Mors dags tårta, Princesstårta

Viktoria I . 2011-05-29 17:09:45 . Bakning


Grattis alla mammor på mors dag! Tyvärr bor både makens och min mamma för långt bort så vi kan inte fira dem idag. Istället så bakade jag en princess tårta och uppvaktade farmor med. Det fick bli en liten en då vi bara va tre stycken. Till bottnarna så använde jag en 20 cm form. Annars så är det en klassisk princesstårta med vaniljkräm, sylt och grädde. På ICA maxi har det kommit vita marsipan tårtlock, så det var jag sugen på att pröva ett. De var lika dåligt som de tårtlocken man köper brukar vara. Alldeles för litet för en normalstor tårtbotten, tunt och svårt att forma. Så jag kommer nog att fortsätta med sockerpasta istället. Jag dekorerade tårtan med marsipanrosor med jordgubbssmak och små gröna blad med päronsmak.  



                         
                          


Tårtan var mycket god! Marsipanlocket med även om det var svårformat. Då jag har fått önskemål om fler steg för steg guider på bloggen, så kommer det en senare om hur man gör marsipanrosor.

Postat av: Jennifer

Tänk om man kunde prestera sådär bra! :)

2011-05-29 @ 17:15:30
URL: http://wiippola.blogg.se/
Postat av: Viktoria - Pinkpastry

Jennifer: Va gullig du är, tack = )

2011-05-29 @ 18:20:20
Postat av: Linda - Cupcakefluffan

Så fin, ja tyvärr är de färdigkavlade marsipanlocken ofta dåliga

2011-05-29 @ 19:46:50
URL: http://cupcakesfluffan.blogspot.com/
Postat av: Andreas

Va fin den va.



Synd att du tycker det är så mycket jobbigare att jobba med marsipan i stället för sockerpasta. Marsipan är ju mycket godare ju.

2011-05-29 @ 21:46:40
Postat av: Andreas

Va fin den va.



Synd att du tycker det är så mycket jobbigare att jobba med marsipan i stället för sockerpasta. Marsipan är ju mycket godare ju.

2011-05-29 @ 21:49:52
Postat av: Alexandra

Det är inte sylt i en prisess, då kallas den opera!

2011-05-30 @ 00:03:45
Postat av: Viktoria - Pinkpastry

Linda - Cupcakefluffan: Tack! Ja väldigt dåliga tycker jag.



Andreas: Tack! Verkar som om åsikterna går isär där, men det får väl bli lite marsipan emellanåt.



Alexandra: Jaha va kul att jag kunde lära mig något nytt. På bageri fick vi lära oss att det skulle vara hallonsylt, det brukar de va på de vi har köpt med. Intressant med all kunskap som vi internaliserar och skapar världen utifrån utan att ifrågasätta. Men i fortsättningen så vet jag nu att det heter operatårta så slipper jag göra bort mig, tack!

2011-05-30 @ 08:18:15
Postat av: Heidi

Nu kan man beställa marsipan som man själv kavlar till rätt storlek på tårtan i alla möjliga färger.

Svar: Så bra, tack för tipset. Stor kram!
Viktoria Ingvarsson

2013-09-22 @ 13:29:58

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: