Brunchmuffins med Banan

Viktoria I . 2014-08-27 07:03:00 . Bakning

 
Igår var det min tur att stå för fikat på jobbet. På tisdagarna brukar vi ha inte bara gofika utan något lite mer mättande. Därför gjorde jag dessa Brunchmuffins med Banan. De var mycket populära. (Jag bjöd även på Leilas filmjölkslimpa, snabb, enkel och mycket populär, samt en omgång av kioskens chokladbollar). Dessa är goda att äta som de är, eller bre smör och ost på, helst ädelost på tub, det åt vi alltid på bananbrödet hemma hos mamma (se receptet här). Snabbt och enkelt recept, utmärkt sätt att ta tillvara på bruna bananer. Dessa går utmärkt att baka några dagar i förväg, eller servera dem nybakta och varma. Passar perfekt nu till höstmyset, med en god kopp te. Recept följer nedan.
 
 

Tips! Min storasyster har lärt mig att servera bullar/bröd/matmuffins i durkslag. Det ser fantastiskt fint och rustikt ut tycker jag. Perfekt att bära med sig också, som i dag till jobbfikat. Det är även fantastiskt fint att ge bort som present, ett durkslag fyllt med godsaker, två presenter i en. Om det ska bli en present är det extra fint att baka i Tulip muffin wraps, som ni ser ovan, får det nästan att se ut som en blombukett. Muffinsformarna ovan har jag köpt på Clas Ohlson. Tips! Dock är det mycket enkelt att göra själv, klipp ut ganska så stora fyrkanter av bakplåtspapper. Ta fram en muffinsplåt. Tryck ner dessa med mitten av fyrkanten neråt i muffinsplåten, häll på smeten, grädda, tada klart!

Brunchmuffins med Banan
 
Ca 12 stycken
 
3 dl fullkornsmjöl
0,5 dl solrosfrön
0,5 dl havregryn
1 dl hackad mandel
2 tsk bakpulver
0,5 tsk salt
1 tsk kanel
3 mosade bananer
1 dl vaniljyoghurt
0,5 dl matolja
1 dl farinsocker
1 ägg
ev. dekoration, hackad mandel eller solrosfrön
 
Gör så här
 
Sätt ugnen på 200 grader. Förbered en muffinsplåt med formar. Ta fram bunke där du blandar samman fullkornsmjöl, solrosfrön, havregryn, mandel, bakpulver, salt och kanel. Ta fram en ny bunke där du blandar samman bananer. yoghurt, matolja, farinsocker och ägg. Blanda samman med de torra ingredienserna, rör tills du har en slät smet. Skeda upp i muffinsformarna. Lägg på ev. dekoration, jag dekorerade mina med hackad mandel, solrosfrön går också utmärkt. Grädda i mitten av ugnen i cirka 15 minuter, kontrollera med sticka.
 
Förvaras lufttätt. Goda nygräddade, eller dagen efter när de har saftat till sig lite.
 
Källa: Kleberg Von Sydow Ebba & Von Sydow Green Amy (2012): Sommar med Systrarna Von Sydow. Slovenien ICA bokförlag & Forma Books AB.
 
 

1 kommentarer

Kioskens Chokladbollar, Chokladbollar med O'boy

Viktoria I . 2014-08-22 12:57:07 . Bakning

 
Till fredagsfikat tipsar jag om dessa chokladbollar med O'boysmak, de kallas för kioskens chokladbollar. Mycket goda, brukar vara populära att bjuda på. Har bjudit elever på dessa, som har tyckt att de har varit fantastiskt goda och att de har smakat som chokladbollar på café. De får en lite mildare chokladsmak utan kakaon. Som nämnt tidigare är mina favorit chokladbollar, min mammas recept, som jag är uppväxt med, se här. Dessa kommer dock på en hedersvärd andraplats. Så släng ihop dessa till fredagsfikat nu, recept följer nedan.
 
 
 
I bakgrunden skymtar ni senaste loppisfyndet, en mycket vacker duk från Indiska. Nya favorit duken här hemma, så pastellig, rosa och fin.
 
Kioskens Chokladbollar
 
150 g smör
2 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
6 msk O'boypulver (ev. några matskedar mer, smaka på smeten)
6 dl havregryn
0,5 dl kallt kaffe
0,5 dl mjölk
 
Garnering
Koksflingor, pärlsocker eller strössel.
 
Gör så här
 
Vispa samman smör, strösocker, vaniljsocker och O'boy. Vispa ner mjölk och kaffe. Vispa ner havregrynen, vispa tills du har en jämn smet. Ställ smeten i kylskåpet i minst 30 minuter. Forma smeten till bollar som du rullar i kokosflingor. Förvaras lufttätt i kylskåp.
 
Källa: Tårtspecialisten.
 
 

2 kommentarer

Blöj Cupcakes, Cupakes av blöjor

Viktoria I . 2014-08-12 10:02:00 . Festligheter, festtillbehör/dekorationer & hemmagjorda presenter

 
Idag är det dags för Baby Shower på jobbet igen. Jag älskar denna amerikanska festlighet! Det är en så glad tillställning, ofta med en massa sött pynt och dekorationer. Jag fick/tog på mig den stora äran att pyssla ihop presenten. Jag tycker att det hör till att ge bort någon slags blöjskapelse på Baby showers, så idag blev det blöjcupcakes! De brukar vara en mycket uppskattad present av de blivande föräldrarna. Det är helt otroligt kul att skapa med något så otippat som blöjor, det är så kreativt, det blir så sött och det går att variera i oändlighet. Det ser även väldigt trevligt ut att komma med och de är superfina som bordsdekoration under själva baby showern. Instruktioner följer nedan.
 
 

Blöj Cupcakes
 
Blöjor
Gummiband
Cupcake formar/Stora muffins/bullformar
Flaggor
Cupcake träd
Cellofan
Sidenband
 
Gör så här
 
(Jag har gjort dessa blöj cupcakes tidigare, du finner en steg för steg guide, med bilder, här).
 
Klä cupcake trädet med cupcakeformar (det går lika bra att använda ett kakfat/bricka/cupcakeplåt). Veckla ut blöjorna, med framsidan (bilden) framåt. Vik blöjan med framsidan (bilden) inåt, tvärs över på längden (se bild här). Håll i blöjans övre kant (det babyn har fram på magen, där bilden är).  Börja rulla (se här) rulla hela vägen tills du har fått en blöjcupcake! Håll i och ta ett gummiband. Som du virar runt blöjcupcakens undersida (se här). Sätt cupcaken i formen, men nedersidan (den med gummibandet) nedåt.  Ta fram ev. dekoration och dekorera cupcaken, se exempel ovan, små flaggor. Upprepa proceduren tills du har önskat antal cupcakes. Ta cellofan runt dina blöjcupcakes och avsluta med ett sidenband och eventuellt ett litet gratulationskort.
 
Källa: Viktoria Ingvarsson, http://pinkpastry.blogg.se/.
 
Ett annat Tips! Är mina baby sock cupcakes (klicka på länken för att komma till steg för steg guiden). Eller en traditionell blöjtårta, se instruktioner här. Det finns även massor av inspiration på youtube, babys, vagnar och mycket mer. 
 
 

3 kommentarer