Chokladfest

Viktoria I . 2012-09-15 09:56:00 . Bakning

 
I går kväll var jag bjuden på vin och chokladprovning med mina goa kollegor. Den fina värdinnan har låtit mig planera lite ihop med henne, vilket har varit jätteroligt. Jag var ansvarig för och skulle ha med mig "snackset". Då jag gillar att tänka och arbeta i tema, så bestämde jag mig för att även tilltugget skulle gå i chokladens tecken. Att tänka i tema är ett  tips när ni planerar tillställningar. Det gör planeringen lättare och det ger ett genomtänkt intryck till dina gäster.  
 
 

Som ni ser så fick jag även denna afton användning för mitt femvåningsfat, vilket alltid gör succe. Vi hade en mycket trevlig och god afton, recepten från denna chokladfrossa följer nedan.
 
 

Oreo tryfflar
 
1 paket Oreos a 154 gram
1 paket philadelphia ost a 200 gram
150 g valfri
choklad

Gör så här

Mixa kexen till fina smulor. Vispa noga samman med philadelphian. Rulla små kulor (OBS! Kletigt). Precis som tryffel i skogen ska tryfflar vara lite oregelbundna i formen, så slit inte med att göra perfekta kulor, detta är kletigt. Ställ i kylskåpet cirka 40 min. Smält chokladen över vattenbad (en kastrull med vatten, ovanpå den ställer du en värmeledande skål som du lägger den fin hackade chokladen i). Ta bort chokladen från värmen och doppa kulorna (här finner du en steg för steg guide för hur du bäst doppar cake balls). Låt stelna. Förvara i kylskåp.
 
(Dessa går utmärkt att göra några dagar i förväg, förvara dem då i kylskåp).
 
Källa: Baka.se.
 
 
 
Nougat draperade mandlar doppade i kakao och kanel

1 påse sötmandel
1 pkt nougat
1 dl kanel
1 dl kakao
 
Gör så här
 
Sätt ugnen på 200 grader. Lägg mandlarna på en plåt och rosta i mitten av ugnen i cirka 10 minuter, låt svalna helt. I en skål blandar du kanel och kakao. Drapera mandeln i nougat och rulla den i kanel och kakaoblandingen. Förvara i kylskåp tills det är dags för servering.
 
(Går utmärkt att göra några dagar i förväg och sedan förvara i kylskåpet).
 
Källa: Leila Lindholm.
 
  
 
Chokladdoppade jordgubbar
 
Jordgubbar
Vit choklad ca 200 g
Mörk choklad ca 200 g
 
Gör så här
 
Skölj jordgubbarna och torka av dem. Förbered två vattenbad (en kastrull med vatten, ovanpå den ställer du en värmeledande skål som du lägger den fin hackade chokladen i). Värm på svag värme, chokladen ska bara precis smälta samman. Ta bort chokladen från värmen och doppa jordgubbarna. Låt stelna. Förvara i kylskåp tills det är dags för servering.   
 
(Doppa jordgubbarna samma dag som de ska serveras).
 
 

Mjölkchoklad pannacotta
 
3 gelatinblad
5 dl vispgrädde
1 tsk vaniljsocker
100 g mjölkchoklad (fin hackad)
 
Gör så här
 
Lägg gelatinbladen i kallt vatten i fem minuter. Koka upp grädden, när den kokar vispa i vaniljsockret och chokladen. Vispa tills chokladen har smält. Kram ur gelatinbladen och vispa i dem, vispa tills de har smält. Häll upp pannacottan i formar. Ställ in i kylskåpet i minst tre timmar.
 
(Går utmärkt att förbereda dagen innan och sedan förvara i kylskåpet, dock bör du då plasta in dem väl).
 
Källa: Hemmets Journal.
 
 
 
Chokladpopcorn
 
1 påse poppade micropopcorn
200 g mjölkchoklad
1,5 tsk kardemumma
 
Gör så här
 
Poppa popcornen och låt dem svalna. Ta fram en bricka och lägg på ett bakålåtspapper. Finhacka chokladen och förbered ett vattenbad (en kastrull med vatten, ovanpå den ställer du en stor (alla popcornen ska få plats) värmeledande skål som du lägger den fin hackade chokladen i). Värm på svag värme, chokladen ska bara precis smälta samman, rör i kardemumman. Ta bort från värmen och vänd i popcornen snabbt. Ös upp popcornen på den förberedda brickan, sprid ut dem i ett jämnt lager. Låt svalna helt och bryt sedan i bitar. Förvara i en lufttätburk i skafferiet.
 
(Går utmärkt att förbereda dagen innan, förvara i en lufttätburk i skafferiet).
 
Källa: Lemke Lisa (2011) för GP.  
 
 
 
Postat av: Helen Bremark

Vilka fina bilder det blev! Allt smakade väldigt gott! Det blev väldigt lyckat! Har shoppat Franskt tryffel salt. Här ska det ätas!!

Svar: Tack = ). Ja visst var det lyckat, supertrevligt! Ha ha då har du många goda stunder att se fram emot då, stor kram!
Viktoria Ingvarsson

2012-09-15 @ 15:21:15
Postat av: Jennys dockhus

Man blir riktigt sugen på choklad

Svar: Ja jag med, trots att jag åt en hel del igår = )
Viktoria Ingvarsson

2012-09-15 @ 17:13:28
URL: http://jennysdockhus.blogspot.com
Postat av: Mamma

Jättefint ser gott ut också
Kram

Svar: Tack, mycket tack vare fatet = ). Saknar er PUSS
Viktoria Ingvarsson

2012-09-15 @ 18:43:10
Postat av: ☆ Fru Eriksson

Ooooo,så mysigt & så vackert...
1000-Tack för alla goa Recept :)

Svar: Tack snälla söta, stor kram!
Viktoria Ingvarsson

2012-09-16 @ 10:27:55
URL: http://frunsblogg.blogspot.se/
Postat av: Ebba M

Åh så underbart gott!

Svar: Mmm supergott!
Viktoria Ingvarsson

2012-09-17 @ 21:32:33
URL: http://iphotography.blogg.se
Postat av: ☆ Fru Eriksson

Hej igen...
Var bara tvungen att "smaka" lite på ditt goda hihi...
Undrar om du kan maila mig har en fråga till dig!
/Ha en fin kväll :)

Svar: You got mejl = )
Viktoria Ingvarsson

2012-09-18 @ 18:30:02
URL: http://frunsblogg.blogspot.se/
Postat av: Johanna

Gott gotti gott gott!

Svar: Mmmm = )
Viktoria Ingvarsson

2012-09-18 @ 18:59:49
URL: http://joherman.blogg.se/
Postat av: Girle

Mums vad gott det ser ut viktoria! Du är så himla påhittig! Kram

Svar: Tack snälla söta, Stor kram!
Viktoria Ingvarsson

2012-09-18 @ 20:51:17
URL: http://lifestyleblogs.se/girle
Postat av: Zofie

vad gott det ser ut! Och vilka vackra bilder!

Svar: Tack snälla söta!
Viktoria Ingvarsson

2012-09-19 @ 03:38:28
URL: http://zofieinaustralia.blogg.se/
Postat av: Andrea

Vilken fantastisk fin blogg!

Svar: Tack snälla, stor kram!
Viktoria Ingvarsson

2012-09-19 @ 06:14:21
URL: http://friskusen.blogg.se
Postat av: Sandra Rosén Dahlgren

Å snacka om exklusivt snacks! Dom måste ha blivit rikigt glada! Underbart våningsfat också!

Svar: Tack snälla söta! Ja det gick hem = )
Viktoria Ingvarsson

2012-09-19 @ 11:19:55
URL: http://rosendahlgrensandra.blogg.se/
Postat av: Frida

Åh så fint! Jag måste prova oreotryfflarna snarast :)

Svar: Tack, ja det måste du!
Viktoria Ingvarsson

2012-09-19 @ 12:04:26
URL: http://fridasmatblogg.blogg.se
Postat av: William

OMG!!!!! vill ha allt!!! ska göra allt det där någongång:D

Svar: Tack snälla, ja gör det = )
Viktoria Ingvarsson

2012-09-19 @ 13:55:46
URL: http://funnyones.blogg.se
Postat av: hanna

Åh vad din blogg är inspirerande! Jag sitter och läser genom din festligheter-kategori och himlans vad mycket bra tips och idéer du har! Jag önskar att jag hittat hit innan mitt bröllop i somras, den här bloggen hade varit en guldgruva. Men det kommer ju fler fester och tillställningar som ska fixas! :) Hur som helst, superfin och otroligt inspirerande blogg. Vad kreativ och duktig du är!

Svar: Tack snälla söta för den fina kommentaren, vad glad jag blir! Stor kram!
Viktoria Ingvarsson

2012-09-19 @ 20:16:24
URL: http://hannamariefiddeli.blogg.se
Postat av: LINN

Måste prova nått av detta. Verkar super läckert! :)

Svar: Ja det tycker jag absolut att du ska = )
Viktoria Ingvarsson

2012-09-20 @ 19:57:14
Postat av: Emmy

ÄLSKAR fatet! Du har ingen idé om var man kan hitta liknande?

Gillar verkligen att kolla in här och se att någon annan gillar sånt här lika mycket som jag ;)

KRAM

Svar: Nej det vet jag tyvärr inte. Detsamma verkigen, älskar att även du "tänker i tema". Stor kram!
Viktoria Ingvarsson

2012-09-21 @ 06:47:09
URL: http://www.emmyt.blogg.se
Postat av: Sandra Rosén Dahlgren

Svar: :). Förstår det ;)

Svar: = )
Viktoria Ingvarsson

2012-09-21 @ 12:15:45
URL: http://rosendahlgrensandra.blogg.se/
Postat av: Följ mina förberedelser inför College, USA

Vad lyxigt allt ser ut!

Svar: Tack snälla söta!
Viktoria Ingvarsson

2012-09-22 @ 23:57:43
URL: http://www.losangeles.blo.gg
Postat av: Felicia

Åh, de här såg otrooooligt gott ut!
Kram

Svar: Tack snälla söta, kram!
Viktoria Ingvarsson

2012-09-23 @ 11:24:42
URL: http://hejflisan.blogg.se
Postat av: JULIA AY

Fy vad gott det ser ut!!

Svar: Tack = )
Viktoria Ingvarsson

2012-09-24 @ 21:39:26
URL: http://www.juliaays.blogg.se
Postat av: Lisa - Kreativ bakning ♥

ÅH vad gott!!

Svar: Tack snälla = )
Viktoria Ingvarsson

2012-09-28 @ 21:27:58
URL: http://muzicmecupcake.blogg.se
Postat av: Sophia

åh gud så gott det ser ut! Inspirerande!

Svar: Tack snälla söta, stor kram!
Viktoria Ingvarsson

2012-10-16 @ 13:56:55
URL: http://www.misspetite.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: