Marshmallows & Rabarbersaft

Viktoria I . 2013-07-29 12:57:00 . Sylta, safta & konservera

 
Precis som min mamma är jag barnsligt förtjust i att sylta och safta. Det är nog för att det är så enkelt, att huvudingrediensen oftast går att plocka själv och att det blir så gott som gör det så roligt. Senaste koket blev rabarbersaft American style det vill säga Marshmallows & Rabarbersaft. En oväntat god kombination, jag kan nu tänka mig att använda Marshmallows vid flera olika sorters saftkok. Om du som jag gillar saft och att använda godis i köket gör denna saft, recept följer nedan. Hemmakokad sylt och saft (gärna i spännande smakkombinationer som fallet nedan) i vackra burkar och flaskor är dessutom perfekta att ha stående (håller länge i kylskåp) och ge bort som presenter.
 
 
 
Tips! Håll utkik när ni är ute och reser efter små söta dryck/juiceflaskor med annorlunda form, att frakta hem och diska och ge nya användningsområden. Den söta flaskan ovan är köpt i USA och dekorerad med en sylthätta och etikett gjord av en papperspåse (Se här).
 
Marshmallows & Rabarbersaft
 
ca 1L
 
10 marshmallows
3 msk vatten
1 kg rabarber
7,5 dl vatten
Saften av 1 citron
500 g råsocker
 
Gör så här
 
Skär rabarberna i tärningar och lägg i en stor gryta. I en mindre kastrull smälter du samman marshmallowsen med 3 msk vatten. Lägg i den smälta marshmallows blandningen med rabarberna och tillsätt 7,5 dl vatten. Koka upp och låt koka i 10-15 minuter. Sila saften. Värm den silade saften ihop med sockret och citronsaften. Låt koka upp och koka tills saften är genomskinlig. Ta bort eventuellt skum. Häll upp på flaskor, låt svalna. Förvara i kylskåp, blanda saften med vatten.
 
Källa: Knudsen, Lene: Den lilla boken om CHAMALLOWS 30 märkesrecept. Legind.  
 
 
Postat av: Ereeka ☞ småbarnsliv och träning

What? Marshallows i saft? Spännande!! :D

Svar: Ja jag tycker att det är superkul att använda godis i bakning, och det var även kul att koka saft på = )
Viktoria Ingvarsson

2013-07-30 @ 20:36:58
URL: http://ereeka.se
Postat av: anette

Det lät som en spännande kombo med marshmallows i saft.Kram Anette

Svar: Ja tycker det är superkul att använda godis i köket, stor kram!
Viktoria Ingvarsson

2013-07-31 @ 17:11:02
URL: http://anettan.blogspot.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: