PinkPastrys Whoopie Pies

Viktoria I . 2014-04-04 20:00:00 . Bakning

 
Som ni vet är mina Whoopie Pies några av mina absoluta favoriter. De är så fantastiskt goda! Mjuk härlig kaka, som påminner om GB sandwich. Dessa små sötnosar passar till alla tillfällen. De går dessutom utmärkt att variera, tips: Smaksätt eller och färga frostingen och rulla sidorna det vill säga frostingen som sticker fram i strössel eller någon hackad smaksättning. Tillexempel till jul rulla sidorna i krossade polkagrisar och smaksätt frostingen med pepparmyntsextrakt. Fast jag tycker att de är allra godast precis så som de är nedan. I helgen får vi besök så jag har laddat upp med en sats. Jag tycker du ska följa mitt exempel, du kommer inte att bli besviken, recept följer nedan.  
 
 

I bakgrunden skymtar ni mina redskapskrus. Det lägsta är ett loppisfynd och de andra två kommer från Agneta Livijn. Praktisk och supersnygg köksförvaring. Jag har fyllt upp mina med pastelliga köksredskap, vilka då påminner om blomkrukor fyllda med färgglada blommor.

PinkPastrys Whoopie Pies
ca 12 stycken
 
2,75 dl vetemjöl
3 krm bikarbonat
4,5 msk kakao
125 g philadelphia
50 g margarin
1,75 dl strösocker
1 ägg
 
Fyllning
125 g Philadelphia
2 dl florsocker
 
Gör så här
 

Sätt ugnen på 175 grader. Förbered två ugnsplåtar med bakplåtspapper. Ta fram en bunke där du blandar: vetemjöl, bikarbonat och kakao. Ställ åt sidan. Ta fram en ny bunke där du vispar Philadelphia och margarin till en slät kräm. Tillsätt strösockret och ägget och vispa tills du har en luftig smet. Rör i de torra ingredienserna. Klicka/spritsa ut smeten på plåtarna, lite större än en femkrona, cirka 24 stycken. Grädda kakorna i mitten av ugnen i cirka 10-15 minuter (13 minuter i min ugn). Övergrädda inte, ta ut dem när de börjar bli fasta i kanterna. Låt svalna helt på galler. Gör fyllningen. Vispa samman Philadelphia och florsocker tills du har en fin frosting. Bred frostingen på hälften av whoopisarna (undersidan). Lägg på den andra whoopien ovanpå med undersidan ner mot frostingen (som en hamburgare).

 

Förvaras i lufttätburk i kylskåpet, i upp till fem dagar.

 

Källa: Viktoria Ingvarsson, http://pinkpastry.blogg.se/.

 
Postat av: LenaJL

Två frågor! :)
Ska smöret vara rumsvarmt? Eller smält?
Sen undrar jag om du har testat att frysa dessa?

Kramis!
/L

Svar: Hej!Nej det ska inte vara smält och behöver inte heller vara rumstempererat.
Jag har inte testat att frysa dessa, de går i ett nafs. Dock kan jag tänka mig att det borde gå bra. Alternativt kan man endast frysa topparna och sedan lägga på frostingen. Om du testar hör gärna av dig om resultatet, stor kram!
Viktoria Ingvarsson

2014-04-06 @ 22:07:54
URL: http://lillafavoriten.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: