Karamell biscotti

Viktoria I . 2011-07-28 16:29:59 . Bakning


I morgon ska jag hälsa på en av mina bästa barndomskamrater och få se hennes nya lägenhet. Jag har köpt en färgglad inflyttningspresent till hennes kök, men den visar jag er efter besöket. I inflyttningspresent kommer hon även att få burken med kakor nedan. Då maken fortfarande är på tjänsteresa i Italien så ville jag fortsätta med min fördjupning i italienska godsaker. Jag blev sugen på att experimentera med detta utmärkta recept:
http://boulangeriet.blogspot.com/2010/02/experiment.html.
Vilket jag bakade i söndags: http://pinkpastry.blogg.se/2011/july/lakrits-biscotti.html.
Men som nämnt tidigare så gillar jag inte lakrits. Därför ersatte jag den med samma mängd karamell fudge istället, och bytte ut det mörka muscovadosockeret mot ljust muscovadosocker.
 

                          

De som inte fick plats i burken eftermiddagsfikade jag på. De var mycket goda, lagom söta med en underbar karamellsmak. Dessa kommer jag att göra fler gånger.  

                          

Karamell biscotti

100 g rumsvarmt margarin
1 dl råsocker
1 dl ljust muscovadosocker
3 ägg
7 dl mjöl
2 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
100 g fudge hackad i små bitar

Gör så här

Sätt ugnen på 175 grader. Vispa smör och socker pösigt, tillsätt äggen (ett i taget). Blanda ner de torra ingredienserna, avsluta med fudgen. Dela degen i tre delar, rulla ut, platta något och lägg på plåt. Grädda i cirka 20 minuter. Sänk värmen till 100 grader. Skär upp längderna diagonalt i bitar som blir cirka 2 centimeter breda. Lägg tillbaka på plåten igen (med snittytan uppåt) och in i ugnen. Låt dem vara i ugnen tills de känns genomtorra, cirka 1 timme.

Tidigare tillfällen då jag har bakat biscotti i bloggen:
http://pinkpastry.blogg.se/2011/march/polkagrisbiscotti.html.
http://pinkpastry.blogg.se/2011/july/lakrits-biscotti.html.

Postat av: kjerstisandnes

Fantastisk fin blogg! Masse gode oppskrifter og fine bilder (og kakebokser) Skal absolutt prøve noen av oppskriftene når jeg kommer hjem fra ferie:0)

2011-07-29 @ 08:06:29
URL: http://kjerstisandnes.blogg.no
Postat av: Elisesbakery

Så nydelig det så ut !

Har aldri prøvd biscotti, men ser ut som det er

verdt et forsøk :-D

2011-07-29 @ 10:24:11
URL: http://elisesbakery.blogspot.com
Postat av: Viktoria - Pinkpastry

kjerstisandnes: Tack snälla för den fina kommentaren. Hör gärna av dig om du prövar recepten och säg vad du tyckte.



Elisesbakery: Tack snälla! Biscotti är lätt att baka och mcyket gott!



2011-07-29 @ 19:28:40

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: