Cheesecake cake balls

Viktoria I . 2011-08-31 17:20:00 . Cake balls


Jag har alltid älskat cheesecake, redan innan jag hade smakat det visste jag att det var något jag skulle älska. Speciellt ugnsbakad cheesecake är min absoluta favorit. För en tid sedan fann jag ett recept på cheesecake cake balls via google, som jag var sugen på att pröva. Idag var jag sugen på att göra och äta godis, så därför bestämde jag mig för att göra ett försök. De var mycket enkla att göra och fantastiskt goda. Är du som jag och älskar cheesecake måste du göra dessa, recept följer nedan.    


                          

En vacker ask/burk med hembakat godis är en perfekt present att ge bort. Asken har jag fyndat på åhlens sommarrea. Dessa får bli en present till mig själv, men jag kommer definitivt att göra cheesecake cake balls fler gånger.  
  
                          

Cheesecake cake balls
18 stycken

200 g philadelphia
50 g smör
4 dl krossade digestivekex
2 dl florsocker
Rivet skal från 1 citron och 2 tsk citronsaft
1 dl finhackad vit choklad
Mörk choklad att doppa i

Vispa samman alla ingredienser. Rulla degen till bollar. Ställ in i kylen i några timmar. Smält chokladen över vattenbad, doppa bollarna. Låt svalna och stelna. Förvara i kyl.

Källa: http://kaksmulan.se/?paged=12

Postat av: Anita BJ

Alltså jag fattar verkligen inte hur du kan få dina chokladdoppade godsaker att bli så perfekta och släta, det har aldrig hänt mig! Alltid blir det nån rand och nån lite för stor chokladpöl underst. Jag tror du har något hemligt tricks som du håller för dig själv ;o)

2011-08-31 @ 21:38:46
URL: http://anitabjohansson.blogg.se/
Postat av: Viktoria - Pinkpastry

Anita BJ: Du är för gullig = ). Jag vet inte om jag har något speciellt tricks. Jag använder willys billigaste choklad, jag smäler alltid över vattenbad, jag använder en liten slickepott och rullar runt "bollarna" med och sen en gaffel som jag lyfter med underifrån och lägger över på bakplåtspapper. Innan jag lyfter över brukar jag låta dem "droppa" av lite, jag vickar lite på gafflen för att bli av med överflödig choklad. Jag hoppas detta var till hjälp.

2011-09-01 @ 11:47:40
Postat av: Anita BJ

Tack för förklaringen. Jag tycker att det brukar vara ungefär så jag också gör men ändå blir de inte blanka. Men nu börjar jag tänka att det nog kanske är för att du gör kyler bollarna innan du doppar dem i chokladen. Jag har inte haft det tålamodet, men ska prova det nästa gång jag gör nåt chokladdopp :)

2011-09-01 @ 23:25:14
URL: http://anitabjohansson.blogg.se/
Postat av: sara

Gud så gott det låter! Måste verkligen prova att göra dom någon gång! :)

2011-09-02 @ 11:06:57
URL: http://missmantyniemi.blogg.se/
Postat av: Viktoria - Pinkpastry

Sara: Ja om du är en cheesecake älskare får du inte missa dessa!

2011-09-02 @ 13:14:29
Postat av: Sonja

nu blev jag extremt sugen på choklad :( Tur då att jag snodde med mig massa toblerone från hotellet igår! :)

2011-09-02 @ 16:38:49
URL: http://hejsonja.se
Postat av: Viktoria - pinkpastry

Sonja: Tack för kommentaren, du är bäst!

2011-09-03 @ 15:10:01
Postat av: Sandris

Säger bara Oh my god! Så underbart goda dom blev! Tack för en underbar blogg !/ Sandris

2011-09-27 @ 11:49:31
Postat av: Viktoria - PInkpastry

Sandris: Va roligt att du gillade dem. Tack snälla, stor kram!

2011-09-27 @ 18:18:26
Postat av: Rebecka

Åh du är underbar! Jag har försökt komma på en bra julklapp till min mormor, som är barnsligt förtjust i sötsaker, och här har vi det. Tack så himla mycket!



Går det att frysa in dessa till jul? Hur länge håller de sig färska och goda innan det är dags att äta upp dem (i skafferiet)?



Många kramar!

2011-11-12 @ 07:50:05
URL: http://yesterdayslie.blogg.se/
Postat av: Viktoria - Pinkpastry

Rebecka: Tack snälla för den fina kommentaren. Ja dessa hade jag blivit glad för att få i julklapp = ). I kylskåp håller de sig i minst 5 dagar. Jag har inte fryst mina någon gång. Men jag tycker inte att det borde vara något problem. Dock hade jag gjort det innan jag doppade dem i chokladen, om den ska se fin ut. Låt dem sen tina i kylsåpet innan du doppar dem. Lycka till och stor kram!

2011-11-12 @ 07:53:50
Postat av: Rebecka

Tack för ditt otroligt snabba svar. :) En fråga till vilket inte riktigt framkommer, i samma storlek som du gör dem, hur många bollar blir det på ett ungefär?



Kram

2011-11-12 @ 08:01:54
URL: http://yesterdayslie.blogg.se/
Postat av: Viktoria - Pinkpastry

Rebecka: Så lite så = ). Som det står i receptet så blev det cirka 18 bollar, dessa väger cirka 20 gram styck.

2011-11-12 @ 08:46:55

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: