White Chocolate Chip Cookies

Viktoria I . 2013-08-19 15:14:00 . Bakning

 
Som nämnt är ett av mina bästa inredningstips bakverk. Att ha stående framme i en burk/på fat under kupa. Det ser hemtrevligt ut och sprider en mycket hemtrevlig doft. Det är även perfekt att ha stående om det kommer gäster eller om sötsuget slår på. Jag tycker att det är fint att ha stående framme på köksbänken eller på eventuell köksö. Hemma hos oss står bakverken på köksbänken och har därför fått namnet "bänkkaka". Denna vecka pryds vår köksbänk av fantastiskt sega och goda White Chocolate Chip Cookies (recept följer nedan). De står i en kakburk som jag bad om att få köpa när vi besökte Billys Bakery i New york. Inte bara för att bli påminda om den goda stunden utan även för att Billy alltid har varit min makes smeknamn och många brukar kalla mig för hans lilla bageri, det vill säga Billys Bakery.
 
 
 
Tips! Be om att få köpa inventarier från restauranger och cafeer du besöker när du är ute och reser. Tillexempel koppar, muggar, menyer och så vidare. Det blir kul minnen och inredningsdetaljer, dessutom ger det köket den där brasserie restaurang industrikänslan som är så snygg.  
 
White Chocolate Chip Cookies
 
ca 20 cookies
 
5 dl vetemjöl
0,5 tsk bikarbonat
0,5 tsk salt
2 tsk vaniljsocker
180 g smält avsvalnat margarin
2,5 dl brun farin socker
1 dl strösocker
1 ägg
1 äggula
200 g grovt hackad vit choklad
 
Gör så här
 
Smält margarinet och låt svalna helt. Sätt ugnen på 160 grader. Ta fram en bunke där du blandar samman vetemjöl, bikarbonat, salt och vaniljsocker. I en annan bunke vispar du margarin, strösocker och brun farin socker pösigt. Vispa ned ägget och äggulan. Rör ner de torra ingredienserna, och till sist rör ner den vita chokladen. Ta fram två ugnsplåtar som du täcker med bakplåtspapper. Rulla degen till "golfbollsstora" bollar (lämna utrymme mellan cookisarna, de flyter ut). Grädda i mitten av ugnen i cirka 15 minuter, de ska börja få färg runt kanterna. Över grädda inte om du vill ha dem sega och goda. Låt dem sedan svalna två minuter på plåten innan du lägger över dem på galler för att svalna helt.
 
Förvara cookiesarna lufttätt i rumstemperatur, godast är de när de har fått stå en dag.
 
Källa: www.jnytt.se
 
 
Postat av: ♥ ♥ ♥ BAMBI ♥ ♥ ♥

Åh, det är så gott med chocolate chip cookies!

P.S. Nu finns receptet på Nutellabullar på bloggen :)

Svar: Åhh då ska jag försöka baka dessa snarast!
Viktoria Ingvarsson

2013-08-19 @ 20:55:03
URL: http://bambi.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: