Pannacotta, efterrätt till picknickkorgen

Viktoria I . 2011-07-25 14:24:13 . Festligheter, festtillbehör/dekorationer & hemmagjorda presenter


Farmor, lillasystern och jag ska på utflykt. Jag har ansvaret för att ta med mig fika. Jag ville göra något som är mycket gott, lätt att äta ute och vackert. Jag kom fram till att det var praktiskt att använda glasburkar, och kom på ett enkelt sätt att göra dem extra fina och praktiska (beskrivning följer nedan). Jag var fortfarande inspirerad av Italien, då maken är där på tjänsteresa och bestämde mig för att göra något italienskt. Det fick bli panacotta då det stämde överens med ovan nämnda kriterier. (Recept följer nedan).  


                          

För att göra små söta och mycket praktiska efterrätts "burkar" till picknicken, behövs följande. Glasburkar, servetter (jag använde små 24x24 cm, då burkarna var små), snöre och små engångsskedar. 

                         

Sedan går du tillväga precis som du gör när du sätter ett syltlock på en burk med sylt, och sen sticker du ner en plastsked i rosetten. Klart! 

                         

Perfekt! Allt som behövs för att äta ute i det fria, servett och sked. Dessutom ser det vackert ut.

                         

Här piggar de små sötnosarna upp i picknickkorgen.

                         

Pannacotta

2 st gelatinblad
3 dl vispgrädde
3 msk honung
1,5 tsk krossat snabbkaffepulver

Gör så här
Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten i fem minuter. Koka upp grädden i en kastrull och blanda i honungen. Ta upp gelatinbladen och krama ur dem och låt dem rinna av på hushållspapper. Lägg i gelatinet i kastrullen, tillsätt kaffet och rör om noga tills allt har löst sig. Häll upp i portionsformar, låt stelna i kyl minst tre timmar.

Receptet till pannacottan kommer från Paolo Robertos bok: Mina fastrars mat, vilken den supersöta mellansystern har ordnat så jag har fått ett signerat exemplar.  

Källa: Roberto, Paolo (2007): Mina fastrars mat menyer från Maddaloni. Stockholm: Albert Bonniers Förlag AB.

Postat av: Stina

Åh så fiffigt! Servetterna var ju hur söta som helst, de ska jag spana efter nästa gång jag är på ica. Jag och Maja har bakat dina peanutbuttercookies idag, har inte hunnit smaka men de doftar ljuvligt!

2011-07-25 @ 16:19:27
URL: http://girle.blogg.se/
Postat av: Viktoria - Pinkpastry

Stina: Ja det tycker jag med = ). Ja visst är servetterna söta. Jag köpte stora och små till mitt examenskalas på ICA Maxi. Jag ser fram emot och höra vad du och Maja tyckte om cookiesarna!

2011-07-25 @ 16:49:20
Postat av: Karolina

Vad fina de blev! Hoppas ni får det mysigt. Vi får höras om imorgon, Kram!

2011-07-25 @ 19:15:05
URL: http://karosell.blogg.se/
Postat av: Anna

Åh, så söta.



Skulle man kanske försökt sig på såna då jag o svägerskan ska på loppistur senare i veckan?



Tack för toppenbra tips. Hela tiden!

2011-07-25 @ 22:17:44
URL: http://lillatantanna.blogg.se/
Postat av: Viktoria - Pinkpastry

Karolina: Tack! Jo det var mysigt, ringer dig i mon PUSS



Anna: Tack snälla för den fina kommentaren! De tycker jag definitivt att du ska pröva dig på, supergott och superlätt!

2011-07-25 @ 22:46:06
Postat av: Mamma

Hoppas ni fick en trevlig kväll,tittar man på fika korgen så var det säkert helt i Hannas smak.

Kram

2011-07-26 @ 09:00:48
Postat av: Viktoria - pinkpastry

Mamma: Ja det var toppen, fröken verkade med vara nöjd = ) KRAM

2011-07-26 @ 17:35:10
Postat av: Sannas Goda

Vilken jättesmart idé!

Postat av: Viktoria - Pinkpastry

Sannas Goda; Tack, det tyckte jag med och det fubkade alldeles utmärkt!

2011-07-29 @ 13:20:07
Postat av: Caroline

Men gud vilka söta burkar! Och så smart förpackade :). Både sött och sött hihi ;). Tack för superbra tips, det ska jag definitivt försöka mig på! Roligt att ta med sig som gå-bort-gåva!

2011-07-30 @ 16:40:32
URL: http://stheavenstreet.blogspot.com
Postat av: Viktoria - Pinkpastry

Caroline: Va bra sagt både sött och sött! = ), håller med dig fullständigt!

2011-07-30 @ 20:44:59

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: