Solroscupcakes med dulce de leche frosting

Viktoria I . 2011-01-22 16:22:14 . Bakning


Jag har länge varit sugen på att pröva dulce de leche frosting, då jag älskar dulce de leche. Det hade vi ofta hemma när jag var liten, oftast så åt vi det på macka som pålägg. Jag gjorde chokladcupcakes då jag tänkte att de kunde passa i hop med kolasmaken. Jag använde som vanligt Leila Lindholms recept:
http://www.recept.nu/1.145952/leila_lindholm/tillbehor/mjol/chocolate_cupcakes 
Dulce de leche frosting receptet fann jag bland annat på denna blogg: 
http://mingodasida.blogspot.com/2010/03/chocolate-cupcakes-med-ddl-frosting.html
Den var så god och passade perfekt till choklad.  Den blir riktigt len, fin och glansig. Kan tänka mig att den passar perfekt till tårtor. Jag tycker dock inte att den hade tillräckligt bra konsistens för att spritsas, det går att spritsa men det blir inte så fint som det kan bli med andra frostings. 


                         

Formarna har jag köpt på www.ebay.com.

                          

Jag garnerade de små sötnosarna med solrosor som jag har gjort av sugerpaste, perfekt lördagsfika för mig och maken.

Postat av: Linda

Jag gjorde också Dulce de Leche för första gången häromdagen, fast till tårtfyllning. Kan tänka mig att det blev väldigt gott på chokladcuppisar med :-)

2011-01-23 @ 12:28:18
URL: http://bengtssonsbaksida.blogspot.com
Postat av: Andreas

Hej.Jag tycker blommorna var jättefina. Skulle man inte kunna ha choklad eller något från lösgodishyllan i mitten på dem. Sedan tror jag en dumle eller något liknande i mitten av dina cuppcakes hade gjort dem perfekta. Toppingen på dessa är den absolut bästa du någonsin har bjudit på tycker jag.Mvh

En trogen läsare

2011-01-23 @ 15:07:04
Postat av: Madeleine

men himmel va söta!

2011-01-23 @ 18:01:45
URL: http://bonjourvintage.wordpress.com/
Postat av: Viktoria-Pinkpastry

Madeleine: Tack söta du = )Andreas: Tack min trognaste läsare..Det har du rätt i jag borde nog kolla mer på godishyllor och liknande efter ev. dekorationer..Kul att du tyckte om frostingen jag med = )..Nästa gång får jag pröva med en dumle då..det gifter sig nog bra med kolasmaken på frostingenLinda: Var det första gången du gjorde Dulce de Leche eller sådan frosting? Visst var den god! Dulce de Leche kan användas till så mycket så gott!!

2011-01-24 @ 08:39:53

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: