Julkladdkaka med kanel och kardemummafudge

Viktoria I . 2010-12-22 22:00:00 . Bakning

           

                       


Julkladdkaka med kanel och kardemummafudge är den sista kakan från helgens inflyttningsglögg kalas. Det är även den kaka som flest bad om att få receptet på. När jag satt och funderade över vilka kakor som jag skulle baka till vårt inflyttningsglöggkalas så kom jag och tänka på kladdkaka, det gillar ju alla. Det måste finnas någon god kladdkaka med jul tuch. Så jag googlade julkladdkaka och kom till en blogg, med ett recept som verkade både gott och enkelt. Den var mycket enkel att baka och helt underbart god, riktigt kladdig! Perfekt att göra och ta med sig till julbjudningen som efterrätt, supersnabb att baka och supergod! Jag dekorerade den med lite snöflingeströssel som jag har köpt på ICA.
Så här kommer länken: http://philosophia.webblogg.se/2009/december/julkladdkaka.html

Postat av: kurdisk muslimsk tjej <3

hej

vill du följa mig på bloglovin ?

<3 KrAmSiSaR <3

; )

2010-12-23 @ 00:03:43
URL: http://kurdishgirlpeaceandlove.blogg.se/
Postat av: Alexandra - Uppsalas största blogg

Hej :) Jag har en dagensbloggtävling så det vore superkul om du ville vara med :) Det är bara att anmäla dig i inlägget här under :D

http://vadfanskajagheta.se/2010/december/torsdag-dagens-blogg-3.html#comment

2010-12-23 @ 12:49:27
URL: http://vadfanskajagheta.se
Postat av: Jennifer

Hej! Detta verkar ju som en riktig kanonkladdkaka! Den skulle passa perfekt till efterrätt på julafton, men jag kunde inte klicka på länken. Har du möjligtvis kvar receptet och kan du i så fall kanske skicka de till mig? Kram

Svar: Kladdkaka med kanel- & kardemummafudgeKladdkaka
2 ägg
3 dl socker
1,5 dl vetemjöl
1 dl kakao
1 tsk vaniljsocker
1/4 tsk salt
100 g smör

Kanel- och kardemummafudge
1,5 dl vispgrädde
1 tsk honung (eller ljus sirap)
2 kanelstänger
1 tsk kardemummakärnor
200 g mjölkchoklad

Vispa ägg och socker. Blanda de torra ingredienserna i en skål och vänd ner i äggvispet. Smält smöret och rör ner det.

Häll smeten i en smord och bröad form med löstagbar kant (24 cm i diameter). Grädda i nedre delen av ugnen i 175 grader, 18 minuter. Låt den svalna något.

Stöt kanelstängerna och kardemumman lätt i en mortel. Koka upp grädde, honung och kryddor. Ta bort kastrullen från värmen och låt grädden dra i 10 minuter. Hacka chokladen och lägg den i en skål. Koka upp grädden igen och sila den över chokladen. Rör tills fudgen blir slät, bred sedan ut den över kladdkakan. Ställ in i kylen att stelna.

Servera ev. med lättvispad grädde.
Viktoria Ingvarsson

2013-12-19 @ 21:12:24
URL: http://jennifersofia.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: