardiner och choklad.     
 
 
Jag eller vi båda älskar vår "franska matkarta" och kan titta på den i timmar och finner alltid någon ny detalj. En kul souvenir som påminner om fina minnen och som dessutom är en snygg inredningsdetalj.  
 
 

4 kommentarer

Oreos Cookies and Cream Popcorn

Viktoria I . 2012-07-04 19:00:00 . Festligheter, festtillbehör/dekorationer & hemmagjorda presenter

 
Idag firas det nationaldag "over there", vilket vi även har blivit inspirerade av här hemma. I kväll myser vi framför tvn med Oreo Cookies and Cream Popcorn, popcorn smaksatta med Oreos. Det är lika fantastiskt gott som det låter, en blandning mellan salt, sött, och oreo bitar, det ultimata fredagsmyset. Happy 4th of july till er alla söta läsare, detta måste ni testa, supergott och superenkelt! Recept följer nedan. 
  
 
 
Oreos Cookies and Cream Popcorn
 
1 påse poppade micro popcorn
1 pkt oreos
150 g vit choklad
 
Gör så här
 
Poppa popcornen, häll upp ¾ av dem i en stor skål och låt svalna. Hacka oreosarna grovt, blanda samman med popcornen. Smält chokladen över vattenbad. Häll över popcornblandningen och rör runt tills allt har blandats. Häll upp på en bakplåtspapperskläddplåt/bricka och låt stelna och svalna helt. Bryt popcornen i bitar.
 
Popcornen går utmärkt att göra i förväg, men bör dock förtäras samma dag, försvaras svalt.
 
Källa: Viktoria Ingvarsson, http://pinkpastry.blogg.se/.  
 
 

3 kommentarer

Ostlåda present till värdparet

Viktoria I . 2012-07-01 13:59:00 . Festligheter, festtillbehör/dekorationer & hemmagjorda presenter

 

Som jag har berättat för er tidigare har jag och maken varit del av ett ”halv åtta” arrangemang med goda vänner, då vi har bjudit varandra på tre rätters middag. Ni kanske minns vår italienska afton. Ikväll är det dags för den sista middagen. Jag gillar traditonen att ha med en present till värdparet. Gärna något gott ätbart, tycker jag är kul att ge bort. Föregående middag fick värdparet ett lemonad set, en kul och mycket enkel ”gå bort present” som du finner instruktionerna till här. Denna afton kommer värdparet att få en ostlåda, med ost och goda tillbehör. Ostlådan går givetvis att variera i oändlighet efter tycke och smak, utgå från vad du själv gillar på ostbrickan. Det har jag gjort, god ost, något gott att lägga den på och en fantastisk dessertmarmelad. Recept och instruktioner/tips för hur du gör din egen ostlåda finner du nedan.

 

 

                                         Den söta lilla trälådan/ostlådan har jag fyndat på loppis.

 

Ostlåda

 

Knäckebröd

 

4 dl majsmjöl

2 dl sesamfrön

2 dl solrosfrön

1 dl linfrön

5,5 dl vatten

1 dl matolja (eller rapsolja)

flingsalt

 

Gör så här

 

Förbered tre ungsplåtar med bakplåtspapper. Blanda mjöl och frön i en stor bunke. Koka upp vattnet, häll i oljan och häll det på de torra ingredienserna och blanda samman. Bred ut smeten på de 3 plåtarna. Lägg ett bakplåtspapper över smeten och tryck ut den med hjälp av händerna, så den täcker hela plåten. Strö över flingsalt. Grädda i 150 grader varmluft i cirka 45 – 55 minuter. Om du inte har varmluftsugn, tryck endast ut ett knäcke i taget och grädda.  Låt resterande smet vila i bunken i kylen tills det är dags för gräddning.

 

Knäckebröden har jag lagt i en cellofanpåse som jag har köpt på Lagerhaus.

 

Källa: Min fina kollega Helén.

 

Blåbärsmarmelad med vit choklad

 

1 liter färska blåbär eller 2 paket frysta blåbär a 250 g

1 dl vatten

4 dl syltsocker med pektin

150 g hackad vit choklad

1 krm natriumbensoat

 

Gör så här

 

Rensa och skölj bären, om du använder frysta bär låt dem tina. Koka upp bär och vatten, låt koka i 5 minuter. Rör så bären mosar sig, sista minuten kör med stavmixern så alla bär mosas. Tillsätt sockret lite i taget, koka i 2 minuter. Lägg i den vita chokladen. Rör så den smälter. Ta bort marmeladen från plattan och låt den stå en stund, ta bort eventuellt skum. Ta en liten kopp som du fyller med marmelad, rör i natriumbensoat. Häll och rör natriumbensoat blandningen i resterande marmelad. Häll upp på burkar och förvara i kyl. 

 

Sylthättan har jag gjort av en papperspåse, instruktioner finner du här.

 

Källa: Lönnegren, Barbro ( 2007): 100 % Choklad 100 recept godis desserter konfekt tårtor kakor. Sundbyberg: SEMIC.

 

Ostar

 

1 brie, 1 gorgonzola och 1 chevre, inköpta i ostbutiken i stan.

 

Källa: Viktoria Ingvarsson, http://pinkpastry.blogg.se/.

 


5 kommentarer