Brunchmuffins med Banan

Viktoria I . 2014-08-27 07:03:00 . Bakning

 
Igår var det min tur att stå för fikat på jobbet. På tisdagarna brukar vi ha inte bara gofika utan något lite mer mättande. Därför gjorde jag dessa Brunchmuffins med Banan. De var mycket populära. (Jag bjöd även på Leilas filmjölkslimpa, snabb, enkel och mycket populär, samt en omgång av kioskens chokladbollar). Dessa är goda att äta som de är, eller bre smör och ost på, helst ädelost på tub, det åt vi alltid på bananbrödet hemma hos mamma (se receptet här). Snabbt och enkelt recept, utmärkt sätt att ta tillvara på bruna bananer. Dessa går utmärkt att baka några dagar i förväg, eller servera dem nybakta och varma. Passar perfekt nu till höstmyset, med en god kopp te. Recept följer nedan.
 
 

Tips! Min storasyster har lärt mig att servera bullar/bröd/matmuffins i durkslag. Det ser fantastiskt fint och rustikt ut tycker jag. Perfekt att bära med sig också, som i dag till jobbfikat. Det är även fantastiskt fint att ge bort som present, ett durkslag fyllt med godsaker, två presenter i en. Om det ska bli en present är det extra fint att baka i Tulip muffin wraps, som ni ser ovan, får det nästan att se ut som en blombukett. Muffinsformarna ovan har jag köpt på Clas Ohlson. Tips! Dock är det mycket enkelt att göra själv, klipp ut ganska så stora fyrkanter av bakplåtspapper. Ta fram en muffinsplåt. Tryck ner dessa med mitten av fyrkanten neråt i muffinsplåten, häll på smeten, grädda, tada klart!

Brunchmuffins med Banan
 
Ca 12 stycken
 
3 dl fullkornsmjöl
0,5 dl solrosfrön
0,5 dl havregryn
1 dl hackad mandel
2 tsk bakpulver
0,5 tsk salt
1 tsk kanel
3 mosade bananer
1 dl vaniljyoghurt
0,5 dl matolja
1 dl farinsocker
1 ägg
ev. dekoration, hackad mandel eller solrosfrön
 
Gör så här
 
Sätt ugnen på 200 grader. Förbered en muffinsplåt med formar. Ta fram bunke där du blandar samman fullkornsmjöl, solrosfrön, havregryn, mandel, bakpulver, salt och kanel. Ta fram en ny bunke där du blandar samman bananer. yoghurt, matolja, farinsocker och ägg. Blanda samman med de torra ingredienserna, rör tills du har en slät smet. Skeda upp i muffinsformarna. Lägg på ev. dekoration, jag dekorerade mina med hackad mandel, solrosfrön går också utmärkt. Grädda i mitten av ugnen i cirka 15 minuter, kontrollera med sticka.
 
Förvaras lufttätt. Goda nygräddade, eller dagen efter när de har saftat till sig lite.
 
Källa: Kleberg Von Sydow Ebba & Von Sydow Green Amy (2012): Sommar med Systrarna Von Sydow. Slovenien ICA bokförlag & Forma Books AB.
 
 
Postat av: Ninni

Vad gott de lät :)

Svar: Mmm, tack för alla dina kommentarer, blir jätteglad!
Viktoria Ingvarsson

2014-08-27 @ 08:14:16
URL: http://ninnzan.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: