The American Dream Cheesecake

Viktoria I . 2014-01-14 19:15:00 . Bakning

 
 
En annan sak som gör sig mycket bra på fikabordet är cheesecake. Inte bara för att den är så god, utan även för att den är som godast dagen efter och då är perfekt att förbereda dagen innan. Som ni säkert har märkt så är jag barnsligt förtjust i att baka med godis. Jag är även barnsligt förtjust i (ugnsbakad) cheesecake, det är en sån smak som jag på något sätt visste att jag älskade redan innan jag hade smakat det. Troligtvis en följd av att jag tillhör den amerikaniserade generationen. Cheesecaken som följer nedan kombinerar dessa passioner, det vill säga cheesecake bakad på godis! Jag har valt att kalla den "The American Dream Cheesecake", då den innehåller det amerikanska godiset Reese Peanut Butter Cups och den nästintill mytopoetiska amerikanska småkakan oreos. Som namnet avslöjar så är den mycket god, recept följer nedan. Denna cheesecake går att variera i oändlighet, bara att byta ut godiset. Tips! Denna gör sig även mycket bra som present, köp en vacker form och baka en cheesecake med mottagarens favoritgodis, så får den inte bara en fin gåva till hemmet (formen) utan även en mycket personlig och god present en cheesecake på hens favoritgodis (se tips om olika smakkombinationer nedan).
 
 

 

Foto: Kristin Horn Sellström, Gräbba för Magazinet.

 

The American Dream Cheesecake

- Cheesecake med Reese Peanut Butter Cups & Oreos

 

20 Oreos

50 g smält smör

4 pkt Reese Peanut Butter Cups a 51 g

400 g Philadelphia

½ dl strösocker

1 tsk vaniljsocker

1 ägg

 

Gör så här

 

Smält smöret och låt det svalna. Sätt ugnen på 200 grader. Smörj en springform a 19 cm i diameter med margarin och kläm fast ett bakplåtspapper i botten. Krossa Oreo kexen till fina smulor med hjälp av en matberedare. Blanda samman med det smälta smöret. Tryck ut blandningen i den förberedda formen och grädda i mitten av ugnen i 9 minuter. Ta ut och ställ åt sidan. Hacka Reese Peanut Butter Cups grovt, ställ åt sidan. Vispa samman Philadelphia, strösocker, vaniljsocker och ägget, precis så det går ihop, rör i Peanut Butter Cupsen. Häll smeten över den förgräddade cheesecake bottnen. Grädda i mitten av ugnen i cirka 25-30 minuter, cheesecaken ska bara röra sig lite i mitten. Låt svalna helt, lägg på ev. dekoration. Förvaras i kylskåp, cheesecake är godast dagen efter tillagning.

 

Tips! Denna godis cheesecake går att variera i oändlighet, byt bara ut godiset. Dock kan godismängden behövas minskas så det inte blir för sött, testa dig fram. Tips på andra goda smaksättningar: plopp, mars, snickers och så vidare.  

 

Källa: Viktoria Ingvarsson, http://pinkpastry.blogg.se/.

 
Postat av: Johanna

Oj oj oj så god den ser ut!!

Svar: Mmm = )
Viktoria Ingvarsson

2014-01-16 @ 08:38:35
URL: http://joherman.blogg.se/
Postat av: På Selmas gata

Men jag orkar inte, vad gott! Vågar knappt kika in här hos dig:) Hoppas ditt 2014 har börjat bra och att du fortsätter att inspirera här i bloggvärlden! Kram/tanja

Svar: Tack snälla söta! Ja denna är supergod! Blir superglad av din fina kommentar. Självklart vill jag fortsätta att inspirera här i bloggvärlden (så fint skrivet tack). Dock är det som med alla intressen, ibland finns det mer tid och ibland finns det mindre. Sen är ljuset ett problem, när man kommer hem sent är det omöjligt att ta bilder. Men jag ser fram emot en snart ljusare tid då det händer en massa spännande här på bloggen. Tack snälla söta för att du läser här. Stor kram!
Viktoria Ingvarsson

2014-01-21 @ 11:46:40
URL: http://selmasgata.blogspot.se/
Postat av: Sara

Åh så gott det ser ut :)

Svar: Ja supergott = )
Viktoria Ingvarsson

2014-08-05 @ 10:18:07
URL: http://www.baakochmaat.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: