Alla Hjärtans Cupcakes, Cupcake dekoration till Alla hjärtans Dag

Viktoria I . 2015-02-09 06:12:00 . Bakning

 
På lördag är det ju Alla Hjärtans Dag. En perfekt dag att hylla kärleken! Ett sätt att visa kärlek tycker jag är att bjuda på något hembakat. Därför vill jag tipsa er läsare om mina Alla Hjärtans Cupcakes, med till hörande Cupcake dekoration. Med dessa små sötnosar imponerar du stort. De är goda och fantastiskt söta och dessutom känns de så där härligt amerikanska och festliga. De går snabbt och enkelt att göra, både cupcaksen och tillhörande dekoration. Dekorationen gör du enkelt av sådant som du redan har hemma. Recept och instruktioner följer nedan.
  
 

Cupcake Dekoration till Alla Hjärtans Dag
 
Grillspett
Färgat papper helst rött eller rosa
Sax
Lim
 
Gör så här
 
Klipp av grillspetten till önskad längd. Klipp ut pil former ur rosa papper (se exempel ovan, jag har gjort mina pilar som små hjärtan). Klistra dit pilens spets på ena änden av grillspettspinnen. Tryck grillspetspinnen genom cupcaken, den änden som är utan dekoration (dvs utan pil). Klistra dit den andra änden av pilen på grillspettspinnen.
 
Tips! Dessa små cupcake dekorationer skulle även göra sig utmärkt på ett bröllop eller någon annan kärleksfull tillställning.
 
Källa: Viktoria Ingvarsson, http://pinkpastry.blogg.se/.
 
 

Jag önskar er läsare en härlig och kärleksfull Alla Hjärtans Dag! Passa nu på att visa dem du älskar lite extra uppskattning och kärlek.
 
 
Foton: Kristin Horn Sellström, för Magazinet.
 
Alla Hjärtans Cupcakes
ca 12 stycken
 
Cupcakes
2 ägg
2 dl strösocker
3,5 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
100 g smält smör
1 dl vaniljyoghurt
 
Frosting
150 g philadelphia
5 dl florsocker
1 tsk vaniljessens
 
Gör så här
 
Sätt ugnen på 225 grader. Förbered en muffinsplåt med cupcake formar (gärna röda eller rosa). Vispa ägg och strösocker pösigt. Rör i de torra ingredienserna. Rör i smöret och yoghurten. Häll smeten i formarna, fyll till 2/3 delar. Grädda i mitten av ugnen i cirka 15 minuter, kontrollera med sticka. Låt svalna helt. Vispa samman ingredienserna till frostingen. Bred på cupcaksen. Dekorera dina cupcakes, se instruktioner nedan.  
 
Tips! Som nämnt ovan skulle dessa små sötnosar imponera även på ett bröllop, förlovningsfest eller annan kärleksfull tillställning.
 
Källa: Viktoria Ingvarsson, http://pinkpastry.blogg.se/.
 
Fler tips inför Alla hjärtans dag finner ni under kategorin: Festligheter, festtillbehör/dekorationer & hemmagjorda presenter.
 
 
 
 

14 kommentarer

Steg för steg guide vik ett servetthjärta, servettbrytning till bröllop

Viktoria I . 2015-02-02 17:50:00 . Allmänt

 
Servettbrytning tycker jag är fantastiskt roligt. Det är ett enkelt,  kreativt skapande som går att variera i oändlighet. Jag tycker att det tillför så mycket. Det får festligheten att se mycket mer festlig ut, genomtänkt och planerad. Jag tycker att det visar gästen att man har gjort det där lilla "extra". Dessutom är det en sån där utmärkt sak som går att förbereda långt innan gästerna kommer. Beroende på vilken servettbrytning är det olika om pappersservetter eller tyg är lämpligast. Själv föredrar jag tyg. Men till servettbrytningen nedan lämpar sig pappersservetter bäst. Nedan följer en steg för steg guide för hur du viker ett servetthjärta/en servett i form av ett hjärta. Denna servettbrytning passar till de flesta tillfällen. Extra bra till de kärleksfulla tillexempel bröllop, förlovning, alla hjärtans dag och dop. Personligen tycker jag att den även funkar fint till julen. För att vika servetthjärtan behöver du följande: Pappersservetter, gärna enfärgade i rosa eller rött. Gör så här... 
 
 
 
1. Vik ut servetten till hälften.
 
 
2. Vik servetten tvärs över på längden.
 
 
3. Vik servetten på mitten.
 
 
4. Vik ner båda sidorna.
 
 
5. Vänd servetten på andra hållet och vik ner kanterna, se bilden ovan.
 
 
6. Vänd servetten, tada klart en servett i form av ett hjärta.
 
 
 
Tips! Detta servetthjärta gör sig mycket bra att lägga på varje tallrik, som ni ser ovan. Det är även lika vackert att stapla bredvid en buffé eller liknande. All servettbrytning håller bättre och det blir finare vikning om du tar hjälp av ett styrkjärn. Att du efter varje veck (som tillexempel ovan) stryker lite med ett hett strykjärn utan ånga. Det går även alldeles utmärkt att stryka pappersservetter.
 
Fler tips inför Alla hjärtans dag finner ni under kategorin: Festligheter, festtillbehör/dekorationer & hemmagjorda presenter.
 
 

0 kommentarer