Shortening

Viktoria I . 2011-08-10 17:13:09 . Bakning - Tillbehör


I amerikanska recept så står det ofta med shortening, särskilt i whoopie pie recept. Tidigare har jag löst detta genom att använda philadelphia istället somtillexempel när jag har bakat whoopie pies. Jag såg i Leila bakar i Frankrike att hon hade löst det genom att använda creme fraiche, något jag själv inte har prövat. Nu har shortening kommit även till Sverige, jag fann det på den utländska hyllan i mataffären. Trots att mina Whoopie pies blev mer än perfekta (underbart goda), så köpte jag en burk shortening då jag är nyfiken. Någon av er läsare som har erfarenheter av shortening?


                          

Postat av: Stine

Jeg har bruker Crisco mye når jeg lager marshmellows fondant og når jeg lager blomster av sukkerpasta. Det gjelper på at det ikke klistrer seg fast og er lett å jobbe med.



Jeg har ikke prøvd det i mat før, men har et par oppskrifter nå fra Magnolia Bakery som jeg skal prøve snart hvor jeg skal bruke det. Det virker litt rart å ta det i maten, men det blir nok bra. :)

2011-08-19 @ 15:30:40
URL: http://kake.barmo.no
Postat av: Viktoria - Pinkpastry

Stine: Va roligt att få höra lite om crisco, stor kram!

2011-08-20 @ 17:52:47

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: