Smultron cake balls

Viktoria I . 2011-10-15 11:10:09 . Cake balls


Som ni säkert har märkt här i bloggen, så är jag barnsligt förtjust i att göra cake balls. Jag gillar att det känns lite som en blandning mellan godis och kaka, nått lite lättare att sätta fram till fikat. Det är kul, går snabbt och är löjligt enkelt att göra. Dessutom är det fantastiskt gott, och brukar vara mycket populärt att bjuda på. När jag såg smultron kex i affären för någon dag sedan så bestämde jag mig för att göra smultron cake balls. Dessa cake balls med smak av smultorn blev helt fantastiskt goda, de smakar som sommar. De hade passat utmärkt på ett sommarkalas som tillexempel midsommar, eller som en lättare avslutning på grillfesten. 

                                                 
                          
Nu ska jag och maken sätta oss i soffan, ta en kopp te och fika på dessa godsaker. (Recept följer nedan).   

Smultron cake balls

1 pkt göteborgs kex Smultron
100 g philadelphia
150 g smält vit choklad

Gör så här

Mixa kexen till fina smulor. Vispa samman dem med philadelphian. Rulla små bollar. Låt dem stelna i kylskåpet i minst 30 minuter. Smält chokladen över vattenbad. Doppa bollarna och låt dem stelna. Förvara i kylskåp.

Källa: Viktoria Ingvarsson, http://pinkpastry.blogg.se/.

Tidigare tillfällen då jag har bakat cake balls i bloggen:
Oreo
Cheesecake
Lakrits
Morot

Postat av: Frida

Det låter helt underbart! Häromdagen prövade vi att göra på singoalla citron, det vart riktigt smarrigt! Pressade i några droppar limesaft och lite rivet limeskal, för att få fram lite extra syrlighet. Doppade hälften i choklad, och hälften i lakritschoklad. Kan varmt rekommenderas :)



Men nu måste jag genast se om jag kan hitta de där smultronkexen, för det lät himmelskt! Älskar smultron! Kram

2011-10-15 @ 11:42:07
URL: http://lowemo.com/
Postat av: jenny

skulle också göra sånna men när jag var i affären var kakorna slut :)

2011-10-15 @ 14:39:00
URL: http://jennysdockhus.blogg.se/
Postat av: Viktoria - Pinkpastry

Frida: Du är för gullig! Jag ska definitivt pröva citron cake balls. Maken uppskattar nog några som är doppade i lakrtischoklad = )



jenny: Tråkigt, Fridas tips ovan lät gott om det fanns singoalla citron i affären istället = )

2011-10-15 @ 18:48:27
Postat av: Stina

Vad smarrigt det ser ut! Och vad fint du dukat, var kommer din servis ifrån? Ska verkligen testa de här receptet, gjorde cakepops till Majas kalas, de gick åt som smör! Kram

2011-10-16 @ 16:08:32
URL: http://lifestyleblogs.se/girle
Postat av: Viktoria - Pinkpastry

Stina: Tack snälla! Kopparna är loppisfyndade, tekannan är från Lisbeth Dahl, mjölkkannan från Miss etoile och fatet och kupan har jag fyndat på tradera för många år sedan. Ja detta receptet tycker jag absolut att du ska pröva, supergott! Visst är det kul med cake balls/pops. Stor kram!

2011-10-16 @ 19:57:30
Postat av: Frida

Så kul med cake balls, finns så mycket man kan göra :) Haha, kameran är helt klart bra! Den är tyvärr inte min, eller vår.. Tomas är journalist, så ibland har jag turen att han har kameran med sig hem (+ att han fotar, jag är urkass på det). Den är helt superb. Vår egna systemkamera har några år på nacken, så då blir bilderna inte så skarpa. Kram

2011-10-16 @ 22:14:26
URL: http://lowemo.com/
Postat av: Emma Seger

Hej Viktoria!

Vad glad jag blev när jag såg din kommentar om vart jag tagit vägen från bloggen! Så omtänksamt =) jag mår bra men har haft fullt upp och när jag väl har vilat har jag hellre velat sitta med en kopp te och läst bla din blogg (som är en av mina topp 5 favorit bloggar) istället för att blogga själv =)



Vad roligt förresten men så fina reportage i tidningarna! Så himla bra och goda recept!



Hoppas att du mår bra.



Många kramar från Emma

2011-10-17 @ 21:00:56
URL: http://blogg.mama.nu/emmaseger/
Postat av: Viktoria - Pinkpastry

Frida: Vilken lyx! Vår kamera är skit, men det är så mycket annat jag vill ha så det får vänta. Stor kram!



Emma Seger: Så lite så. Va skönt att höra att du har det bra. Du är för gullig, tack snälla! Va roligt att du gillar recepten i tidningarna, blir superglad! I nästa nummer har jag gjort sex recept med julgodis. Jag mår bra fullt upp som du skriver, önskar jag hann blogga och baka mer he he = ). Du skrev en gång om någon underbar saft/dryck från dominikanska tror jag. Har varit sugen på att pröva det. Har du lust att mejla receptet? Stor kram!

2011-10-18 @ 07:04:13
Postat av: Yasmina

Ska testa ditt recept! Ser jätte gott ut!

2011-10-21 @ 08:59:45
URL: http://femtimmarkarlek.blogg.se/
Postat av: Viktoria - Pinkpastry

Yasmina: Ja gör det, de är supergoda!

2011-10-21 @ 18:11:23
Postat av: Sara

Heej!

När du doppar dem i chockladen, hur gör du då? För att inte få fula fingeravtryck eller liknande? Sked? Jag har gjort cake pops, första gången igår och hade dem då på pinne. ( ballerin pepparkaka )

Ska ha på sonens kalas, tänkte testa detta med smultron :)



2011-11-10 @ 16:27:49
URL: http://saantos.blogg.se/
Postat av: Viktoria - Pinkpastry

Sara: Detta är en ständigt återkommande fråga. Jag ska så fort jag hinner göra en liten "steg för steg" guide, så håll utkik. Dessa tycker jag abslout att du ska pröva, är supergoda!

2011-11-10 @ 17:20:59

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: