Morotsmarmelad

Viktoria I . 2011-09-12 17:58:00 . Sylta, safta & konservera


I helgen kokade vi även morotsmarmelad. En av mina favoritmarmelader, underbart god smak. Den är även mycket lätt att göra. Receptet är mammas, receptet följer nedan.
 

                            

Morotsmarmeladen får en härlig färg. Jag tycker att marmeladen är godast att äta ihop med philadelphia (helst på nybakade scones), testa smakupplevelsen påminner om morotskaka.  

                           

Morotsmarmelad (ca 1 L färdig marmelad)

500 g morötter
2 citroner, rivet skal och saften
4 dl vatten
1 kg syltsocker

Skala och riv morötterna grovt. Blanda alla ingredienser utom syltsockret i en stor kastrull. Låt koka upp och koka i 15 minuter. Rör i syltsockret, låt koka upp och koka häftigt i fem minuter. Skumma bort eventuellt skum. Häll upp på burkar och förvara i kyl.

Postat av: Linda - Cupcakefluffan

Morotsmarmelad har jag aldrig ätit, det måste jag ta och testa

2011-09-12 @ 20:38:21
URL: http://cupcakesfluffan.blogspot.com/
Postat av: Viktoria - Pinkpastry

Linda - Cupcakefluffan: Ja gör det, lätt att göra och fantastiskt gott!

2011-09-12 @ 20:57:30
Postat av: angelica

provade mig på att göra denna igår, den blev jätte god när vi åt den på scones! men idag när jag tog fram den från kylskåpet så var den jätte hård, kan jag ha haft i för mycket syltsocker eller vad beror det på?

2011-11-19 @ 11:20:18
Postat av: Viktoria - Pinkpastry

angelica: Ja visst passar denna utmärkt på scones, så gott. Har ingen aning om varför den blev hård, va tråkigt. Googlade lite och enligt dansukker ska man koka upp den igen: http://www.dansukker.se/se/Teman/SYLTA_OCH_SAFTA/Syltakuten.aspx. Inget jag har prövat men du kan ju kolla på deras sida, stort lycka till!

2011-11-19 @ 19:17:20

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: