Världens snabbaste fudge, Chocolate Mint Fudge

Viktoria I . 2013-12-14 06:00:00 . JUL

 
Jag har tidigare tipsat om min "Quick fix" fudge, här på bloggen och i Magazinets Adventsspecial. Denna fudge är en favorit hemma hos oss. Ni gör den på tio minuter och det behövs endast två ingredienser. Trots detta har det ingen inverkan på smaken, den är fantastiskt god och går dessutom att variera i oändlighet (se tips på olika smaksättningar nedan). Denna fudge kan även vara en perfekt ätlig julklapp, nedan följer även ett tips på en mycket dekorativ "Quick fix" inslagning. Testa denna ni kommer inte att bli besvikna, recept följer nedan.
 
 

Foto: Kristin Horn Sellström Gräbba, för Magazinet
 
Tips! Ska fudgen bli en present? Då har jag ett inslagstips som är i samma "Quick fix" anda, men det blir mycket vackert. Lyft då fudgen ur formen, med bakplåtspappret, vik upp kanterna och knyt ett sidenband runt. I sidenbandet knyter du fast en etikett och skrier en hälsning på.
 
Chocolate Mint Fudge
ca 30 bitar
 
400 g Marabou Mint Krokant
1 burk sötad kondenserad mjölk
 
Gör så här
 
Klä en form cirka 18 x 25 cm med bakplåtspapper. Förbered ett vattenbad (en gryta med vatten, ovanpå ställer du en bunke som leder värme). Finhacka chokladen. Häll i den och den kondenserade mjölken i bunken över vattenbadet. Smält samman, det ska bara precis smälta samman, mintkrokantbitarna ska inte smälta. Häll upp i den förberedda formen, låtstelna i kylskåp. Skär i bitar. Förvaras i kylskåp.
 
 
 
Foto: Kristin Horn Sellström Gräbba, för Magazinet
 
Tips! Detta grundrecept går att variera i oändlighet. Grundregelen är 400 g choklad till en burk sötad kondenserad mjölk. Det går även utmärkt att tillsätta eventuella nötter om så önskas (i sådana fall rör i dem precis innan du ska hälla upp fudgen). Testa med din favoritchoklad, en annan favorit här hemma är Marabou Polka, med hackade polkagrisar på.
 
Källa: Viktoria Ingvarsson, http://pinkpastry.blogg.se/.
 
Mer Julpyssel och julgodis finner ni under kategorin JUL.
 
 
Postat av: LenaJL

Gjorde förra året! Jättegoda! Men, 200 g eller 400g choklad till en burk kondenserad mjölk? /L

Svar: Jag ber om ursäkt tryckfelsnisse har varit framme. Tack för att du uppmärksammade mig. 400 g choklad ska det vara. Stor kram!
Viktoria Ingvarsson

2013-12-14 @ 06:57:37
URL: http://lillafavoriten.com
Postat av: Martina Holgersson

I receptet står det 200g choklad och 1burk kondenserad mjölk.
Nedan under tips står det att att grundregeln är 400g choklad och 1 burk kondenserad mjölk.

Vad blir skillnaden och vad blir bäst?
/Martina

Svar: Jag ber om ursäkt tryckfelsnisse har varit framme. Tack för att du uppmärksammade mig. 400 g choklad ska det vara. Stor kram!
Viktoria Ingvarsson

2013-12-14 @ 10:13:38
URL: http://magotsuku.blogg.se/
Postat av: Martina Holgersson

Sånt händer :D Ska prova dessa idag och hoppas det blir kanon :D

Svar: Gör det = )
Viktoria Ingvarsson

2013-12-15 @ 11:30:56
URL: http://magotsuku.blogg.se/
Postat av: Anna

ska det vara kondenserad eller karamelliserad mjölk? för den kondenserade är den som inte är färdig va?

Svar: Det ska vara en burk sötad kondenserad mjölk, dvs ofärdig, okokt.
Viktoria Ingvarsson

2013-12-19 @ 17:35:05
Postat av: Anna

ok jag tänkte det men var inte säker, tack för snabbt svar :) ska ta och göra fudgen nu fast med apelsinchoklad, hoppas att det går lika bra som mint och att det blir gott :)

Svar: Åhh det har jag inte testat, du får gärna rapportera resultatet. Stor kram!
Viktoria Ingvarsson

2013-12-19 @ 20:28:18
Postat av: Jessica

Skulle testa detta recept, o tog såklart fel mjölk. Råka ta den karamelliserade. Vette tusan hur de blev nu, men smeten blev supergod iallafall. :D

Svar: Spännande, låter gott! Skriv gärna hur det blev.
Viktoria Ingvarsson

2015-12-03 @ 19:55:05

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: