Whoopie Pies

Viktoria I . 2012-03-06 14:47:00 . Bakning


I helgen gjorde jag något som jag har längtat efter länge, whoopie pies. Mjuka, små, fantastiskt goda kakor med cream cheese fyllning emellan. Om ni inte har testat whoopie pies så snälla gör det. Det är mycket enkelt, och himmelskt gott. Receptet har jag själv tagit fram för något år sedan. Då läste jag om whoopie pies överallt på amerikanska sidor och i amerikanska böcker, och var mer än sugen på att pröva dessa små söta kakor. De amerikanska recepten innehöll alltid crisco, som vi då inte hade här i Sverige. Efter lite experimenterade upptäckte jag att philadelphia var en perfekt ersättare. Recept följer nedan.  
  

                          

Whoopie Pies
ca 11 whoopie pies

2,75 dl vetemjöl
3 krm bikarbonat
125 g philadelphia
50 g margarin
1,75 dl strösocker
1 ägg
4,5 msk kakao

Gör så här

Sätt ugnen på 175 grader. Förbered två ugnsplåtar med bakplåtspapper. Blanda vetemjöl, kakao och bikarbonat i en skål, ställ den åt sidan. Ta fram en ny skål där du vispar margarin och philadelphia till en slät kräm. Tillsätt strösocker och ägg, vispa krämen luftig. Vänd ner mjölblandningen och rör försiktigt till en slät krämig smet. Klicka ut smeten på ugnsplåtarna, lite större än en femkrona. Grädda kakorna 10 - 15 minuter tills de är fasta i kanterna. Ta ut ur ugnen låt kallna helt på galler
Fyllning

Gör så här

125 g rumstempererad philadelphia
2 dl florsocker

Vispa samman till en slät kräm. Bre på undersidan av en whoopie, ta en annan whoopie och lägg ovanpå med undersidan nedåt, som en hamburgare. Upprepa proceduren, tills alla whoppies är fyllda. 

Förvara i lufttät burk i kylskåpet, personligen tycker jag att de är godare dagen efter.

Källa: Viktoria Ingvarsson, http://pinkpastry.blogg.se/

Postat av: Anonym

Vart kan man köpa den dära "spateln" som du använde för att lägga på frostingen mellan kakorna?? Tack i förhand

2012-03-07 @ 10:25:25
Postat av: Emma Staaf

Dem här ska jag absolut ge mig på! Älskar små & söta bakverk! :-)

2012-03-07 @ 12:11:14
URL: http://emmastaaf.blogg.se/
Postat av: Linda - Bengtssons Baksida

Dessa ska jag testa! Har gjort de amerikanska du beskrev, men tyckte de blev "för mycket! Philadelphia låter mycket godare att ha i!

2012-03-07 @ 15:25:35
URL: http://bengtssonsbaksida.com
Postat av: Hanna Ek

Åh, vilken fin blogg du har. Kände igen mig i några saker du skrivit här och där. Känns som att vi är lika.

2012-03-09 @ 04:33:54
URL: http://hnny.blogg.se/
Postat av: Viktoria - Pinkpastry

Anonym: Jag har köpt den på ebay, i denna shop: http://www.ebay.co.uk/itm/4-WILTON-ANGLED-SPATULA-KNIFE-icing-cake-decorating-/220800327780?_trksid=p3286.m7&_trkparms=algo%3DLVI%26itu%3DUCI%26otn%3D3%26po%3DLVI%26ps%3D63%26clkid%3D6880262914652316410



Emma Staaf: Ja gör det du kommer inte att bli besviken = )



Linda - Bengtssons Baksida: Ja gör det, jag har precis gjort min tredje sats denna vecka = )



Hanna Ek: Tack snälla för den fina kommentaren, stor kram!



2012-03-09 @ 14:54:50
Postat av: simone

älskar whoopies,och håller med,amerikanska blir så mycket godare än de recept som ja hittat på svenska marknaden,crisco går och köpa på internet här i sverige,grays.se har ja sett,och amerikanskagodis.se har.

dina whoopies blev jättefina,min favofyllning är dock marshmallowfluff

2012-03-10 @ 17:47:10
URL: http://smulansbakblogg.blogspot.com
Postat av: Viktoria - Pinkpastry

simone: Ja jag med = ). Vi har crisco på city gross här i stan. Tycker du att det är bra? Något man ska tänka på? Har inte testat det ännu. Tack snälla, Stor kram!

2012-03-13 @ 19:44:29
Postat av: else

Åh detta receptet verkar ju jättegott, har skrivit ner det och ska testa det i helgen. Ska bli spännande!

2012-03-19 @ 12:09:27
URL: http://finkultur.blogg.se/
Postat av: Viktoria - Pinkpastry

else: Ja det är supergott! Hör gärna av dig vad du tyckte. Ett tips tänk på att du inte övergräddar dem, utan du tar ut dem när de börjar bli fasta i kanterna.

2012-03-19 @ 16:26:29

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: