Gör ett eget kitschigt pralinfat

Viktoria I . 2013-12-16 17:54:00 . DIY, Repurposed, Upcycled

 
Som ni vet är jag förtjust i att ge bort kakfat eller tårtfat. Jag tycker att det är en perfekt present, vilken går att variera i oändlighet efter mottagaren. Det blir fantastiska små skapelser av endast en gammal ljusstake, en gammal tallrik och eventuell figur, återvinning när den är som bäst! Delarna fyndar du dessutom billigt på loppis, så det är en mycket prisvärd present. Idag var jag hos en nybliven god vän och ville ha med mig en liten julklapp, så då fick det bli ett litet kitschigt pralinfat till henne, perfekt till julgodisen. Instruktioner följer nedan.  
 
 
 
 
Pralinfat
 
1 mindre tallrik i porslin/keramik (gärna någon som matchar ihop med ljusstaken det vill säga kakfatets fot)
1 ljusstake i porslin/keramik
1 figur i porslin/keramik (någon som matchar ovanstående)
Tvåkomponentslim
 
Gör så här
 
Leta upp en vacker tallrik, vacker ljusstake och en söt figur. Jag hittade en vacker tallrik med blommönster i brunt, en ljusstake/"fot" i matchande brunt, lite trädstamsliknande med vackra blommor på och en söt ekorre även den i brunt  (alla delar är loppisfyndade). Blanda tvåkomponentslimmet. Vänd tallriken uppochner, mät ut mitten av tallriken, gör en markering. Täck ovansidan av ljusstaken med lim. Sätt ljusstakens limmade ände i mitten av tallriken och låt torka. Blanda limmet på nytt och fäst figuren på tallrikens ovansida, låt torka. 
 
Diskas för hand.
 
 

Gör ett pralinfat själv för att ge bort i present
 
1 kakfat
Sidenband
Etikett
 
Gör så här
 
Bind en etikett runt pralinfatets fot, där det står eventuella skötselråd, som i fallet ovan, handdiskas.
 
P.S Det är även snyggt att lägga något gott på fatet och slå in det i cellofan, se exempel här.
 
Källa: Viktoria Ingvarsson, http://pinkpastry.blogg.se/.
 
Mer DIY och återvinning finner du här.
 
Fler exempel på enkla och kul presenter att göra själv finner du här.
 
 

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: