Banan och pecannöts muffins

Viktoria I . 2011-07-01 11:35:36 . Bakning


I natt har det regnat och idag är det gråväder. Då passar jag och lille Ozzy på att mysa. När det är gråväder blir jag alltid sugen på att mysa med bananbröd och te. Men idag var jag sugen på att pröva något nytt, så det fick bli  banan och pecannöts muffins som jag har förmiddagsfikat på. Recept följer nedan. 

Jag ville ha lite större formar, därför blev det dessa jumboformar med små älvor på. Formarna har jag fått av min mamma, hon har fyndat dem på Börjes.  

                          

Mys med god muffins och världens goaste hund! Muffinsarna var mycket goda, de påminde om bananbröd och passade perfekt till te. Bra sätt att få användning till bruna bananer.  

                          

Det var näst intill så jag var sugen på att tända en brasa, men riktigt så kallt var det inte idag. Det får bli till hösten och sitta inne och lyssna på regnet smattra mot plåttaket, elda brasa, dricka te och äta bananbröd.

                           

Banan och pecannötsmuffins

150 g vetemjöl
1,5 tsk bakpulver
1 krm salt
70 g råsocker
115 g grovt hackade pecannötter
2 stora mogna bananer mosade
5 msk mjölk
2 msk smält smör
1 stort ägg uppvispat
0,5 tsk vaniljessens

Gör så här 
Sätt ugnen på 190 grader. Sikta ner vetemjöl, bakpulver och salt. Tillsätt socker, pecannötter och rör om. Ta fram en ny bunke och blanda samman bananer, mjölk, smör, ägg och vaniljessens. Lägg ihop de med de torra ingredienserna och vispa hastigt samman till en smet. Lägg smeten i muffinsformar som du fyller till 2/3 delar. Grädda i mitten av ugnen i cirka 20 - 25 minuter. Muffinsarna ska höja sig och bli gyllenbruna. Du kan även kontrollera med en sticka, observera att den inte ska va helt torr, men inte degig. Låt svalna på galler.

Jag tycker att de var goda både varma och kalla. 

Källa: (2007): Muffins och kakor en samling med lätta recept. Storbrittanien: Paragon Books Ltd. 


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: