Biskvier med hallon och citronsmörkräm

Viktoria I . 2011-06-29 11:36:33 . Bakning

                            
På mitt examenskalas (http://pinkpastry.blogg.se/2011/june/examenskalas-med-temat-rosa-paris.html), bjöd jag även på biskvier med hallon och citronsmörkräm. Jag tycker att biskvier är fantastiskt gott och känns lyxigt och dessutom så kommer biskvierna ursprungligen från Frankrike, därför passade dessa små sötnosar utmärkt in på mitt kalas med "Rosa Paris" tema.


                           

Hallon och citronsmörkrämen var inte bara fantastiskt god, utan den matchade även mitt "Rosa Paris" tema perfekt! På bilden under så ser ni biskvierna på dessertbordet. Recept följer nedan. 

                            


Även detta recept kommer från de fantastiska systrarna Eisenman http://www.systrarnaeisenman.se/. Om du är intresserad av bakning och gillar fina upplägg kolla in deras böcker, du kommer inte att bli besviken.

Biskvier med hallon och citronsmörkräm ca 30 stycken

2 äggvitor
400 g mandelmassa

Hallon och citronsmörkrämen
100 g rumsvarmt smör
1,5 - 2 dl florsocker
1 äggula
2 msk lemon curd (jag fuskade med köpt lemon curd, fungerade lika bra och blev lika gott)
1 - 2 msk hallonpure (hallon mosade till pure)

(OBS! Jag gjorde två satser av smörkrämen)

ca 250 g vit choklad

Gör så här
Sätt ugnen på 200 grader. Vispa äggvitorna till ett lätt skum. Riv ner mandelmassan i skummet och vispa till en smet. Klicka ut smeten på bakplåtspappers klädda plåtar (gör 5 kronors stora klickar) Grädda i 8 - 10 minuter. Ta plåten ur ugnen. Dra bort bakplåtspappret med biskvierna på och skölj sedan plåten i kallt vatten. Dra sedan över bakplåtspappret med biskvierna på, upp på den blöta plåten (detta gör att det är lättare att sedan dra loss biskvierna utan att de fastnar). Lägg över biskvierna på galler för att svalna helt. Vispa i hop ingredienserna till smörkrämen. Bred krämen på undersidan av biskvierna så den bildar en topp. Ställ in biskvierna i frysen. Smält chokladen över vattenbad. Ta ut biskvierna när de är helt frysta och doppa sidan med smörkräm i den smälta chokladen. Låt stelna och förvara kallt. Dessa små godsaker går utmärkt att frysa, så du kan göra dem i förväg.

Källa: Eisenman Frisk, Lisa & Eisenman Monica (2009): Sommarens söta 180 RECEPT FÖR SOLIGA OCH REGNINGA DAGAR. Göteborg: Bonnier Fakta.

Postat av: Jenlen

åh så gott det lät,smaskigt! Så många härliga recept du delar med dig av.

2011-06-29 @ 21:50:06
URL: http://jenlen.blogg.se/
Postat av: Viktoria - Pinkpastry

Jenlen: Ja dessa är farligt goda, ja här är mycket bakverk. Va häligt det ser ut som om du hade i NY, jag längtar med tillbaka!

2011-06-29 @ 22:13:48
Postat av: Madelene

Hej!

En liten fråga: Hur gör man citronsmörkrämen? Det är den som är lemon curd va? och hur gör man hallonpure? Tänkte göra dessa i helgen.

2011-09-09 @ 12:53:11
URL: http://maadelenes.blogg.se/
Postat av: Viktoria - Pinkpastry

Madelene: Åhh va roligt att du ska göra dessa i helgen, de är fantastsikt goda och inte så svåra att göra. Jag ser att jag har varit otydlig med hur du gör smörkrämen ska lägga till det i inlägget. Hallon och citronsmörkrämen gör du genom att vispa ihop ingredienserna, tills det har en smörkrämkonsistens. Hallonpure får du genom att mosa hallon. Lemon curd kan du fuska och köpa färdig, det gjorde jag = ). Hör gärna av dig om du har fler frågor stort lycka till!

2011-09-09 @ 13:46:09

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: