Mini Donuts

Viktoria I . 2013-04-06 17:37:00 . Bakning

 
Som ni vet är jag barnsligt förtjust i mini donuts. De är små, söta, går snabbt att göra och är kul att dekorera. Jag tycker att de känns lite chica och passar utmärkt att servera på olika festligheter. Mini donutsen nedan ska min storasyster servera på en Baby Shower idag. Rosa mini donuts är en personlig favorit. Men det kan även vara gott och fint att servera dem ihop med choklad mini donuts, recept följer nedan.  På festen tycker jag att det är snyggt att helt enkelt servera dem i en rosa kartong och inte lägga upp dem på ett fat, det känns lite amerikanskt.  
 
 
 
Här ligger mini donutsen i en rosa cupcakekartong med tårtpapper i botten. Tips! Tårtpapper är söta och prisvärda, ger snabb festkänsla.
 
Choklad Mini Donuts

4,7 dl vetemjöl
1,8 dl strösocker
2 tsk bakpulver
¼ tsk kanel
1 tsk salt
1,8 dl mjölk
2 ägg uppvispade
1 tsk vaniljextrakt
1 msk smält margarin
 
Gör så här
 
Blanda samman de torra ingredienserna i en stor skål. Ta fram en till skål där du blandar samman övriga ingredienser, rör sedan samman. Sätt på din mini donut maker och grädda dina mini donuts enligt anvisningarna.
 
Källa: Centurion.
 
Choklad Glasyr
 
200 g 70% choklad
 
Gör så här
 
Finhacka chokladen. Smält den över vattenbad. Med denna glasyr tycker jag att det är enklast att doppa munken till hälften, skaka av och sen vända munken med den glaserade ytan uppåt och låta torka på bakplåtspapper. Lägg på ev dekoration tillexempel strössel direkt.
 
Källa: Viktoria Ingvarsson, http://pinkpastry.blogg.se/.
 
Rosa Mini Donuts 
 
4,7 dl vetemjöl
1,8 dl strösocker
2 tsk bakpulver
¼ tsk kanel
1 tsk salt
1,8 dl mjölk
2 ägg uppvispade
1 tsk vaniljextrakt
1 msk smält margarin
 
Gör så här
 
Blanda samman de torra ingredienserna i en stor skål. Ta fram en till skål där du blandar samman övriga ingredienser, rör sedan samman. Sätt på din mini donut maker och grädda dina mini donuts enligt anvisningarna.
 
Källa: Centurion
 
Rosa Glasyr
 
2,4 dl florsocker
3 - 5 msk mjölk
ev. karamellfärg
 
Gör så här
 
Ta fram en skål häll i florsockret, tillsätt mjölken under omrörning. Rör tills glasyren är slät och inte har några klumpar. Tillsätt ev karamellfärg. Med denna glasyr tycker jag att det är enklast att doppa munken till hälften, skaka av och sen vända munken med den glaserade ytan uppåt och låta torka på bakplåtspapper. Lägg på ev dekoration tillexempel strössel direkt.
 
Källa: Viktoria Ingvarsson, http://pinkpastry.blogg.se/.
 
 
 
Postat av: Mamma

Dom är så fina man kanske kunde få beställa?

Svar: Det får du gärna, tack för i helgen, älskar dig PUSS!
Viktoria Ingvarsson

2013-04-07 @ 18:12:53
Postat av: Angelica Hellström

Hejsan! Har börjat följa din blogg för ett par veckor sedan efter att jag råkade "springa förbi den" :) älskar själv att göra gå bort presenter och fyndiga egengjorda inrednigsdetajer och man får så mycket inspiration av att titta på andras kreativa skapelser och måste säga att jag verkligen gillar din blogg :) tänkte även höra var du köpt din mini donut maker? :) skulle så gärna vilja ha en! Med vänlig hälsning, Angelica

Svar: Tack snälla söta för din fina kommentar, blir superglad! Jag köpte min mini donut maker på SIBA här i Växjö, kolla på SIBAS hemsida och se om den finns i din stad, eller googla centurion mini donut maker. Hoppas du får tag i en, älskar min. Stor kram!
Viktoria Ingvarsson

2013-04-30 @ 23:33:35
Postat av: Sandra

Jag undrar vilket märke du har på din donut maker? Jag har tittat på lite olika, men vet inte vilken jag borde välja.
Hoppas du får en bra dag! :)

Svar: HejDenna donut maker har jag: http://www.tretti.se/hushallsapparater/brod/ovriga-bakmaskiner/centurion-dn110.
Älskar den, är superkul att göra donuts, tänk bara på att det blir supervarmt! Så 2-3 minuter och sen fiska upp dem med något svullna fingertoppar. Stor kram!
Viktoria Ingvarsson

2013-09-02 @ 19:36:01
URL: http://inmyworld.webblogg.se
Postat av: Soffi

Hej. De ser underbara ut!! Kan man frysa med dekoren på???

Svar: Tack snälla. Det var en bra fråga, det har jag inte prövat. Jag har fryst utan glasyr och sen glaserat och det funkade toppen!
Viktoria Ingvarsson

2013-09-04 @ 08:37:59
Postat av: Anonym

Hej var e kartongen köpt kan gärna maila mig på mirabogren@gmail.com

Svar: Den har jag köpt på strössel och annat för flera år sedan.
Viktoria Ingvarsson

2016-01-20 @ 06:57:44

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: