Saffranscheesecake

Viktoria I . 2010-12-21 18:25:17 . Bakning

                     

Saffranscheesecaken från lördagens inflyttningsglögg. Helt undrbar färg! Kul och lätt recept, riktigt len och god i smaken. Kommer från expressens bilaga LEVA & BO nummer 49/2010. Det var ett recept som jag inte hade bakat tidigare. 


Saffranscheescake
8-10 bitar.
Botten:
150 g pepparkaka (ca 15 styck)
60 g smör
Första fyllningen:
400 g Philadelphiaost
3 ägg
1,5 dl socker
1 kuvert saffran (1/2 g)
rivet skal av en citron
Översta lagret 400 g creme fraiche
1 msk vaniljsocker

Gör så här:
Mixa pepparkakorna och smält smöret, blanda det med smulorna.
Tryck ut i en form med löstagbarkant.
Grädda i ugn cirka 5-7 min 200 grader
Låt svalna!
Vispa ägg och socker pösigt, tillsätt rivet citronskal och saffran.
Blanda ner philadelphiaosten och rör till det blir en jämn smet, låt smeten dra 15 minuter.
Häll fyllningen i pajskalet och grädda i ytligare 30-40 minuter i 180 grader.
Låt kakan svalna ordentligt.
Rör ihop creme fraiche och vaniljsocker. Bred över kakan, grädda i 6-7 minuter i 180 grader tills ytan stelnar något. Låt kakan svalna.                                                           

                                                                                      LEVA & BO nummer 49/2010


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: