NYC for valentine's day

Viktoria I . 2014-02-25 09:52:00 . Resor

 
Alla hjärtans dag firades i år med en långweekend i New York. Det var magiskt som alltid i den stora staden. Nedan följer lite bilder från vår resa, samt lite New York tips. Jag har tidigare gjort en New York guide här på bloggen (den finner ni här), vilken jag finner fortfarande aktuell. New York är en härlig stad som ständigt förändras, nya resturanger och butiker poppar upp dagligen. Så därför är mitt bästa tips inför en New York resa att googla. Skriv en egen liten guide med adresser och boka bord på resturanger och attraktioner/sevärdheter innan avresa. 
 
 

Denna gången bodde vi Downtown, på 20:e våningen, med denna utsikt genom sovrumsfönstret. Tips! I samma kvarter låg även Papa Johns Pizza, den godaste Pizzan jag någonsin har ätit, på 703 Lenox Ave New York. Ta en ostpizza med vitlöks och ädelostdressing.
 

Freedom Tower/One World Trade Center var inte riktigt färdig byggt denna gången heller, men det ser ut att bli riktigt bra. 
 

Jag har sagt det förr men jag älskar Amerikanska fordon, de ser så retrosnygga ut!
 
 
Som nämnt var vi där över alla hjärtans dag och i sann Amerikansk anda firades detta stort. Fina dekorationer överallt, affärerna var fyllda med pynt och små söta kärleksgåvor och gatorna var fyllda med folk som bar de största rosbuketterna jag någonsin har sett.  
 
 
Själva så firade vi kärlekens dag genom att äta Hummer på Pastis (Pastis 9, 9 th Avenune New York), helt fantastiskt magiskt gott. Dessutom fantastisk service och en underbart fin miljö (så här ser mitt framtida drömkök ut). Pastis ska stänga för renovering, det skulle ha stängt den sista januari, men det har blivit framskjutit, så jag håller tummarna för att det fortfarande är öppet nästa gång jag är i New York.
 
 
Förutom att vi fick uppleva alla hjärtans dag i det stora äpplet så var det även ett snöfyllt Manhattan och det snöade en hel del under tiden som vi var där. Manhattan är vackert året om, men jag måste säga att det var oerhört romantiskt och vackert i snön, som i en film.
 

Fantastiska West Village, Perry Street. Magiskt att få gå här igen och hålla hand med världens finaste make på självaste alla hjärtans dag.
 

Jag har sagt det förr men jag tycker att man får den bästa utsikten över Manhattan från Rockefeller Center. Dessutom brukar det vara mycket mindre folk än tillexempel Empire State och du kan skriva ut biljetter i förskött på deras hemsida och på så sätt slippa köa. Som ni ser på bilden ovan var Empire State denna afton tänd i rosa, till ära för alla hjärtans dag. Passade en "Pinkoholic" som mig alldeles utmärkt.
 

Cupcakes och bakinsperation finns det massor av i New York, här ser ni cupcakes på CRUMBS (det blev en cookie dough cupcake), enligt många Magnolia Bakerys största konkurrent, själv tyckte jag att det var ganska oavgjort. Adresser finner ni på CRUMBS hemsida.
 

Själv blev jag väldigt inspirerad till att leta upp min giant cupcake mold och baka en jättecupcake, visst är det kul och väldigt amerikanskt?!
 
 
Tips! Det är även fantastiskt kul och inspirerande att gå och kolla i amerikanska mataffärer. Bilderna ovan är tagna på Whole Foods bakelsedisk. Visst är våningscupcakesen söta?! Sådana är jag supersugen på att baka snarast. Ett annat tips är amerikanska apotek, superkul, så mycket bra saker som inte finns här hemma. Både när det gäller sjukvård och skönhetsprodukter, dessutom är det billigt. 
 

Central Park i snön, magiskt att få uppleva, som taget ur en saga! På bilden ovan ser ni även The Loeb Boathouse Central Park, där åt vi vår bröllopsmiddag för snart sex år sen. Blev inget besök denna gång, men kan tänka mig att det hade varit mysigt att äta och titta ut på snön. 
 
 
Det var allt av New York för denna gången. Vi hade det fantastiskt bra, åt gott, strosade, sög in atmosfären, shoppade och bara njöt av varandras sällskap. Det blev som alltid en massa shopping, i huvudsak på de butikerna jag har tipsat om tidigare, men även någon ny, så här kommer ett tips! Home Goods, 795 Colombus Ave New York. Stor inredningsbutik, väldigt amerikansk, kul, jag fyndade en ananasskål i trä.
 
 

1 kommentarer

Egengjort Kakfat

Viktoria I . 2014-02-20 19:19:00 . DIY, Repurposed, Upcycled

 
Visst är det härligt att ge bort små egengjorda presenter!? Dels är det roligt att pyssla, det är snällare mot naturen och plånboken och känns mera personligt.  Två av mina närmsta kollegor bor nästintill grannar i samma lilla ort. Ett stort plus enligt mig som då får fördelen att hälsa på båda två. Igår fick hade jag då äran att få träffa båda dessa underbara tjejer. Min andra kollega vill jag givetvis också ge en liten present. Som jag nämnde igår är ju min "signature gift" kakfat, att alla i min bekantskapskrets har ett kakfat signerat Viktoria. Även denna kollega har jag varit hembjuden till tidigare och hon fick då detta kakfat, därför ville jag även i detta fall köra vidare på samma tema. Ett kakfat i samma "serie", men med annan blomma och i annan höjd, så hon kan matcha med det tidigare fatet. Tips! Jag tycker att det ser pampigt ut att servera på fat i olika nivåer/höjder, vilket hon kan göra nu. Är du också sugen på att göra ett egengjort kakfat, se nedan.  
 
 
 
Tips! Är du en återkommande gäst, ge bort något i samma serie/stil vid nästa besök, det blir mera personligt. Exempel se texten ovan.
 
Kakfat av en gammal tallrik och ljusstake
 
1 mindre tallrik i porslin/keramik (gärna någon som matchar ihop med ljusstaken det vill säga kakfatets fot)
1 ljusstake i porslin/keramik
Tvåkomponentslim
 
Gör så här
 
Leta upp en vacker tallrik och en vacker ljusstake. Jag hittade en vacker tallrik med en krokus och en ljusstake/"fot" i matchande grått (båda är loppisfyndade). Blanda tvåkomponentslimmet. Vänd tallriken uppochner, mät ut mitten av tallriken, gör en markering. Täck ovansidan av ljusstaken med lim. Sätt ljusstakens limmade ände i mitten av tallriken och låt torka, tada klart! Diskas för hand.
 
Tips! Använd tvåkomponentslim till sådant som ska användas dagligen och tåla tyngd, stor skillnad jämfört med klister, sitter som berget.
 
Gör ett kakfat själv för att ge bort i present
 
1 kakfat
Sidenband
Etikett
 
Gör så här
 
Bind en etikett runt kakfatets fot, där det står eventuella skötselråd, som i fallet ovan, handdiskas.
 
P.S Det är även snyggt att lägga något gott på fatet och slå in det i cellofan, se här.
 
Källa: Viktoria Ingvarsson, http://pinkpastry.blogg.se/.
 
Mer DIY och återvinning finner du här.
 
Fler exempel på enkla och kul presenter att göra själv finner du här.
 
 

0 kommentarer

Kakfat i glas av en gammal tallrik och ljusstake

Viktoria I . 2014-02-19 19:39:00 . DIY, Repurposed, Upcycled

 
Som nämnt tycker jag det är trevligt att ha med sig något till värdinnan, helst något eget producerat, det känns lite mera personligt. Ni som är återkommande besökare vet att min nya "grej" är att ge bort egen producerade kakfat. Dels för att de är så roliga att göra och de blir så söta. Dessutom tycker jag att det är extra kul att ha det lite som en "signature gift" att alla i min bekantskapskrets har ett kakfat signerat Viktoria. Idag var jag hembjuden till en av mina fina kollegor på fika. Denna kollega har jag tidigare varit bjuden till och hon fick då detta kakfat. Därför tyckte jag att det var roligt att nu köra vidare i samma serie, med ännu ett kakfat i glas, för att matcha det tidigare. Själv så tycker jag att det ser pampigt ut att servera i olika höjder, vilket mottagaren kan göra nu, då detta kakfat blev lägre och mindre. Ännu roligare var att hon dukade med både det nya och det föregående fatet tillsammans idag och jag måste säga att de passade mycket bra ihop. Sist hade jag hittat en glastallrik med bilar på och denna gången en med bakverk. Vill du göra ett eget kakfat i glas, se instruktioner nedan.
 
 
 
Tips! Är du en återkommande gäst, ge bort något i samma serie/stil vid nästa besök, det blir mera personligt. Exempel se texten ovan.
 
Kakfat i glas av en gammal tallrik och ljusstake
 
1 glastallrik (gärna någon som matchar ihop med ljusstaken det vill säga kakfatets fot)
1 glasljusstake på fot
Tvåkomponentslim (när du ska limma glas, kontrollera att limmet är transparent)
 
Gör så här
 
Leta upp en tallrik och en ljusstake. Jag hittade en kul glastallrik med bakverk på och en ljusstake/"fot" i matchande glas (båda är loppisfyndade). Blanda tvåkomponentslimmet. Vänd tallriken uppochner, mät ut mitten av tallriken, gör en markering. Täck ovansidan av ljusstaken med lim. Sätt ljusstakens limmade ände i mitten av tallriken och låt torka, tada klart! Diskas för hand.
 
Tips! Använd tvåkomponentslim till sådant som ska användas dagligen och tåla tyngd, stor skillnad jämfört med klister, sitter som berget.
 
Kakfat i glas av en gammal tallrik och ljusstake att ge bort i present
 
1 kakfat
Sidenband
Etikett
 
Gör så här
 
Bind en etikett runt kakfatets fot, där det står eventuella skötselråd, som i fallet ovan, handdiskas.
 
P.S Det är även snyggt att lägga något gott på fatet och slå in det i cellofan, se här.
 
Källa: Viktoria Ingvarsson, http://pinkpastry.blogg.se/.
 
Mer DIY och återvinning finner du här.
 
Fler exempel på enkla och kul presenter att göra själv finner du här.
 
 

1 kommentarer

Magazinet Gör det själv på Alla Hjärtans Dag

Viktoria I . 2014-02-17 18:13:50 . Pink Pastry i media

 
Haffa dig senaste exemplaret av Magazinet nummer 7. Denna vecka tipsar jag om snabbt och enkelt pyssel inför alla hjärtans dag, allt från bak, dekorationer till gåvor att göra själv. Fantastiska bilder av Kristin Horn Sellström för Gräbba. Magazinet är en gratis tidning som delas ut till alla hushåll i Växjö, Lessebo, Tingsryd, Alvesta tätorter och i utspridda tidningsställ, läs det även online här.  
 
 
 
Foto: Kristin Horn Sellström, Gräbba för Magazinet.
 
 

0 kommentarer