Brownie & Banana Split Cheesecake Pie

Viktoria I . 2013-10-17 20:24:00 . Bakning

 
I morgon fyller jag år. När jag fyller år tycker jag att det är trevligt att bjuda mina fantastiska kollegor på fika. Eller dem bjuder jag gärna på fika jämnt, men det känns lite extra festligt att ha med sig fika på födelsedagen. I år infaller min födelsedag på en fredag. På fredagarna har vi rullande fikaschema och det är inte min tur, så därför bestämde jag mig för att bjuda på mitt födelsedagsfika idag. Förra året bjöd jag på Pumpa Cupcakes med Lönnsiraps frosting, fantastiskt gott och passande för årstiden. I år föll valet på en Brownie & Banana Split Cheesecake Pie. Cheesecake, Brownie och Paj i ett, fantastiskt pampigt och gott, precis som det ska vara när man fyller år, recept följer nedan.
 
 
 
En rosa födelsedagsfika, helt i födelsedagsbarnets smak. Visst gör rosa en glad?! Kopparna med tillhörande fat har jag fyndat på Gekås. Tårtfatet och tårtspaden köpte jag när vi var i New York och servetterna kommer från Miss Etoile, vilket numera även säljs i vår lilla stad.

Brownie & Banana Split Cheesecake Pie
 
Botten
 
½ pkt digestivekex
50-75 g smör
(Då jag använde en pajform så dubblade jag botten)
 
Brownie fyllning
 
200 g mörk choklad
250 g rumstempererat smör
3 dl brun farin socker strö
4 ägg
1 dl vetemjöl
1 dl kakao
½ tsk bakpulver
1 krm salt
 
Banana Split Cheesecake fyllning
 
200 g Philadelphia
½ dl strösocker
1 tsk vaniljextrakt
1 ägg
1 banan
2 msk vetemjöl
 
Garnering
 
Jordgubbar
Färdig chokladsås på tub
 
Gör så här
 
Sätt ugnen på 175 grader. Ta fram en springform eller alternativt en pajform med löstagbarkant (som ni ser att jag har använt på bilden ovan). Smält smöret till botten och låt det svalna. Mixa digestivekexen till fina smulor. Ta fram en bunke där du blandar samman dem med det smälta smöret. Tryck ut blandningen i formen. Finhacka chokladen och smält den över vattenbad, ställ åt sidan och låt svalna lite. Ta fram en ny bunke där du vispar brun farin sockret och smöret mjukt och fluffigt. Tillsätt ett ägg i taget och vispa mellan varje. Rör i den smälta chokladen. I en ny skål blandar du vetemjöl, kakao, bakpulver och salt. Rör ner det i smeten. Häll smeten i formen och jämna till den lite. Grädda i mitten av ugnen i cirka 10 minuter (under tiden gör du Banan Split Cheesecaken). Purea bananen och ställ åt sidan. Vispa Philadelphia, strösocker, vaniljextrakt, ägg och vetemjöl tills det är fluffigt. Rör ner bananen. Ta ut kakan och häll på Banana Split Cheesecake smeten. Grädda kakan i mitten av ugnen i 20 minuter. Kakan ska röra sig lite när du tar ut den. Låt kakan svalna helt innan du garnera den. Förvaras i kylskåp.
 
Källa: Bambi.
 
 
 
Postat av: ♥ ♥ ♥ BAMBI ♥ ♥ ♥

Åh, va fin den blev! :)

Svar: Tack snälla söta och tack för receptet!
Viktoria Ingvarsson

2013-10-17 @ 20:31:43
URL: http://bambi.blogg.se
Postat av: Johanna

Men åh så god den ser ut! Och kopparna är ju super fina!!

Svar: Ja den var mycket uppskattad. Tack är supernöjd med dem, skulle köpt fler bara ha ha = )
Viktoria Ingvarsson

2013-10-17 @ 20:56:45
URL: http://joherman.blogg.se/
Postat av: Anna Holm

Jäklar du, det där såg gött ut!

Svar: Mmmm den var mycket populär!
Viktoria Ingvarsson

2013-10-17 @ 22:29:44
URL: http://annamlholm.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: