Päron winerbröd

Viktoria I . 2011-05-02 17:22:47 . Bakning


Idag så har jag bakat Leilas: Snabba franska fruktflarn, eller som vi kallar dem här hemma Päron winerbröd. De är mycket goda och som namnet avslöjar mycket lättbakade. Annars så gillar jag inte winerbröd, men dessa är fantastiskt goda! De är även lika goda dagen efter. (Recept följer nedan).


                        
                        
                         

Päron winerbröd

8 frysta smördegsplattor
ägg till pensling
150 g mandelmassa
4 mogna päron
1 dl råsocker
2 tsk kanel
1 näve mandelspån
kallt smör at hyvla över

Gör så här:

Sätt ugnen på 200 grader. Lägg smördegsplattorna på en bakplåtspappersklädd plåt, låt dem tina. Stansa ut två ringar med dricksglas på varje smördegsplatta. Nagga med gaffel i ringarna. Pensla kanterna av smördegsplatterna med uppvispat ägg. Riv mandelmassan och lägg en liten hög i varje ring. Skala och skiva päronen tunt. Ta fram en bunke och blanda där i päronen med råsockret och kanelen. Lägg päronskivorna ovanpå mandelmassan som små solfjädrar. Hyvla lite smör över päronen. Grädda i mitten av ugnen i 20-25 minuter.

(Källa: Lindholm, Leila (2008): A Piece Of Cake. Stockholm: Natur & Kultur AB).

Postat av: Anita

Oj, det där verkade riktigt gott. Och inte alltför svårt att baka heller som det verkar. Snygga blev de också!

2011-05-02 @ 21:03:33
URL: http://anitabjohansson.blogg.se/
Postat av: Linda - Cupcakefluffan

Ser supergott ut :-)

Postat av: Viktoria-Pinkpastry

Anita: Tack snälla! Ja de är riktigt goda och lättbakade!



Linda - Cupcakefluffan: Ja de är för goda = )

2011-05-03 @ 07:57:41

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: