Bananbröd / Banana bread

Viktoria I . 2011-03-11 10:36:50 . Bakning


Igår kväll så bakade jag bananbröd, det är en gammal favorit här hemma. Det är mycket gott, lättbakat och sprider dessutom en fantastisk doft. Recept kommer nedan.

                         

                         

Perfekt att mysa med en skiva till en kopp the på kvällen när regnet öser ner. 
Det är även mycket gott med ädelost på.

                          

                         


Receptet kommer från denna bok: the hummingbird bakery cookbook. En mycket trevlig bok som jag tycker att ni ska köpa. Tyvärr så har jag inte besökt deras berömda fik i London, men det får bli nästa gång vi åker dit.

               

Bananbröd

270 g ljust råsocker
2 ägg
200 g mosad banan
280 g mjöl
1 tsk bakpulver
1 tsk bikarbonat
1 tsk malen kanel
1 tsk malen ingefära
140 g smält smör

Sätt ugnen på 175 grader. Vispa samman socker och ägg ordentligt, vispa i den mosade bananen.
Tillsätt mjöl, bakpulver, bikarbonat, kanel och ingefära. Vispa ordentligt tills alla torra ingredienser har blandats i. Häll i det smälta smöret och vispa så allt är blandat ordentligt.
Smöra och bröa en form 23x13 cm, häll i smeten. Grädda kakan i ugn i cirka en timme, kontrollera med sticka. Låt kakan svalna något innan ni stjälper upp den ur formen.

(Källa: Malouf, Tarek & The Hummingbird Bakers (2009): the hummingbird bakery cookbook cupcakes * muffins * pies * brownies * cakes * cookies * cheesecakes. London & New York: RYLAND PETERS & SMALL.

Postat av: Camilla

Nämen vilken ursöt dukning!! Ett riktig känsla av afternoon tea.. ;-)

2011-03-11 @ 17:07:15
URL: http://vitha.blogg.se/
Postat av: Viktoria-Pinkpastry

Camilla: Tack snälla söta = )

Ja visst är det mysigt att bara sitta inne, dricka the och lyssna på regnet ibland.

2011-03-11 @ 20:29:23
Postat av: Linda - Cupcakefluffan

Så gott, älskar banan i kakor och bröd

2011-03-11 @ 20:41:18
URL: http://cupcakesfluffan.blogspot.com/
Postat av: Viktoria-Pinkpastry

Linda - Cupcakefluffan: Jag håller med dig = )

2011-03-12 @ 11:45:18

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: