Pecan banana bread

Viktoria I . 2011-03-29 18:26:56 . Bakning


Som jag har nämnt tidigare i bloggen så gillar vi bananbröd här hemma. I fruktskålen låg det fyra gamla bananer så det fick bli ett bananbröd. Idag prövade jag att baka ett annat recept, Leila Lindholms Pecan banana bread. Jag älskar bananbröd och pecannötter, och ja det var mycket gott! (Recept kommer nedan). Men jag tycker dock fortfarande att detta är det godaste receptet på bananbröd:
http://pinkpastry.blogg.se/2011/march/bananbrod-banana-bread.html.


                        

Som jag har nämnt tidigare så tycker jag det är fint med bakverk som pryder köksbänkarna. Både billigare och godare än snittblommor, vilket givetvis också är trevligt. 
 
                         


Pecan banana bread

150 g mjukt smör
1 dl strösocker
2 dl florsocker
4 mogna bananer (mixade till pure)
2 ägg
3 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
0,5 tsk kanel
0,5 tsk ingefära
1 nypa salt
Pecannötter (jag tog 100 g)

Gör så här:
Sätt ugnen på 175 grader. Vispa smör, strösocker och florsocker krämigt. Vispa bananpuren, tillsätt äggen. Blanda de torra ingredienserna och pecannötterna (spara några att lägga ovanpå brödet som dekoration). Rör ner de torra ingredienserna i smeten. Smöra och bröa en form, häll i smeten, toppa med pecannötter. Grädda i mitten av ugnen i cirka 30 minuter, pröva med en sticka om brödet är färdigt.

(Källa: Lindholm, Leila (2008): a piece of cake Leilas favoritbröd och bakverk. Stockholm: Natur och kultur AB).

Postat av: Linda - Cupcakefluffan

Så gott, gillar verkligen bananbröd/kaka :-)

2011-03-29 @ 20:16:56
URL: http://cupcakesfluffan.blogspot.com/
Postat av: Viktoria-Pinkpastry

Linda - Cupcakefluffan: Ja visst är det gott! Perfekt att slänga ihop när man har lite gamla bananer hemma.

2011-03-29 @ 20:24:16

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: