Pecan pie / Pecannötspaj

Viktoria I . 2011-10-04 16:23:44 . Bakning


Igår kväll bakade jag en pecannötspaj, vilket är en av mina absoluta favoritpajer. Jag har ett favoritrecept som jag har fått fram genom att testa en mängd olika recept. Detta recept är inte bara helt fantastiskt gott, det är även mycket enkelt, och det behövs få ingredienser. Fyllningen är min egen, men mördegen är Leilas då jag tycker att den fungerar bäst. Ni som gillar pecan och karamellsmak, gör denna! Denna paj passar även utmärkt till halloween/thanksgiving, som avslutning efter en mustig höstmiddag eller till höstmyset. (Se recept nedan).

                        
                           
                            

Pecannötspaj

Mördeg
150 g kallt margarin
4 dl vetemjöl
0,5 dl florsocker
1 ägg
0,5 msk kallt vatten

Gör först mördegen. Nyp i hop margarin, mjöl och florsocker. Tillsätt ägget och vattnet, arbeta snabbt i hop till en deg, knåda inte. Plasta degen och sätt in i kylskåpet i minst 30 minuter.

Källa: http://www.recept.nu/1.153441/leila_lindholm/efterratter/agg_mejeri/leilas_mordeg

Fyllning
3 ägg lätt uppvispade
4 msk brun farin socker
50 g smält avsvalnat margarin
1 tsk vaniljextrakt
2, 36 dl hackade pecannötter
2, 36 dl hackad fudge (lonka i lösgodishyllan)
Pecannötter till dekoration (valfritt)

Sätt ugnen på 190 grader. Smält margarinet och låt det svalna. Hacka pecannötterna och fudgen. Ta fram en bunke där du blandar samman fyllningens samtliga ingredienser. Kavla ut mördegen och täck en pajform/springform. Lägg i fyllningen i pajskalet. Om du vill dekorera pajen med hela pecannötter. Grädda i mitten av ugnen i 20 minuter. Täck därefter pajen med aluminiumfolie, sätt in den i ugnen igen i  20 - 30 minuter. Kontrollera med en sticka om pajen är färdig. Låt pajen svalna helt (är helt klart godast att äta kall, gärna dagen efter). Förvara i kylskåp.

Källa: Viktoria Ingvarsson, http://pinkpastry.blogg.se/.

Postat av: Frida

Så perfekt!

Till fjolårets thanksgiving försökte jag och Johan baka pecannötspaj enligt amerikanskt recept. Det blev vare sig bra eller särskilt gott. Men man kan ju inte ha thanksgiving utan pecannötspaj - så megakram på dig som delger recept!

2011-10-04 @ 19:25:59
URL: http://lowemo.com/
Postat av: Karolina

Kom på att jag ju glömde att smaka! Fast egentligen kanske det är lika bra iom att pecannötter ju får min tunga att klia och jag blir lite rödare än hälsosamt i ansiktet...fast den ser nästan ut att vara värd det! Puss och kram så hörs vi i eftermiddag!

2011-10-05 @ 10:48:26
URL: http://karosell.blogg.se/
Postat av: Hanna - Mode, smyckestillverkande och min vardag

Åh så smarrigt!

2011-10-06 @ 06:48:34
URL: http://hannafialotta.blogg.se/
Postat av: Viktoria - Pinkpastry

Frida: Åhh va roligt med thanksgivning, har alltid velat fira det och ha en riktigt middag. Blir dock aldrig av. Om du gör receptet får du gärna säga vad du tycker om det. Vi här hemma älskar det, som maken sa igår det är så kolaaktigt = )



Karolina: Tack för att du tog bilderna, för sällskapet och maten. Hoppas vi ses snart igen saknar er och har klistermärken till pilka. PUSS!



Hanna - Mode, smyckestillverkande och min vardag: Ja den är supergod!

2011-10-06 @ 09:52:03
Postat av: Frida

Tack snälla för alla fina kommentarer! Vad glad jag blir :)



Angående regnbågstårtan - tack snälla! Jag blev själv väldigt nöjd med den - men fördelen är att det är ett superenkelt recept, (om man följer det slaviskt, annars blir det pannekaka..haha..), så det tycker jag absolut att ni måste pröva! Det bästa med det jag täckt in den med är att man kan smaksätta som man själv vill, rekommenderar varmt citron om man gör bottnarna naturella - så gott ;) Men om ni gör den får du gärna säga vad du tycker om receptet :)



Pajbuffén är hela veckan ut - men de har alltid hur mycket som helst där, så det är värt ett besök när som! Så ska ni dit någon gång så hijackar jag och Molli gärna er fika - det är alldeles för gott för att låta bli ;) Eller får ni gärna komma hit för min frys svämmar över av kakor! Blev sannerligen hur mycket som helst över... Varför blir det alltid så? Haha..



Den gången som är på bilderna är från domprostgården i Kalmar - men jag är sjukt avundsjuk. När/om vi lyckas hitta ett hus ska jag lätt ha en sådan "tjänstegång" mellan kök och matplats. Hur fint som helst och det vart riktigt kul att duka upp i. Bidrog med mycket känsla.



Men du! Du, maken och Ozzy får ju se till att komma hit till Thanksgiving! Det är superkul! Först lagar man mat hela dagen, sedan stormyser man med stor festmåltid och bara myyyser hela kvällen! Det är så roligt!! STOR KRAM och lycka till med deadlinen!



2011-10-06 @ 13:12:38
URL: http://lowemo.com/
Postat av: Viktoria - Pinkpastry

Frida: Tack för din mycket generösa inbjudan till thanksgiving, det vill vi mer än gärna vara med på. Det hade varit så roligt och ses igen, och att få uppleva thanksgiving. När har ni denna? Stor kram!

2011-10-10 @ 20:39:48

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: