Godistårta, steg för steg guide, kul present att göra själv!

Viktoria I . 2014-07-15 09:31:33 . Festligheter, festtillbehör/dekorationer & hemmagjorda presenter

 
I lördags var jag även bjuden till en av mina äldsta barndomskamraters 30 års fest. Jag och Anna skulle uppvakta Johanna med ett presentkort på fiskpedikyr (kul presenttips!). Men vi ville även ha något litet i handen att komma med ihop med vårt presentkort. Därför fick jag en idé om att göra en godistårta, det vill säga en tårta gjord endast av godis. Jag var lite inspirerad av denna tårta, men arbetade endast med godis. Fantastiskt roligt pyssel, med ett mycket imponerande resultat! Jätteroligt att ge bort! Nedan följer en steg för steg guide
 
Du behöver följande: Ett fat, det skulle även fungera med en bit foileklädd kartong men jag tycker att det ser trevligare ut med ett fat (extra gåva till mottagaren). En rund godisburk, avlångt godis (se chokladen nere till höger, skulle även fungera utmärkt med tillexempel snickers) godis (godis med papper runt, känns fräschast), samt någon mjuk godissort som du kan fästa tårtljusen i, tårtljus, sidenband, cellofan och sax.
 

Steg 1: Lägg den runda godisburken på fatet, se exempel nedan. Det runda fatet har jag köpt på City Gross.
 
 
Steg 2: Fäst den avlånga chokladen runt godisburken så att den täcks, med hjälp av ett sidenband. Tips! Här kan det vara praktiskt med ett extra par händer som hjälper dig hålla chokladen på plats medan du knyter sidenbandet. Jag körde på turkost tema, så härlig färg!
 

Steg 3: Fyll ovansidan av den runda godisburken med godis. Fyll en bit ovanpå kanten till den avlånga chokladen, se nedan.
 
 
Steg 4: Fäst tårtljusen i en godisbit och placera mitt på tårtan. Skulle även fungera utmärkt med en vimpel (se exempel här). Eller annan liten dekoration, kan ju vara en sak, en liten extra gåva tillexempel en leksaksbil/häst, ett halsband och så vidare.
 

Steg 5: Avsluta med att slå in godistårtan i cellofan och knyt en sidenrosett, tada klart!
 
 
Källa: Viktoria Ingvarsson, http://pinkpastry.blogg.se/.
 
Tips! Denna godistårta går att variera i oändlighet. Anpassa temat efter mottagaren, hens favoritgodis, favoritfärg och dekorationer utifrån hens intresse tillexempel toppa den med en häst till ryttaren. Den går även att säsongsbetona som tillexempel en julgodistårta.
 
 
 

4 kommentarer

DIY Inflyttningspresent

Viktoria I . 2014-07-14 14:13:00 . DIY, Repurposed, Upcycled

 
I helgen var jag bjuden på inflyttningsfest hos en tidigare kollega.  Jag tycker det är så trevligt och omtänksamt när folk tar sig tiden att bjuda hem. Givetvis ville jag tacka för inbjudan med en liten present, när det är inflyttningsfest kan det ju passa bra med något litet till hemmet. Som ni säkert kan gissa blev det ett hemmagjort kakfat i en hemmasydd presentpåse. Som nämnt tidigare är det mitt favorit DIY, att göra egna kakfat, de är dessutom perfekta att ge bort i present. Jag tycker att det är extra kul att ha en "signature gift" att alla i min bekantskapskrets har ett kakfat signerat Viktoria. Kakfat tycker jag passar perfekt som "min gåva" då jag anser att man inte kan ha för många och många förknippar mig med bakning, pyssel och inredning. Dessa små sötnosar går dessutom att variera i oändlighet och anpassa efter mottagaren. Då kvällens värd precis som jag är lärare, tyckte jag att det kunde passa med lite kloka ugglor. Instruktioner finner ni nedan.
 
 
 
Kakfatet la jag i en hemmasydd presentpåse, snabb, supersnygg och miljövänlig presentinslagning. Känns festligt och fint att komma med i handen till kvällens värd. I andra handen ser ni aftonens skor, de hade jag givetvis på fötterna (kortet är taget precis innan avfärd).
 
DIY Inflyttningspresent
 
1 tallrik i porslin/keramik (gärna någon som matchar ihop med ljusstaken det vill säga kakfatets fot)
1 ljusstake i porslin/keramik
Tvåkomponentslim
 
Gör så här
 
Leta upp en vacker tallrik (fyndad på Börjes) och en vacker ljusstake (loppisfynd). Blanda tvåkomponentslimmet. Vänd tallriken uppochner, mät ut mitten av tallriken, gör en markering. Täck ovansidan av ljusstaken med lim. Sätt ljusstakens limmade ände i mitten av tallriken och låt torka. Diskas för hand.
 
Källa: Viktoria Ingvarsson, http://pinkpastry.blogg.se/.
 
Fler av mina kakfat finner ni här.
 
Hemmasydd presentpåse
 
Som nämnt tidigare har jag blivit så  inspirerad av Bag-alls grundare Jennifer Jansch, vars mål är att minska sopberget från presentpapper. Istället finns det dessa söta påsar, som du kan köpa/sy själv. Då jag älskar recycling och pyssel, så tycker jag att det är helt fantastiskt! Mottagaren får då en vacker återanvändningsbar påse, som hen själv kan ge bort presenter i, eller använda till snygg förvaring, det kan man ju aldrig få för mycket av. Extra miljövänligt blir det om du försöker återanvända tyg, själv syr jag mina påsar av gamla dukar och gardiner (påsen ovan är sydd av en gammal gardin).  Här finner du en guide för hur du syr dina egna presentpåsar.
 
 
 

2 kommentarer