Black and white cookies

Viktoria I . 2011-02-20 13:47:27 . Bakning



När vi var i New york så åt vi Black and White cookies, vi ville pröva det mesta som man hade sett på tv. De var fantastiskt goda! Mjuka och luftiga och sen med den goda glasyren, mums! Detta är andra gången som jag gör black and white cookies hemma. De är lika goda som de man köper i New York, så snygga blir de inte men de är lättbakade och mycket goda. Det finns flera olika recept på Black and white cookies, receptet som jag använder kommer nedan.

Black and white cookies

4 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
0,5 tsk salt
1 dl filmjölk
5,5 msk mjukt magarin
1,5 dl socker
1 stort ägg

Sätt ugnen på 175 grader. Blanda i en skål för sig mjöl, bakpulver och salt. Ta en ny skål och blanda filmjölken och vaniljsockret. I en ny skål vispa margarin och socker fluffigt med elvisp. Tillsätt ägget och sen mjölblandningen lite i taget. Häll sedan i filmjölken, blanda väl men inte mer än nödvändigt. Klicka ut smeten på bakplåtspappersklädda plåtar. En stor matsked till varje kaka blir lagom, försök forma dem runda med skeden och sen platta lätt (kakorna ska va tjocka som brödskivor ungefär, de är dem som man köper i New York). Grädda mitt i ugnen i cirka 15-17 min, känn med sticka. Ta ut och låt svalna.

När kakorna har svalnat gör glasyren.

Blanda 3 dl florsocker, 2 tsk citronsaft, 1 tsk vaniljsocker, 1,5 msk vatten (jag tog 3 msk, du märker när glasyren har fått en bredbar konsistens). Sen brer du den vita glasyren på ena halvan av kakorna. Sen gör du chokladglasyren likadant som vaniljglasyren men du tillsätter 1,5 msk kakao. Sen brer du den över kakornas andra halva. 

Receptet har jag hittat här: http://www.tasteline.com/Recept/Black_and_white_cookies

Såg även att tasteline hade en black and white variant på semlan:
http://www.tasteline.com/Recept/chokladsemlor_black_and_white
Kul! Jag älskar semlor så det kanske jag skulle pröva.


                         

Det fina våningsfatet har jag fått i present av min mamma, hon har köpt det på Åhlens.  

                         

Jag citerar Jerry Seinfeld: "The key to eating a black and white cookie, Elaine, is you want to get some black and some white in each bite. Nothing mixes better than vanilla and chocolate".

Postat av: Lisa

Sv: Tack! :) Det var faktiskt första gången jag använde mig av fingerkex som dekoration, det är bara fantasin som sätter gränserna! :) Passade väldigt bra till tårtan dessutom!



Fin blogg du har! :) Jag inser nu att jag borde lägga ut recept på det jag gör och baka lite mer än bara tårtor OCH köpa mer utrustning. Tack för inspirationen! :)

2011-02-20 @ 18:28:17
URL: http://ougat.blogg.se/
Postat av: Viktoria-Pinkpastry

Lisa: Tack snälla du! Recept är alltid kul = )

Men som du säger bara fantasin sätter gränserna, egentligen så behöver man inte så mycket utrustning

2011-02-20 @ 19:17:09
Postat av: Linda - Cupcakefluffan

Så mumsiga det ser ut, härligt när de är tvåfärgade :-)

2011-02-20 @ 20:07:16
URL: http://cupcakesfluffan.blogspot.com/
Postat av: Viktoria-Pinkpastry

Linda - Cupcakefluffan: Ja de är supergoda = )

2011-02-20 @ 20:19:59
Postat av: sana

Vilken goda kaka du har gjort! jag ror också att den här kakan ska blir mer goda om man äta båda vitt och svart ;d

2011-02-20 @ 20:34:56
URL: http://sana-madebylove.blogspot.com/
Postat av: Sara

Fin blogg!

Dessa kakor såg mumisga ut!



Tycker verkligen du borde göra den vita kladdkakan, super god! =)

2011-02-20 @ 20:41:18
URL: http://bullmammasara.blogg.se/
Postat av: Simone

oooh, i love the stand/étagère!

i'm so into any of them ... right now i got 4 and there are too few occasions to show them ;)

and yes, i'd like one of those cookies as well ... :)

sweet greetings from hamburg!

2011-02-20 @ 21:32:15
URL: http://hamburchbackblech.blogspot.com/
Postat av: Viktoria-Pinkpastry

sana: Tack snälla söta = )



Sara: Tack! Ja de var mumsiga, jag ska absolut göra den till min syster och systerson någon dag



Simone: I agree, i cant get too many cake stands = )

2011-02-21 @ 08:18:37

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: