Päronglass Cake Pops

Viktoria I . 2014-01-12 08:30:00 . Bakning

 
Jag är barnsligt förtjust i Cake Pops/Cake Balls. De går mycket snabbt och enkelt att göra och de går att variera i oändlighet. Men främst så tycker jag att de känns så festliga. När jag planerar någon festlighet/fika, så ingår alltid Cake Pops/Cake Balls. De går så snabbt och de förgyller vilket fika bord som helst (som här i exemplet nedan, visst ser denna fika så mycket festligare ut på grund utav dessa små sötnosar?!). De går dessutom utmärkt att förbereda dagen innan. Om man väljer att göra Cake Balls (utan pinne) så tycker jag att de ser ut som lyxiga praliner. (Alla recept går lika bra att göra som antingen balls eller pops). Dessa är även perfekta att ge bort i present, enkelt, går att anpassa efter mottagaren och brukar vara mycket populärt. Nedan följer ett recept på fantastiskt goda Päronglass Cake Pops.
 
 
 
Foto: Kristin Horn Sellström, Gräbba för Magazinet.
 
Tips! Dekorera Cake Popsens pinnar med sidenband. Det är enkelt och vackert men gör det hela så mycket festligare. Ett annat tips är att göra små vimplar och sätt i Cake Ballsen (som en food pick) skriv innehåll eller en hälsning tillexempel päronglass, grattis och så vidare.   
 
Päronglass Cake Pops
ca 12 stycken
 
1 pkt Singoalla Päronglass
100 g Philadelphia
200 g choklad
Ev. strössel till dekoration
 
Gör så här
 
Krossa kexen till fina smulor i en matberedare. Vispa samman smulorna med philadelphian. Rulla smeten till små runda bollar (Tips! Vill du ha lika stora Cake Pops, använd en våg och se till att dina Cake Balls väger lika mycket). Ställ dem i kylskåpet i cirka 30 minuter. Förbered ett vattenbad (finhacka chokladen, lägg i en värmetålig skål över en gryta med vatten). Smält chokladen, sätt pinnarna i bollarna. Doppa Cake Popsen, häll på ev. strössel, låt stelna. (Steg för steg guide för hur du bäst doppar dina Cake Balls finner ni här).  (Vill du ha stående Cake Pops, sätt dem i en oasis, om det går bra med liggande som bilden ovan sätt dem på en bakplåtspappersklädd plåt/bricka).
 
Förvara i en lufttätburk i kylskåpet.
 
Källa: Viktoria Ingvarsson, http://pinkpastry.blogg.se/.
 

Tips! Gör Cake Pops av din favoritkaka eller kex. 150 gram kaka (tillexempel sockerkaka, mjuk pepparkaka och så vidare) till 100 gram Philadelphia, eller 1 paket valfria kex (tillexempel Singoalla eller oreos) till 100 gram Philadelphia.

 

Mer recept och tips och trix kring Cake Balls och Cake Pops finner ni här.
 
 
  
Postat av: Johanna

Åh det lät ju jätte gott. Lite friskare sådär och inte allt för sötsliskigt^^

Svar: Ja de är supergoda, om man gillar kexen Singoalla Päron Glass så gillar man dessa = )
Viktoria Ingvarsson

2014-01-12 @ 15:41:55
URL: http://joherman.blogg.se/
Postat av: Anna.

Är inne och kollar upp lite tips på godsaker inför kommande 1 års kalas. :) Blir absolut att göra dessa! Kommer garanterat att göra något annat av dina smarriga recept. Lika mysigt att kolla in här varje gång. Ha det bäst Vicky! :) Kram Anna.

Svar: Tack snälla söta Anna för din fina kommentar. Va mysigt att planera kalas, kan tänka mig att det blir toppen. Självklart vill jag fortsätta att inspirera här i bloggvärlden (så fint skrivet tack). Dock är det som med alla intressen, ibland finns det mer tid och ibland finns det mindre. Sen är ljuset ett problem, när man kommer hem sent är det omöjligt att ta bilder. Men jag ser fram emot en snart ljusare tid då det händer en massa spännande här på bloggen. Tack snälla söta för att du läser här. Ha det bra du med Anna, du är en inspiratör i att blogga mycket och personligt! Stor kram!
Viktoria Ingvarsson

2014-01-28 @ 20:54:02

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: