Personliga Stilleben

Viktoria I . 2014-01-22 16:26:00 . Inredning/Hemma hos oss

 
 
 

Inom inredning talas det om personliga stilleben. Även jag tycker om att ha små personliga saker stående framme för att skapa ett mer personligt hem. Det skapar även trevliga samtalsämnen när man har gäster. Foton är ju även ett sätt att skapa ett personligt hem, på nära och kära eller platser som man har besökt. Jag har ett tips att placera saker som hör till fotot framför det. (Se exempel ovan). På vårt skåp i sovrummet (gammal ommålat loppisfynd) har jag mina bröllopsskor stående framför ett av våra bröllopsfoton, min hårprydnad från när jag tog magistern framför ett foto av mig och Ozzy från den dagen, samt en eiffeltornslampa framför foton av mig och maken i Paris.
 
 

2 kommentarer

The American Dream Cheesecake

Viktoria I . 2014-01-14 19:15:00 . Bakning

 
 
En annan sak som gör sig mycket bra på fikabordet är cheesecake. Inte bara för att den är så god, utan även för att den är som godast dagen efter och då är perfekt att förbereda dagen innan. Som ni säkert har märkt så är jag barnsligt förtjust i att baka med godis. Jag är även barnsligt förtjust i (ugnsbakad) cheesecake, det är en sån smak som jag på något sätt visste att jag älskade redan innan jag hade smakat det. Troligtvis en följd av att jag tillhör den amerikaniserade generationen. Cheesecaken som följer nedan kombinerar dessa passioner, det vill säga cheesecake bakad på godis! Jag har valt att kalla den "The American Dream Cheesecake", då den innehåller det amerikanska godiset Reese Peanut Butter Cups och den nästintill mytopoetiska amerikanska småkakan oreos. Som namnet avslöjar så är den mycket god, recept följer nedan. Denna cheesecake går att variera i oändlighet, bara att byta ut godiset. Tips! Denna gör sig även mycket bra som present, köp en vacker form och baka en cheesecake med mottagarens favoritgodis, så får den inte bara en fin gåva till hemmet (formen) utan även en mycket personlig och god present en cheesecake på hens favoritgodis (se tips om olika smakkombinationer nedan).
 
 

 

Foto: Kristin Horn Sellström, Gräbba för Magazinet.

 

The American Dream Cheesecake

- Cheesecake med Reese Peanut Butter Cups & Oreos

 

20 Oreos

50 g smält smör

4 pkt Reese Peanut Butter Cups a 51 g

400 g Philadelphia

½ dl strösocker

1 tsk vaniljsocker

1 ägg

 

Gör så här

 

Smält smöret och låt det svalna. Sätt ugnen på 200 grader. Smörj en springform a 19 cm i diameter med margarin och kläm fast ett bakplåtspapper i botten. Krossa Oreo kexen till fina smulor med hjälp av en matberedare. Blanda samman med det smälta smöret. Tryck ut blandningen i den förberedda formen och grädda i mitten av ugnen i 9 minuter. Ta ut och ställ åt sidan. Hacka Reese Peanut Butter Cups grovt, ställ åt sidan. Vispa samman Philadelphia, strösocker, vaniljsocker och ägget, precis så det går ihop, rör i Peanut Butter Cupsen. Häll smeten över den förgräddade cheesecake bottnen. Grädda i mitten av ugnen i cirka 25-30 minuter, cheesecaken ska bara röra sig lite i mitten. Låt svalna helt, lägg på ev. dekoration. Förvaras i kylskåp, cheesecake är godast dagen efter tillagning.

 

Tips! Denna godis cheesecake går att variera i oändlighet, byt bara ut godiset. Dock kan godismängden behövas minskas så det inte blir för sött, testa dig fram. Tips på andra goda smaksättningar: plopp, mars, snickers och så vidare.  

 

Källa: Viktoria Ingvarsson, http://pinkpastry.blogg.se/.

 

3 kommentarer

Päronglass Cake Pops

Viktoria I . 2014-01-12 08:30:00 . Bakning

 
Jag är barnsligt förtjust i Cake Pops/Cake Balls. De går mycket snabbt och enkelt att göra och de går att variera i oändlighet. Men främst så tycker jag att de känns så festliga. När jag planerar någon festlighet/fika, så ingår alltid Cake Pops/Cake Balls. De går så snabbt och de förgyller vilket fika bord som helst (som här i exemplet nedan, visst ser denna fika så mycket festligare ut på grund utav dessa små sötnosar?!). De går dessutom utmärkt att förbereda dagen innan. Om man väljer att göra Cake Balls (utan pinne) så tycker jag att de ser ut som lyxiga praliner. (Alla recept går lika bra att göra som antingen balls eller pops). Dessa är även perfekta att ge bort i present, enkelt, går att anpassa efter mottagaren och brukar vara mycket populärt. Nedan följer ett recept på fantastiskt goda Päronglass Cake Pops.
 
 
 
Foto: Kristin Horn Sellström, Gräbba för Magazinet.
 
Tips! Dekorera Cake Popsens pinnar med sidenband. Det är enkelt och vackert men gör det hela så mycket festligare. Ett annat tips är att göra små vimplar och sätt i Cake Ballsen (som en food pick) skriv innehåll eller en hälsning tillexempel päronglass, grattis och så vidare.   
 
Päronglass Cake Pops
ca 12 stycken
 
1 pkt Singoalla Päronglass
100 g Philadelphia
200 g choklad
Ev. strössel till dekoration
 
Gör så här
 
Krossa kexen till fina smulor i en matberedare. Vispa samman smulorna med philadelphian. Rulla smeten till små runda bollar (Tips! Vill du ha lika stora Cake Pops, använd en våg och se till att dina Cake Balls väger lika mycket). Ställ dem i kylskåpet i cirka 30 minuter. Förbered ett vattenbad (finhacka chokladen, lägg i en värmetålig skål över en gryta med vatten). Smält chokladen, sätt pinnarna i bollarna. Doppa Cake Popsen, häll på ev. strössel, låt stelna. (Steg för steg guide för hur du bäst doppar dina Cake Balls finner ni här).  (Vill du ha stående Cake Pops, sätt dem i en oasis, om det går bra med liggande som bilden ovan sätt dem på en bakplåtspappersklädd plåt/bricka).
 
Förvara i en lufttätburk i kylskåpet.
 
Källa: Viktoria Ingvarsson, http://pinkpastry.blogg.se/.
 

Tips! Gör Cake Pops av din favoritkaka eller kex. 150 gram kaka (tillexempel sockerkaka, mjuk pepparkaka och så vidare) till 100 gram Philadelphia, eller 1 paket valfria kex (tillexempel Singoalla eller oreos) till 100 gram Philadelphia.

 

Mer recept och tips och trix kring Cake Balls och Cake Pops finner ni här.
 
 
  

2 kommentarer

Whoopie Pies

Viktoria I . 2014-01-07 18:46:00 . Bakning

 
Jag har tidigare tipsat er om mina Whoopie Pies, både härbloggen och i Magazinet, de är mina absoluta favoriter. De passar till alla tillfällen och gör sig bra på fikabordet (se nedan). För att variera dessa och få dem att matcha temat på tillställningen/säsongen har jag ett tips: Smaksätt eller och färga frostingen och rulla sidorna det vill säga frostingen som sticker fram i strössel eller någon hackad smaksättning. Tillexempel till jul rulla sidorna i krossade polkagrisar och smaksätt frostingen med pepparmyntsextrakt. En av mina kollegor beskrev dem som en GB sandwich, fast mjukare, godare och är en kaka. Jag kan inte annat än hålla med, de är fantastiska, recept följer nedan.   
 
 
 
 
Tips! Fynda dukar på rean, H&M Home och Indiska brukar ha fina. Dukar ger ett festligt intryck och är ett mycket enkelt och effektfullt sätt att variera inredningen. Dessutom är det ett perfekt sätt att fånga upp olika teman och högtider tillexempel gul duk till påsk, med mera.
 
Pink Pastrys Whoopie Pies

Ca 12 stycken

 

2,75 dl vetemjöl

3 krm bikarbonat

4,5 msk kakao

125 g Philadelphia

50 g margarin

1,75 d strösocker

1 ägg

 

Fyllning

 

125 g Philadelphia

2 dl florsocker

 

Gör så här

 

Sätt ugnen på 175 grader. Förbered två ugnsplåtar med bakplåtspapper. Ta fram en bunke där du blandar: vetemjöl, bikarbonat och kakao. Ställ åt sidan. Ta fram en ny bunke där du vispar Philadelphia och margarin till en slät kräm. Tillsätt strösockret och ägget och vispa tills du har en luftig smet. Rör i de torra ingredienserna. Klicka ut smeten på plåtarna, lite större än en femkrona. Grädda kakorna i mitten av ugnen i cirka 10-15 minuter (13 minuter i min ugn). Övergrädda inte, ta ut dem när de börjar bli fasta i kanterna. Låt svalna helt på galler. Gör fyllningen. Vispa samman Philadelphia och florsocker tills du har en fin frosting. Bred frostingen på hälften av whoopisarna (undersidan). Lägg på den andra whoopien ovanpå med undersidan ner mot frostingen (som en hamburgare).

 

Källa: Viktoria Ingvarsson, http://pinkpastry.blogg.se/.

 

0 kommentarer