Julkrans, steg för steg guide julkrans av julkulor

Viktoria I . 2012-11-29 16:02:00 . JUL

 
Jag har alltid älskat dörrkransar. Jag tycker att de ger ett hemtrevligt och välkomnande intryck. Nu till jul har jag valt att göra en extra festlig julkrans som jag vill tipsa er läsare om. Detta är något jag har velat göra i flera år, efter att ha sett "julkulegirlangerna" på Selfridges i London. En julkrans gjord av glittrande julkulor.  
 
 
 
Jag älskar min julkulejulkrans. Den pryder nu vårt skåp i hallen, som är det första man ser när man kommer in till oss. Jag hade tänkt hänga den på ytterdörren, men så klokt som maken sa, den måste vi ha inne så vi kan njuta av den hela tiden. Julkulekransen var även mycket enkel att göra och få saker behövdes. En "steg för steg" guide och instruktioner för hur du gör en julkrans av julkulor, finner du nedan.
 
 
Du behöver: ståltråd (en som är ganska tjock, dock måste kulorna gå att trä på den), sidenband, och julkulor. (Om julkulorna sitter löst i deras fästen, behöver du även en limpistol. Då får du börja med att lossa alla fästen och sedan limma fast dem så de sitter fast ordentligt). Jag köpte tre paket med 50 julkulor i vardera det vill säga totalt 150 julkulor, jag hade ett tiotal kvar. Använd plastkulor då de är lättare (så kransen håller formen).
 
 
Steg 1: Trä julkulorna på ståltråden.
 
 
Steg 2: Trä på julkulorna omlott om varandra och pressa ihop dem lite, så att ståltråden inte syns.
 
 
Steg 3: Upprepa proceduren och forma samtidigt ståltråden till en kransform, det vill säga rund.
 
 
Steg 4: När du tycker att julkransen börjar bli tillräckligt stor. Öglar du ihop ståltrådsänderna och klipper bort eventuell överflödig ståltråd. (Se bild nedan).
 
 
Steg 5: Julkransen hängs lämpligast där julkransen är ihopöglad. För att dölja detta knyter du ett sidenband över öglan, förslagsvis en rosett.
 
 
 Steg 6: Häng, lägg, ställ kransen där den ska sprida julglädje.
 
 
Tada klart! En mycket festlig och julig julkrans, som ger ett mycket pampigt intryck. Tänk att bli välkomnad av denna krans som gäst, underbart! Jag kan tänka mig att denna krans mår bäst av att hänga inomhus, som hos oss i ett trapphus. Eller inne i ert hem, tillexempel på insidan av ytterdörren, eller på soffbordet med ljus i. Perfekt att återanvända från år till år. Eller gör en och ge bort i present, vilken julklapp.
 
Källa: Viktoria Ingvarsson, http://pinkpastry.blogg.se/.
 
För mer tips om pynt och julpyssel kolla under kategorin JUL.
 
 

3 kommentarer

Pink Pastry i Sveriges Radio

Viktoria I . 2012-11-25 20:17:00 . Pink Pastry i media

 
 
 
 
 
 
Jag har åter fått den stora äran att gästa Västergatan Sveriges Radio, kronoberg P4. Den 4/12 kl 11.00 ska jag prata om amerikanskt julgodis och vi ska ha en liten provsmakning. Så om du är nyfiken på amerikanskt julgodis, vill ha lite recept, tips, trix och veta mer om mina kurser lyssna då. Sänds även på webben, här.     
 
Bildkälla: Sveriges radio.
 

0 kommentarer

Ge bort en kakdeg, perfekt inflyttningspresent att göra själv

Viktoria I . 2012-11-18 14:13:42 . Bakning

 
En enkel och mycket uppskattad inflyttningspresent, är att röra i hop en kakdeg och ge bort. Perfekt för den som precis har flyttat, att ha liggande i frysen. När det sedan kommer gäster på husesyn, är det bara att skiva upp och grädda. Som en bonus så sprider den även en hemtrevlig doft i den nya bostaden. Jag brukar rulla in kakdegen i bakplåtspapper och lägga den i en fin grythandske. Jag kan tänka mig att denna present även skulle passa utmärkt vid andra tillfällen. Smaken och doften av nygräddade kakor är fantastisk. Recept och instruktioner för hur du gör ett Cookie Dough Gift Set, följer nedan.
 
 
(Fler tips om enkla och roliga presenter att göra själv och ge bort, finner ni under kategorin festligheter). 
 
Cookie Dough Gift Set
 
1 grythandske
1 sats valfri kakdeg (Idag fick det bli Leilas Chocolate Chip Cookies)
Bakplåtspapper och snören
Instruktionslapp, har jag gjort av en gammal papperskasse.
 
Källa: Viktoria Ingvarsson, http://pinkpastry.blogg.se/.
 
Chocolate Chip Cookies
 
125 g mjukt smör
1 dl råsocker
1 ägg
1,5 dl vetemjöl
0,5 dl havregryn
0,5 tsk bakpulver
1/4 tsk salt
100 g grovt hackad mörk choklad
Rivet skal från 1 lime
 
Gör så här
 
Vispa samman smör och råsocker tills det är krämigt. Rör i ägget. Blanda vetemjöl, havregryn, bakpulver, salt och rör i det i smeten. Rör i chokladen och limen. Forma degen till en rulle, cirka 5 cm i diameter, och klä den med bakplåtspapper (se ovan). Lägg in i frysen och låt stelna minst 30 minuter. Gör instruktionsetiketten.
 
Skriv instruktioner på etiketten: Förvara kakdegen i frysen (håller cirka 3 månader). När du får gäster sätter du ugnen på 180 grader. Skiva degen i cirka 1 cm tjocka skivor. Lägg ut kakorna med mellanrum på plåten då de flyter ut. Grädda i mitten av ugnen i cirka 10 minuter, kakorna ska bli fasta i kanterna.
 
Källa: Leila Lindholm.
 
Lägg kakdegen i grythandsken, tada klart!
 
 

9 kommentarer