Kärleksmums

Viktoria I . 2014-06-09 07:08:00 . Bakning

 
Idag vill jag skämma bort och fira lite extra med mina fantastiska kollegor. Därför har jag kokat rabarbersaft, bakat kolasnittar och mammas fantastiska kärleksmums. Som nämnt tidigare tycker jag att min mamma bakar världens godaste kärleksmums, hon har fått receptet av sin mamma, det vill säga min mormor (recepet följer nedan). Jag har alltid varit mycket förtjust i moccasmak, om du är detsamma måste du testa dessa kärleksmums. Idag serverar jag kärleksmumsen som en hel kaka, så fikagästerna får skära sig en bit, jag gillar när det ser lite rustikt ut (eller är det faktumet att det är en måndagsmorgon). Kärleksmumsen går lika bra att skära i rutor, se här.  
 
 
 
Kärleksmums
 
2 ägg
3 dl strösocker
4,5 dl vetemjöl
2 tsk vaniljsocker
2 tsk bakpulver
3 msk kakao
1,5 dl mjölk
150 g smält avsvalnat margarin
 
Glasyr
 
(Jag har dubblat mammas recept på glasyr, då jag vill ha ett tjockt lager, om du vill ha ett tunnare, ta hälften av nedstående ingredienser).
 
300 g rumstempererat smör
6 dl florsocker
10 msk kallt kaffe
ev. dekoration hyvlad vit choklad
 
Gör så här
 
Klä en ugnsform cirka 22 x 33 cm med bakplåtspapper. Sätt ugnen på 200 grader. Vispa ägg och strösocker vitt och pösigt. Ta fram en ny skål där du blandar samman vetemjöl, vaniljsocker, bakpulver och kakao, rör ner det i smeten. Rör i mjölken och det avsvalnade smöret, rör tills det inte är några klumpar och du har en fin smet. Häll smeten i formen och grädda i mitten av ugnen i cirka 10 - 15 minuter, kontrollera med sticka. Ta ut kakan och stjälp upp på bakplåtspapper, ställ en kall ugnsform över kakan så den inte blir torr. Låt kallna helt, gör glasyren.
 
Lägg ingredienserna till glasyren i en stor skål. Vispa samman. Bre glasyren på kakan. Lägg på ev. dekoration (jag har hyvlat vit choklad, choklad på en skärbräda och en vass kniv som du drar längs med chokladen mot dig). Skär kakan i bitar och förvara i lufttätburk i kylskåpet.
 
Kakan går utmärkt att frysa, håller i kylskåp i upp till två veckor.
 
Källa: Min fantastiska mamma och mormor, Viktoria Ingvarsson http://pinkpastry.blogg.se/.
 
 
Postat av: anette

Mmmm det ser riktigt gott ut. Kram Anette

Svar: Mmm supergott = )
Viktoria Ingvarsson

2014-07-05 @ 22:00:37
URL: http://anettan.blogspot.se
Postat av: Elin

Det låter jättegott! Kan man ha något annat än vitchoklad som dekoration? Vad i såna fall? :)

Svar: Ja jag älskar dem! Mamma brukar ha kokosflingor, men det skulle nog gå med det mesta, frukt, bär, dekorationer, strössel, bara att pröva sig fram = )
Viktoria Ingvarsson

2014-10-01 @ 13:34:36

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: