Karamell & Pecan biscotti

Viktoria I . 2011-10-09 14:32:37 . Bakning


Som jag har nämnt tidigare här på bloggen så gillar jag att ha bakverk stående på köksbänken som dekoration. Det ser och doftar hemtrevligt ut, dessutom är det gott och perfekt att ha något och bjuda på. I veckan har vi njutit av Pecan & caramel pie. Då vi båda älskar smakkombinationen karamell och pecannötter, ville jag baka något liknande även idag. Jag bestämde mig för att göra karamell och pecan biscotti. Receptet testade jag fram själv, och vi båda är mycket nöjda med resultatet. Så om ni som vi är förtjusta i denna smakkombination, testa (receptet följer nedan).
 
   
                          
Teet har maken köpt hem från willys och det passade ju oss extra bra, då vi bor på den gamla delen av söder. Svart te med smak av passionsfrukt och äpple, mycket gott och det har dessutom en söt förpackning och påsar.   

Karamell & Pecan biscotti

100 g rumsvarmt margarin
1 dl råsocker
1 dl ljust muscovadosocker
3 ägg
7 dl mjöl
2 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
100 g fudge (lonka, finns i lösgodishyllan) hackad i små bitar
1 dl grovt hackade pecannötter

Gör så här

Sätt ugnen på 175 grader. Vispa smör och socker pösigt, tillsätt äggen (ett i taget). Blanda ner de torra ingredienserna, avsluta med fudgen och pecannötterna. Dela degen i tre delar, rulla ut, platta något och lägg på plåt. Grädda i cirka 20 minuter. Sänk värmen till 100 grader. Skär upp längderna diagonalt i bitar som blir cirka 2 centimeter breda. Lägg tillbaka på plåten igen (med snittytan uppåt) och in i ugnen. Låt dem vara i ugnen tills de känns genomtorra, cirka 1 timme.

Källa: Viktoria Ingvarsson, http://pinkpastry.blogg.se.

Tidigare tillfällen då jag har bakat biscotti i bloggen:
Lakrits biscotti
Karamell biscotti
Polkagris biscotti

Postat av: Kikan

Åh vad gott! Och biscotti är ju bara så fina att ha framme i glasburk. Måste baka sådana jag med, för de har ju en tendens att försvinna ur burken ganska snabbt...Kram Kikan

2011-10-09 @ 21:34:13
URL: http://hemmahoskikan.blogg.se/
Postat av: Viktoria - Pinkpastry

Kikan: Ja de var mycket goda! När jag lyfter på kupan doftar de fantastiskt, precis som pecannötspaj. Visst är de fina att ha framme i en burk, behöver en ny glasburk känner jag. Vilka fina cupcakes du hade gjort! Stor kram.

2011-10-10 @ 07:05:03
Postat av: Alexandra - kärlek på tallrik

Oh, låter toppen, jag håller med om att kombinationen pecan och karamell är riktigt god, och var för sig fungerar smakerna också bra ;) Det teet har jag också! YUM =D Fast det passar visst dig bättre ;)

2011-10-12 @ 19:17:19
URL: http://karlekpatallrik.wordpress.com
Postat av: Viktoria - Pinkpastry

Alexandra - kärlek på tallrik: Ja dessa biscottis är ett måste för dem som älskar dessa smaker. Ja visst var teet supergott inte bara gulligt namn och förpackning = )

2011-10-13 @ 19:41:17

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: