Bananmarmelad

Viktoria I . 2011-09-14 12:27:26 . Sylta, safta & konservera


I helgen kokade vi även bananmarmelad. Även det har jag tipsat er om i bloggen tidigare. Men det är ett perfekt och mycket enkelt sätt att bli av med bruna bananer. Kul, annorlunda och mycket god marmelad, recept nedan. 

 
                           

Bananmarmelad ca 0,5 L

500 g skalade pureade bananer (kör dem till pure med mixerstaven)
1 lime, saft och skal
1 citron, saft och skal
2 kanelstänger
3 dl Dansukker Syltsocker
2 msk valnötshack

Gör så här
Blanda allt utom valnötshacket i en kastrull. Koka upp och låt koka i fem minuter. Tag grytan från värmen, ta upp kanelstängerna, skumma och rör i valnötshacket. Häll upp på burkar. Förvara i kyl.

Källa: http://www.dansukker.se/se/Recept/Bananmarmelad.aspx?PID=


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: