Vykort från Turkiet

Viktoria I . 2014-05-31 14:13:00 . Resor

 
Kära läsare skickar ett vykort till er från Turkiet. Fantastiskt fint och underbart varmt och skönt, 30 grader varje dag. Jag har inte varit i Turkiet tidigare, men jag åker mer än gärna tillbaka. Målet med resan var sol, bad och god mat, vilket ni kan se resultatet av nedan.
 
 
 
Vi bodde på Aydinbey Kings Palace Hotel & Spa, i Side.
 

Vilket låg precis vid strandpromenaden.
 
 
Så det var bara att gå rakt ner till stranden och bada, vilket vi gjorde varje dag i det 26 grader varma medelhavet, så underbart! 
 

Hotellet var All inclusive. Maken älskar all inclusive och jag tycker också att det är smidigt, man kan ju ändå äta någon annanstans. Jag tycker alltid att de har så fina uppläggningar och jag får massor av inspiration och fina serveringstips/uppläggningsförslag.
 

Tillexempel att ställa gräslöken i en gurka, snyggt! Alltid snyggt att servera ur saker som går att äta, tillexempel dipp ur en paprika.  
 

Att servera dessert i cocktailglas är ju mycket effektfullt, enkelt och supersnyggt!
 
 
Nedan följer det bästa tipset som jag tog med mig från Aydinbey Kings Palace Buffé. Jag brukar skära frukt som stjärnor, vilket jag tycker är mycket vackert (se exempel här). Men i Turkiet hade de vidareutvecklat konceptet, det vill säga doppat frukten i choklad, så snyggt! Dessutom löjligt gott och enkelt. Snyggt att göra om du serverar frukten på buffé, på fat, eller på en desserttallrik som efterrätt.
 
 
Turkiet bjöd även på fantastiskt bra shopping, jag köpte bland annat fina armband, lampor och keramik.
 

För att se fler av mina semesterbilder och reseguider (bl.a. Kap verde), kolla under kategorin resor, vilken ni finner här.  
 

 

0 kommentarer

Presentpåse, presentinslagning

Viktoria I . 2014-05-23 17:39:00 . DIY, Repurposed, Upcycled

 
Jag har alltid tyckt att det har varit roligt med fin presentinslagning. Det känns så spännande och festligt med inslagna gåvor. Dock har jag nu som nämnt tidigare blivit  inspirerad av Bag-alls grundare Jennifer Jansch, vars mål är att minska sopberget från presentpapper. Istället finns det dessa söta påsar, som du kan köpa/sy själv. Då jag älskar recycling och pyssel, så tycker jag att det är helt fantastiskt! Mottagaren får då en vacker återanvändningsbar påse, som hen själv kan ge bort presenter i, eller använda till snygg förvaring, det kan man ju aldrig få för mycket av. Extra miljövänligt blir det om du försöker återanvända tyg, själv syr jag mina påsar av gamla dukar och gardiner (påsen nedan är en gammal duk).  Här finner du en guide för hur du syr dina egna presentpåsar. Ikväll ska jag till en kollega, som ni vet tycker jag att det är trevligt att ge bort en liten present, när man är bortbjuden. Kvällens present är inslagen i en hemmasydd påse, se mer nedan.
 
 
 
Inuti presentpåsen fanns detta lilla kakfat.  Det är så enkelt att göra egna kakfat, de är perfekta att ge bort i present. Kakfat känns så festliga och har många användningsområden. Dessutom som ni vet tycker jag att det är extra kul att ha en "signature gift" att alla i min bekantskapskrets har ett kakfat signerat Viktoria. Kakfat tycker jag passar extra bra som "min gåva" då jag anser att man inte kan ha för många kakfat och många förknippar mig med bakning, pyssel och heminredning. Nedan följer instruktioner för hur du kan göra ditt egna kakfat.
 
 
DIY Kakfat
 
1 tallrik i porslin/keramik (gärna någon som matchar ihop med ljusstaken det vill säga kakfatets fot)
1 ljusstake i porslin/keramik
1 figur, exempelvis en liten fågel
Tvåkomponentslim
 
Gör så här
 
Leta upp en vacker tallrik (loppisfynd) och en vacker ljusstake (loppisfynd). Blanda tvåkomponentslimmet. Vänd tallriken uppochner, mät ut mitten av tallriken, gör en markering. Täck ovansidan av ljusstaken med lim. Sätt ljusstakens limmade ände i mitten av tallriken och låt torka. Blanda en ny omgång lim och fäst fågeln ovanpå kakfatet. Diskas för hand.
 
Källa: Viktoria Ingvarsson, http://pinkpastry.blogg.se/.
 
Fler av mina kakfat finner ni här.
 

1 kommentarer

Gör ett eget våningsfat, 40 - års present

Viktoria I . 2014-05-20 17:15:00 . DIY, Repurposed, Upcycled

 
Ikväll ska vi fira min fantastiska kollega och kära vän inför hennes stundande 40 årsdag. Jag vill ge henne något extra fint och festligt, med mycket tanke och kärlek bakom. Därför har jag gjort detta våningsfat som ni ser på bilderna nedan, i en hemmasydd presentpåse. Som ni vet är mitt favorit DIY, att göra egna kakfat. Det blir så fina kakfat, perfekta att ge bort. Kakfat känns så festliga och kan användas till så mycket! Dessutom som jag tidigare har nämnt tycker jag att det är extra kul att ha en "signature gift" att alla i min bekantskapskrets har ett kakfat signerat Viktoria. Kakfat tycker jag passar extra bra som "min gåva" då jag anser att man inte kan ha för många kakfat och många förknippar mig med bakning, pyssel och heminredning. När man fyller 40 tycker jag att det kan passa med något pampigt som ett våningsfat. Blått och vitt tycker jag är så vackert och klassiskt. Passar mottagaren utmärkt, jag har även passat på att matcha presentpåsen med innehållet, lite kul tycker jag. Nedan följer instruktioner för hur du kan göra ett eget våningsfat med tillhörande presentpåse.
 
 

Sen la jag kakfatet i en hemmasydd presentpåse, som ni ser på bilderna. Jag har blivit så inspirerad av Bag-alls grundare Jennifer Jansch, vars mål är att minska sopberget från presentpapper. Istället finns det dessa söta påsar, som du kan köpa/sy själv. Då får mottagaren dessutom en vacker återanvändningsbar påse, som hen själv kan ge bort presenter i, eller använda till snygg förvaring, det kan man ju aldrig få för mycket av, tillexempel lägga hårfönen i. Extra miljövänligt blir det om du försöker använda tyg som du redan har, själv syr jag mina påsar av gamla dukar och gardiner (påsen ovan är en gammal duk).  Här finner du en guide för hur du syr dina egna presentpåsar. 

Våningsfat
 
2 tallrikar i porslin/keramik (en mindre och en större)
1 ljusstake i porslin/keramik
1 porslinfigur
Tvåkomponentslim
 
Gör så här
 
Leta upp en vacker tallrik och en vacker ljusstake. Blanda tvåkomponentslimmet. I mitten av den största tallriken, limmar du fast ljusstaken. Ovanpå ljusstaken limmar du fast den minsta tallriken. Ovanpå den limmar du fast din figur. Låt torka, tada klart! Diskas för hand.
 
Källa: Viktoria Ingvarsson, http://pinkpastry.blogg.se/.
 
Fler av mina kakfat finner ni här.
 

3 kommentarer

Energikick innan Vårruset

Viktoria I . 2014-05-09 10:24:00 . Festligheter, festtillbehör/dekorationer & hemmagjorda presenter

 
I onsdags var det dags för vårruset i Växjö. I år skulle vi kollegor ta oss runt tillsammans. Jag tog tillfället i akt att bjuda hem mina fantastiska kollegor på en liten energikick innan loppet. Vi laddade med kolhydrater och byggde på tävlingsinstinkten. Regnet öste ner hela dagen, fram tills det var dags och gå. Det var grått men uppehåll när vi tog oss runt och efterföljande picknick. Nedan följer min energikick.
 
 
 
Blir så glad varje gång jag får tillfälle att duka fram mitt femvåningsfat, det gör verkligen det där lilla extra. Duken är senaste nettofyndet.
 

Dukade även fram mina underbara polska påfågelstallrikar. Påminner om en fantastisk slottsweekend på Bursztynowy Palac.
 
 
Vita rosor och vita linneservetter, klassiskt och vackert. Jag föredrar rosor med korta skaft i liten vas, gör en liten bukett mer effektfull.
 

Femvåningsfatets första våning pryddes av bananer och äpplen. Andra våningen pryddes av stora bananmuffins, recept följer.
 
Bananmuffins
ca 8 stora muffins
 
2 bananer
1 dl filmjölk
2 ägg
2 tsk vaniljextrakt
75 g smält smör
5 dl vetemjöl
2,5 dl strösocker
2 tsk bakpulver
 
Gör så här
 
Sätt ugnen på 180 grader och förbered en muffinsplåt med muffinsformar (jag använde stora muffinsformar). Mixa bananerna till en slät kräm. Rör i filmjölk, ägg, smält smör och vaniljextrakt. I en annan bunke blandar du samman mjöl, strösocker och bakpulver. Rör ner det i banansmeten, rör tills du har en jämn och fin smet. Fyll muffinsformarna till två tredjedelar. Grädda i mitten av ugnen i cirka 20 minuter, kontrollera med sticka. Låt svalna helt. Förvara i lufttätt i rumstemperatur cirka 5 dagar, går även utmärkt att frysa.
 
Jag tycker att dessa är godast när de har fått stå minst över natten.
 
Källa: Viktoria Ingvarsson, http://pinkpastry.blogg.se/.
 
 
Tredje våningen bjöd på energibars, med smak av hallon, blåbär, toffee, choklad och apelsin, samt äpple och kanel.
 

På nästa bjöds det på jordgubbar. Tips! Lägg linneservetter på varje våning av fatet, ser pampigt ut. Jag såg det på Grand Hotel.
 

Sista våningen bjöd på SUN-MAIDs små mini paket med russin, älskar dem, tycker de är så söta, gör sig bra på alla tillställningar.
 

På senaste loppisfyndet (ett tvåvåningsfat i silver 45 kr) bjöd jag på choklad. Tips! Massor av godis tycker jag känns lyxigt.
 
 
Att dricka fanns: Grip Energy, en energidryck vars all nettovinst går till välgörenhet, äppeljuice, apelsinjuice och vatten. Sugrör i silver, för att matcha duken. Tips! Ställ sugrören i ett vackert champagneglas, det ser festligt ut och det är enkelt för gästerna att ta ett sugrör.
 

Jag hade även förberett ett litet Quiz, med frågor och priser. Jag tycker att det är roligt med någon slags aktivitet, bjuder på skratt.
 

Så vi satte oss i soffan och kolhydratsladdade och gissade quiz. Då vi snart skulle ge oss ut i ösregn, så eldade jag i kakelugnen.
 
 
Kvällens priser hade jag slagit in i hemmasydda presentpåsar som min fantastiska mamma har hjälpt mig att sy. Jag har blivit så inspirerad av Bag-alls grundare Jennifer Jansch, vars mål är att minska sopberget från presentpapper. Istället finns de dessa söta påsar, som du kan köpa/sy själv. Då får mottagaren dessutom en vacker återanvändningsbar påse, som hen själv kan ge bort presenter i, eller använda till snygg förvaring, det kan man ju aldrig få för mycket av, tillexempel lägga hårfönen i. Extra miljövänligt blir det om du försöker använda tyg som du redan har, själv syr jag mina påsar av gamla dukar och gardiner. Här finner du en guide för hur du syr dina egna presentpåsar.    
 

Även kvällens priser var gjorda av återanvändbart material. Tredje priset var ett litet kakfat Instruktioner finner du nedan.
 
Kakfat av återanvändbart material
 
1 tallrik i porslin/keramik (gärna någon som matchar ihop med ljusstaken det vill säga kakfatets fot)
1 ljusstake i porslin/keramik
Tvåkomponentslim
 
Gör så här
 
Leta upp en vacker tallrik och en vacker ljusstake. Blanda tvåkomponentslimmet. Vänd tallriken uppochner, mät ut mitten av tallriken, gör en markering. Täck ovansidan av ljusstaken med lim. Sätt ljusstakens limmade ände i mitten av tallriken och låt torka, tada klart! Diskas för hand.
 
Källa: Viktoria Ingvarsson, http://pinkpastry.blogg.se/.
 
Fler av mina kakfat finner ni här.
 
 
Kvällens andra pris var denna snygga förvaringsburk. Snygg att ha på köksbänken med müsli/kakor, och så vidare. Instruktioner följer.
 
Förvaringsburk
 
1 glasburk, med tillhörande lock
1 figur
Tvåkomponentslim
 
Gör så här
 
Blanda limmet, stryk det på figurens undersida. Sätt figuren med undersidan mot ovansidan av locket. Låt torka.
 
Källa: Viktoria Ingvarsson, http://pinkpastry.blogg.se/.
 

Kvällens första pris var denna fruktskål på fot, kan även tänka mig att den skulle bli en mycket fin godisskål. Instruktioner följer.
 
Skål på fot
 
1 ljusstake
1 glasskål
Tvåkomponentslim
 
Gör så här
 
Blanda limmet. Täck ovansidan av ljusstaken med lim. Sätt ljusstakens limmade ände i mitten av skålens undersida. Låt torka.
 
Källa: Viktoria Ingvarsson, http://pinkpastry.blogg.se/.
 
 
När det var dags att gå så delade jag ut en liten favour, små vattenflaskor. Litet minne av vår kväll tillsammans och vatten till loppet.
 
 
Worry less, run more, var kvällens citat. En mycket trevlig kväll tillsammans med mina fina kollegor, jag hoppas det blir en tradition.
 
Mer tips inför festligheter, finner ni under kategorin: Festligheter, festtillbehör/dekorationer & hemmagjorda presenter.
 
 

23 kommentarer