Smulpaj med päron och After eight

Viktoria I . 2011-01-04 19:54:56 . Bakning

I kväll så har jag bakat smulpaj med päron och after eight. Det kan också passa bra att baka om det finns after eight kvar efter jul. Eller om man som jag har en make som älskar after eight.

Inspirationen till receptet har jag fått ifrån denna bok, Smulpajer till kaffet och dessert av Elisabeth Johansson. Om ni som jag gillar smulpaj så är den ett bra köp. I den finns massor av recept på olika sorters smulpaj, vilket titlen kanske avslöjar. Lite roligare varianter som till exempel: kiwismulpaj med daimcrunch, smulpaj med vit choklad och jordgubbar, Chokladsmulpaj med päron och Oboy med många flera.

                      

Först sätter jag ugnen på 200 grader, sen smörar jag en pajform. Därefter lägger jag i konserverade päron med varsin After eight bit på varje.

                        

Sen gör jag min smulpajs deg:
2 dl vetemjöl
1/2 dl socker
1 tsk vaniljsocker
100 g kallt smör
(Johansson, 2006:12)
Häller hälften av den över päronen. Sen kör jag in formen i ugnen i 10 minuter. under tiden hackar jag fem after eights och blandar i den resterande smulpajsdegen. Efter 10 minuter tar jag ut formen och öser på resterande smulpajsdeg, och gräddar i yttligare 10 minuter.

                      
                       

Inte så vacker men väldigt god i hop med vaniljglass. Det som blir över brukar maken köra i micron dagen efter och äta ihop med glass igen, lika god då.

Postat av: AnnaViktoria

Mums, vad god den såg ut :) Vilken söt pajform också!

2011-01-05 @ 13:20:23
URL: http://annaviktoria.blogspot.com/
Postat av: Kajsa G

Den här smulpajen ska jag testa! Kul recept!

2011-01-05 @ 15:20:33
Postat av: Viktoria-Pinkpastry

Kajsa G: Ja om du gillar After eight tycker jag du ska prova den (ja den är god för oss som tycker after eight är ok med)..Den är mycket lätt att baka och Billy tycker den är jättegod!



AnnaViktoria: Tack! Pajformen fyndade jag i somras på gekås för 79 kr

2011-01-05 @ 16:39:48

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: