Oreo tryfflar

Viktoria I . 2011-10-18 17:02:00 . Cake balls


Idag fyller jag år. Min storasyster har startat en mycket uppskattad tradition. På min och makens födelsedagar får vi välja middag hemma hos dem, så lyxigt! Jag vill ha med mig en liten "gå bort present" i kväll. Burken som ni ser nedan fann jag på tradera för en tid sedan. Jag köpte den då jag tror att hon kommer att gilla den, vi får se ikväll. Jag vet dock att innehållet kommer att bli mycket uppskattat...

                         

Burken har jag fyllt med oreo tryfflar, hennes absoluta favorit. Jag håller med, gör dessa! (Se receptet nedan).  

                          
                          
Visst är de små indianerna på sidan av burken söta!!? Då burken är ganska liten, fick jag även göra små tryfflar. Dessa tryfflar väger 10 gram styck. Jag tycker att de blev bättre små, så de får de bli även i fortsättningen. 

Oreo tryfflar


1 paket Oreos a 154 gram
1 paket philadelphia ost a 200 gram
150 g valfri choklad

Gör så här
Mixa kexen till fina smulor. Vispa noga samman med philadelphian. Rulla små kulor (OBS! Kletigt). Precis som tryffel i skogen ska tryfflar vara lite oregelbundna i formen, så slit inte med att göra perfekta kulor, detta är kletigt. Ställ i frysen (cirka 30 min) om du gör dem några timmar innan du planerar att doppa dem i chokladen, ställ dem då i kylskåpet istället. Smält chokladen över vattenbad. Ta bort chokladen från värmen och doppa kulorna. Låt stelna. Förvara i kyl.

Källa: http://www.baka.se/recept/oreos-tryfflar

Postat av: Frida

Grattis på födelsedagen!

Hoppas du får en riktigt underbar dag! Stora kramar från mig och lite dregel från Molli :)

2011-10-18 @ 17:18:39
URL: http://lowemo.com/
Postat av: Anita BJ

Grattis på födelsedagen! Hoppas du får fina presenter och haft en trevlig dag och kväll.



Varma hälsningar

Anita

2011-10-18 @ 19:41:12
URL: http://anitabjohansson.blogg.se/
Postat av: Pernilla -Bli min jäst

Grattis på födelsedagen!! Jag älskar oreos men blev tyvärr inte så förtjust i den här varianten som jag också har provat, men burken är urtjusig! :)

2011-10-18 @ 19:53:50
URL: http://bliminjast.se
Postat av: Viktoria - Pinkpastry

Frida: Tack snälla söta. Hälsa tillbaka lite dregel till fialotta. Stor kram!



Anita BJ: Tack snälla söta Anita, stor kram!



Pernilla -Bli min jäst: Tack snälla! Ja jag gillar oreos i det mesta he he = ). Ja visst var burken söt, cowboyen på var lik systersonen med tyckte storasyster.



2011-10-18 @ 21:17:22
Postat av: Stina

Grattis på födelsedagen i efterskott! Vilken underbart söt burk! Jag ska genast ut i burkspana på tradera :-)

2011-10-19 @ 16:46:59
URL: http://lifestyleblogs.se/girle
Postat av: Karolina

Tack snälla för godisen! Jag har gjort ganska stor åverkan redan :) Puss så ses vi imorgon!

2011-10-19 @ 20:54:29
URL: http://karosell.blogg.se/
Postat av: Viktoria - Pinkpastry

Stina: Tack snälla! Ja gör det = )



Karolina: Tack själva för en perfekt födelsedagsmiddag, och tack för en underbara middagen idag med = )

2011-10-20 @ 19:18:44
Postat av: Pia

Hejsan. Grattis i efterskott! Jag provade å göra detta recept och jag måste bara säga: Fasen vilka goda tyfflar!!! :))

Men dom vart inte lika fina som dina. Mina såg ut som helvete själv :P Hur gör du?

Mvh Pia

2011-10-21 @ 16:15:11
URL: http://gofika.blogspot.com
Postat av: Viktoria - Pinkpastry

Pia: Tack snälla! Va roligt att du gillade tryfflarna. Jag tycker inte att dom såg ut som helvetet. Tryfflar ska va lite oregelbundna som svampen i skogen. Men här kommer lite tips som jag hoppas kan hjälpa: Jag väger dem, så de blir lika stora. När jag rullar dem, om jag känner mig för kletig om händerna så tvättar jag dem emellan åt med kallt vatten. Sen låter jag alltid cake ballsen stå i frysen en stund innan jag doppar dem (minst en halvtimme). Om jag gör dem långt i förväg innan jag ska doppa dem typ timmar, så låter jag dem stå i kylskåpet istället. Hoppas tipsen är användbara, stort lycka till!

2011-10-21 @ 18:09:05
Postat av: Isabella

Oh, de där lät spännande! :) Måste provas snarast!

2011-11-05 @ 21:26:56
URL: http://bulletsandbuttercups.blogspot.com
Postat av: Viktoria - Pinkpastry

Isabella: Ja det tycker jag att du ska göra, hör gärna av dig och berätta vad du tyckte sen. Stor kram!

2011-11-06 @ 09:13:57
Postat av: Thereses jul

Hur får du dem så fina i chokladen runt om? Mina blir alltid så ojämna och "spåriga".

2011-11-10 @ 11:42:33
URL: http://theresesjul.blogspot.com/
Postat av: Viktoria - Pinkpastry

Thereses jul: Jag får ofta denna frågan. Jag ska knåpa i hop en "steg för steg" guide inom en snar framtid, håll utkik. Stor kram!

2011-11-10 @ 16:02:11

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: