Blåbärspaj cake balls

Viktoria I . 2011-11-11 13:20:52 . Cake balls


Jag har fått flera mejl och kommentarer där det har efterfrågats tips om hur jag får chokladen slät och fin kring cake balls/pops. Idag har jag bakat två olika sorters cake balls för att få ihop en liten "steg för steg" guide om hur du får chokladen slät och fin (vilken kommer att synas på bloggen inom kort). Innan jag har skrivit ihop den så bjuder jag på ett av recepten till dagens cake balls. Idag experimenterade jag vidare och gjorde cake balls som smakar blåbärspaj, så gott, och enkelt som alltid med cake balls (recept följer nedan).


                         

Blåbärspaj cake balls

1 pkt singoalla blåbär
100 g philadelphia
200 g smält choklad

Gör så här

Mixa singoalla kexen till fina smulor. Ta fram en elvisp och vispa samman philadelhpian med kexsmulorna. Rulla små bollar (16 gram vardera gjorde jag idag). Låt dem stelna i kylskåpet i minst 30 minuter. Smält chokladen över vattenbad. Doppa bollarna och låt dem stelna. Förvara i kylskåp.

Källa: Viktoria Ingvarsson, http://pinkpastry.blogg.se/.

Postat av: Ellinor

Svar: Tack så mycket :)



Kram! ♥ / Ellinor ( http://fruttitops.blogg.se/ )

2011-11-11 @ 14:13:32
URL: http://fruttitops.blogg.se/
Postat av: Nicco

Haha, första intrycket jag fick av dig via denna bloggen var amerikans hemmafru som sysslar med välgörenhet :P

2011-11-11 @ 14:44:21
URL: http://nicolinahamlin.blogg.se/
Postat av: LORISSA LOVEBOMB

sååååå runda och underbara! :) vill också göra sådana nåon gång, men kommer mig aldrig för!

2011-11-11 @ 16:36:43
URL: http://lorissalovebomb.se
Postat av: Anonym

Ååååh! Detta måste jag pröva imorgon! Mamma var så nyfiken på just cake balls :) Hihi, vad söt du är! Idag blev det pistage, supergott! På söndag ska jag försöka mig på att göra en macaronstårta. Tomas har önskat sig det i viol, så då får man i alla fall testa. Tyvärr blir det nog lite mastigt med så mycket smörkräm så jag ska försöka trolla fram violgrädde med lite vit choklad. Problemet är att det kan smaka hur som helst och inte garanterat gott =S Men håll tummarna! Och du, jag ser fram emot manualen!!! Kramar

2011-11-11 @ 21:27:21
Postat av: Läna

God morgon!

Jag undrar hur du gör när du doppar härligheterna i choklad?

Tex vad håller du dem med?

Jag får inget snitsigt resultat... Jag vill gärna att det ska bli perfekt, såsom dina. :)



/Lena

2011-11-12 @ 07:12:08
URL: http://lillafavoriten.blogg.se/
Postat av: Viktoria - Pinkpastry

Ellinor: Så lite så, tack själv.



Nicco: Ha ha roligaste kommentaren jag har fått på länge = )



LORISSA LOVEBOMB: Testa, superlätt, kul och gott!



Frida: Åhh pistage låter fantastiskt gott! Va mysigt med mamma på besök. Jag håller tummarna och ser fram emot resultatet av söndagens bak. Jag tror att det blir helt fantastiskt, där en mästare på macarons. Stor kram!



Läna: God morgon! Det kommer en "steg för steg" guide under helgen om hur jag gör när jag doppar de små härligheterna = ). Håller på att skriva den just nu. Stor kram!

2011-11-12 @ 09:20:24
Postat av: Martina

Hej kära du

Jo först, kola som jag försökte mig på med den kondenserade mjölken blev en enda soppa..eller nej, sås! Kolasås! ;) men hemskt gott på glass!



Sen snuvade jag dig på receptet ovan idag,

http://marland.blogg.se/2011/november/snuvade-pp-pa-recept-igen.html



tack för all inspiration!

trevlig lördag på dig!

kram Martina Marland

2011-11-12 @ 20:25:27
URL: http://marland.blogg.se/
Postat av: Viktoria - Pinkpastry

Martina: Va tråkigt! Men va bra att du fann ett nytt användningsområde = ). Va glad jag blir att du ville pröva ett annat av mina recept. Ser ut som om det blev riktigt bra med. Stor kram!

2011-11-13 @ 07:34:50
Postat av: Emelie

Dessa ska jag testa att göra (:

2011-11-16 @ 18:24:19
URL: http://emsiiiis.blogg.se/
Postat av: Viktoria - Pinkpastry

Emeile: Ja gör det, de var goda = )

2011-11-16 @ 19:36:54

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: