Fördrink, drinktilltugg

Viktoria I . 2014-10-27 09:33:58 . Festligheter, festtillbehör/dekorationer & hemmagjorda presenter

 
I fredags kväll firade jag även min 30-årsdag med mina fantastiska kollegor. Jag bjöd på en liten fördrink med drinktilltugg innan sällskapet skulle gå ut och äta på restaurang. Då vi var många så satsade jag på lättare förtäring som gick att äta ståendes minglandes. Jag tycker att det är så mycket trevligare att bjuda hem, än att hyra lokal, det känns mycket mera personligt, därför så valde jag att anpassa maten, vilket fungerade utmärkt. Nedan följer bilder från kvällen, samt recept och flera bra tips för dig som planerar festligheter hemma.
 
 

Vardagsrummet hade jag dekorerat med dessa siffror ballonger, jag hade ställt dem på golvet längs med en vägg. Snyggt och festligt tycker jag!
 
 
Även till detta kalas hade jag nytta av min serveringsvagn. Tips! på en mycket bra investering. Perfekt när det är fest med extra serveringsyta, dessutom på hjul, så det är bara att flytta runt. På första våningen ställde jag som ni ser dryck, servetter en drinkshaker med sugrör i (blev snyggt tycker jag) och sen två skålar med personligt godis, lite kul, gör det där lilla extra. På andra våningen hade jag ställt läsk, öl och glas.
 
 
Serveringsvagnen hade jag dekorerat med en ljusslinga med små discokulor som storasyster har fyndat på Netto, fint sken och festkänsla.
 

Då jag bjöd på en fördrink innan vi skulle ut och äta, så bjöd jag på lite lättare drinktilltugg som jag hade serverat upp på köksbordet. Därför hade jag endast dukat fram mindre tallrikar, då all förtäring gick att äta med händerna och då vi var många lite ståendes minglandes. Dagen till ära hade jag köpt en ny duk från Indiska och matchande pappersservetter, himla fiffigt borde finnas att köpa till alla dukar.
 

Jag bjöd bland annat på Cruditéer, grönsaksstavar och cocktailtomater att doppa i dipp. Jag serverade dem på skärbrädor, som jag hade dekorerat med ätliga ringblommor, ser rustikt och fint ut tycker jag. Dippen serverade jag i glas. Tips! All servering var på glas, silver eller trä. Det är fint att ha samma tema genomgående i dukningen även på ett buffébord, blir ett annat flöde och det ser lite mer genomtänkt ut.
 
 
Jag bjöd även på lättsaltade chips med crème fraiche, löjrom och rödlök. Gör så här: Lägg chipsen på ett serveringsfat (fiska upp de största chipsen, lättare för gästerna att hålla i), klicka på en sked med crème fraiche, en sked med löjrom och en sked med hackad rödlök.
 

Och favoriten Estrellas Sour Cream & Onion chips med Brillat Savarain, vilket även verkade vara kollegornas favorit. Gör så här: lägg upp chipsen på ett serveringsfat (fiska upp de största chipsen, lättare för gästerna att hålla i), skär osten i mindre bitar och bre på chipsen.
 

Jag hade även skärt upp ost (parmesan, feta ost, brie och mögelost)  i mindre bitar och serverade på skärbräda ihop med cocktailpinnar.
 

Samt kex på silverfat med linneservett under, bland annat favoriten Tuc Paprika och Renee Voltaires goda sesamkex i svart och vitt.
 

Och nötter och salta pinnar. Tips! Supersnyggt och platssparande på buffébordet att servera i glas som på bilden ovan, glasen är loppisfynd.
 
 
Och frukt på mitt femvåningsfat. Tips!  Det är snyggt om man försöker servera i olika höjder, det vill säga olika höjd på faten, det ser lite mer pampigt ut och sparar yta. Tips! Det ser även pampigt ut att dekorera sina silverfat med linnesevetter (se exempel ovan).
 

Och så lite godis, Jelly Beans och en påse Twist. Trevligt med något sött då jag inte serverade någon dessert då vi efteråt skulle gå ut och äta.  
 
 
När det var dags för gästerna och gå fick de varsin favour, en påse med en liten present till minne av tillställningen...
 

Ett grytunderlägg som min fantastiska make har konstruerat och tillverkat, med ett litet budskap på som jag ofta använder mig utav, "More is more". Jag delade även ut samma favour när min familj var här och firade mig, känns kul att alla som har firat när jag fyllde jämnt fick samma unika gåva som ingen annan har. Kan även tänka mig att detta grytunderlägg är supersnyggt att stående på köksbänken mot kaklet som dekoration.
 
Sedan avslutade vi denna fantastiska kväll på restaurang.
 
Mer tips inför festligheter, finner ni under kategorin: Festligheter, festtillbehör/dekorationer & hemmagjorda presenter.
 
 
Postat av: Katarina

Lika snyggt och stylat som alltid! Lyckliga gäster ;)
Stort grattis i efterskott önskar jag dig!
Kram

Svar: Tack snälla söta, stor kram!
Viktoria Ingvarsson

2014-10-27 @ 17:20:52
URL: http://katarinaratcliffe.se
Postat av: Maria

Grattis i efterskott!! Som vanligt när man tittar in här blir man hungrig. Jösses vad fint du hade gjort och vad mycket gott det fanns att äta! :-) Tror jag skrev det en annan gång, det finns bara ett fel med din blogg, den uppdateras alldeles för sällan :-) Ser fram emot dina julgodisrecept och ditt julpyssel! Ha en bra höstlovsvecka!

Svar: Tack snälla söta! Jag håller med dig fullständigt. Det går lite i perioder, hur mycket man hinner blogga, men jag önskar också att jag hann blogga mer just nu och blir väldigt glad för din fina kommentar. I år blir det lite annorlunda kring julen, men jag tror att ni läsare kommer gilla de inläggen, jag ser fram emot det. Därför hänvisar jag till mina tidigare julinlägg så länge: http://pinkpastry.blogg.se/category/jul.htmlStor kram!
Viktoria Ingvarsson

2014-10-27 @ 20:30:58
Postat av: Erika- familjeliv, träning och inredning

Asså du är helt OTROLIG när det kommer till bjudningar! Så himla fint och gott allt ser ut. En riktig inspiration :) Grattis i efterskott fina du! KRAM!

Svar: Tack snälla söta för den fina kommentaren, blir super glad! Du är själv helt otrolig på att uppdatera ofta, love it, önskar jag med gjorde det. Stor kram!
Viktoria Ingvarsson

2014-12-09 @ 12:38:37
URL: http://erikasblogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: